Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Σχηματοποιείται η νέα δημοτική Αρχή και η κατανομή των ρόλων από τον Παναγιώτη Ταγκαλή - Όλοι οι νέοι χωρικοί αντιδήμαρχοι.


Ο Ν. Λουπάκος Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ο Γ. Τσατσαρώνης, «σπάει» κατά τα φαινόμενα η Υπερδιεύθυνση Περιβάλλοντος.
Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις επίσημες ανακοινώσεις, ο νέος Δήμαρχος Δελφών....
μορφοποιεί πια τους ρόλους και το σχήμα της νέας δημοτικής Αρχής, η οποία προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου και της 2ας Ιουνίου και θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Σεπτεμβρίου.
Χωρίς να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις επί παντός ο Παναγιώτης Ταγκαλής, στις οποίες πάντως θα καταλήξει σε κάθε περίπτωση στις αμέσως προσεχείς ημέρες, ήδη ωστόσο τα πιο πολλά πρόσωπα έχουν «κλείσει» στις θέσεις των χωρικών και των θεματικών αντιδημάρχων, καθώς και στις υπόλοιπες καίριες θέσεις της δημοτικής Αρχής. Ως προς την κεντρική φιλοσοφία που διέπει τις επιλογές του πρέπει να επισημανθούν ορισμένα στοιχεία.
Κατ αρχάς η πρόθεση αξιοποίησης νέων προσώπων, τα οποία με την αποδοχή που κατέγραψαν στην τοπική κοινή γνώμη μέσω της σταυροδοσίας έδειξαν πως δικαιούνται την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Παράλληλα, η εκτεταμένη ανανέωση που σημειώθηκε στο δυναμικό των δημοτικών συμβούλων της παράταξης έρχεται να συνδυαστεί με τη βούληση του νέου δημάρχου για την ανάδειξη νέων στελεχών στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Παρνασσίδας.
Κατά συνέπεια, αρκετοί νέοι στην ηλικία και στα κοινά της περιοχής θα λάβουν την ευκαιρία τους και ο Παναγιώτης Ταγκαλής θα αναμένει από εκείνους να την αξιοποιήσουν στο έπακρο. Κάτω από αυτό το πρίσμα, νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών θα είναι ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στην Άμφισσα αλλά και σε όλο το δήμο από όλες τις παρατάξεις, ο Νίκος Λουπάκος. 
Ο Π. Ταγκαλής κατέληξε στο πρόσωπο του καθώς θεωρεί πως έχει δώσει στο παρελθόν αξιόπιστα δείγματα γραφής στο συγκεκριμένο τομέα σε σειρά συλλόγων, αποτελεί πρόσωπο της εμπιστοσύνης του, ενώ αναμφίβολα συγκεντρώνει την έξωθεν καλή μαρτυρία για το ήθος, την εντιμότητα και τις ικανότητές του.
Παράλληλα, στις θέσεις των χωρικών αντιδημάρχων στις δημοτικές ενότητες του δήμου θα τοποθετηθούν οι πρωτεύσαντες στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, εκεί βέβαια που η παράταξη Ταγκαλή ανέδειξε περισσότερους του ενός συμβούλους -πλην μάλλον της περίπτωσης της Δ.Ε. Πολυδρόσου, όπου ο πρώτος στη σταυροδοσία Θανάσης Αδαμάκος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και θα λάβει θέση αντιδημάρχου πιθανότατα στο δεύτερο ήμισυ της νέας δημοτικής περιόδου.
Τέλος, στη σκέψη του νέου δημάρχου είναι και η κατάτμηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ένας τομέας αφ ενός ιδιαίτερα κρίσιμος για την καθημερινότητα των δημοτών αφ ετέρου εξαιρετικά δυσχερής ως προς τη διαχείρισή του σε όλο το φάσμα των εκτεταμένων αρμοδιοτήτων που περικλείει. Θέμα, ωστόσο, που δεν έχει τελισιδικήσει ακόμα στις αποφάσεις του Παναγιώτη Ταγκαλή. Στο πλαίσιο αυτό κρίσιμο ζήτημα είναι η διαχείριση της ΔΕΥΑ, Πρόεδρος της οποίας θα αναλάβει ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, καθώς από καιρό άλλωστε ο νέος δήμαρχος έχει δηλώσει ότι μέχρι στιγμής η εταιρεία, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στο νομό, είναι ζημιογόνος και κατά συνέπεια πρόθεσή του είναι να δοθεί σε αυτήν ιδιαίτερη βαρύτητα, προκειμένου να εξυγιανθεί, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κατά τον ομαλότερο δυνατό τρόπο. Στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος τοποθετείται ο εκ των νεαρότερων σύμβουλων Χάρης Αγαπητός, στην προσέγγιση και στη φιλοσοφία που διέπει και την επιλογή Λουπάκου στον τομέα των Οικονομικών.
Από εκεί και πέρα μένει να αποφασιστεί οριστικά η επιλογή των αντιδημάρχων εκείνων που θα αναλάβουν συγκεκριμένες θεματικές υποχρεώσεις, όπως η Πρόνοια και οι κοινωνικές δομές -στις οποίες ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής επιφυλάσσει ιδιαίτερη βαρύτητα- ο τομέας του πολιτισμού, οι σχολικές επιτροπές, ο τουρισμός, καθώς και καθήκοντα ορισμένων συμβούλων που θα γίνουν εντεταλμένοι σε συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Πληροφορίες για τις σκέψεις Ταγκαλή υπάρχουν, αλλά μιας και οι ανακοινώσεις είναι ζήτημα μόνο λίγων ημερών θα σας παραθέσουμε τα πρόσωπα που έχουν «κλειδώσει» για συγκεκριμένες θέσεις και τα οποία είναι τα εξής:
Γενικός Γραμματέας: Θανάσης Μανανάς
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Χρύσα ( Σωσώ) Πονήρη-Σεγδίτσα
Πρόεδρος ΔΕΥΑ: Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας/Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Νίκος Λουπάλος
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας/Αντιδήμαρχος
Τεχνικών Έργων: Γιώργος Τσατσαρώνης
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου: Θύμιος Γρίβας
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γραβιάς: Γιάννης Μανανάς
Αντιδήμαρχος Δ.Ε Δελφών: Χρύσα Σεγκούνη
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δεσφίνας: Στάθης Μαντζώρος
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού: Βαγγέλης Κούσουλας
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλλιέων: Χάρης Αγαπητός/Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Σχηματοποιείται η νέα δημοτική Αρχή και η κατανομή των ρόλων από τον Παναγιώτη Ταγκαλή
Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ο Γ. Τσατσαρώνης, «σπάει» κατά τα φαινόμενα η Υπερδιεύθυνση Περιβάλλοντος, όλοι οι νέοι χωρικοί αντιδήμαρχοι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου