Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - Προβολή της ταινίας «Το ξέρουν όλοι» του Ασγκάρ Φαραντί


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 24/7/2019
Παρασκευή 26/7/2019
Ώρα 9μμ
Προβολή της ταινίας 
«Το ξέρουν όλοι» του Ασγκάρ Φαραντί....

Ο βραβευμένος με δύο ΟΣΚΑΡ Ασγκάρ Φαραντί σκηνοθετεί την αφρόκρεμα των ισπανόφωνων ηθοποιών: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέ Μπαρδέμ και Ρικάρντο Νταρίν (ο πιο διάσημος Αργεντινός ηθοποιός, επιβλητικός όπως πάντα).
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=18-8mSomOSc
ΥΠΟΘΕΣΗ
H Λάουρα (Πενέλοπε Κρουζ), η οποία ζει μόνιμα με τον σύζυγό της (Ρικάρντο Νταρίν) και τα δυο της παιδιά στην Αργεντινή, επιστρέφει στο χωριό της στην Ισπανία για τον γάμο της αδερφής της όπου συναντά τον παλιό της φίλο (Χαβιέ Μπαρδέμ). Όλα κυλούν ομαλά μέχρι τη στιγμή που στο γλέντι του γάμου κόβεται το ρεύμα και η κόρη της εξαφανίζεται.
ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ
«Η απαγωγή μιας έφηβης στη διάρκεια ενός γάμου σε ισπανικό χωριό αποκαλύπτει οικογενειακά μυστικά και παλιά τραύματα, σε ένα νηφάλιο μελόδραμα με θαυμάσιες ερμηνείες και συμπαγή ανθρωποκεντρική ατμόσφαιρα. Εμπνευσμένος από την ισπανική κουλτούρα, μετά από ταξίδι του στην ιβηρική χώρα, ο Φαραντί δούλευε καιρό το σενάριο ξέροντας από την αρχή ότι οι δυο κεντρικοί ρόλοι προορίζονταν για το ζευγάρι Κρουζ-Μπαρδέμ». Τατιάνα Καποδίστρια (tospirto.net) 
«Ο ΑΣΓΚΑΡ ΦΑΡΑΝΤΙ είναι ΑΦΗΓΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ και αυτό είναι το μεγάλο προσόν που έχει ο Ιρανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος. ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ είναι αδιαίρετα στις ταινίες του. Η καινούργια ιστορία που μας λέει είναι κι αυτή άκρως ενδιαφέρουσα όπως κι οι προηγούμενες. Το γεγονός ότι καταφέρνει και μας λέει ιστορίες όχι μόνο Ιρανών αλλά και Γάλλων και Μαροκινών και τώρα Ισπανών και Αργεντίνων, δείχνει πόσο βαθιά ψάχνει και κατέχει ως συγγραφέας, ως καλλιτέχνης, τον Άνθρωπο. Η ταινία ερμηνεύεται από τριάδα ερμηνευτών κλάσεως: ΠΕΝΕΛΟΠΕ ΚΡΟΥΖ, ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ, ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΝΤΑΡΙΝ βρίσκονται σε πολύ καλή ώρα και οι τρεις τους, κι η Πενέλοπε, που έχει και το ρόλο τον ισχυρό είναι εδώ στα δραματικά καλύτερα της.  Έξοχοι και οι τρεις.» Παν. Τιμογιαννάκης (pantimo.gr)
«Ο διακεκριμένος  Ιρανός Ασγκάρ Φαραντί  φτιάχνει  ένα ιδιαίτερο κοινωνικό νουάρ, γυρισμένο στην Ισπανία. Νηφάλια  σκηνοθετική διαχείριση, συγκλονιστικά χαμηλότονος ο Μπαρδέμ, σιωπηλά έντονη η καταγγελία μιας μικροκοινωνίας, που υπάρχει, ζει και συμβιώνει  τεχνητά ήρεμα, απωθώντας μυστικά, ανταγωνισμούς, ζήλειες. Ένας μείζων Φαραντί, που ακόμα και εκτός Ιράν, αναδεικνύεται, όπως εξάλλου του αξίζει (και είναι) σε σπουδαίο διεθνή σκηνοθέτη.» Αλέξης Δερμεντζόγλου (makthes.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου