Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ιστορικές ημέρες για την περιοχή μας- Στο μηχανογραφικό 2019 το τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού- 220 φοιτητές/τριες τον Σεπτέμβρη στην Άμφισσα!


Οι Πανελλήνιες τελείωσαν, οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και από σήμερα μέχρι 15/7 οι υποψήφιοι φοιτητές θα υποβάλουν το μηχανογραφικό 2019. ....
Ανάμεσα στα τμήματα που θα επιλέξουν οι υποψήφιοι είναι το τμήμα «Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Παν/μίου στην Άμφισσα» το οποίο θα έχει 220 φοιτητές/τριες ( ΦΕΚ 1867/27-5 όπου ορίζεται ο αριθμός εισακτέων για το ακαδ. έτος 2019-2020).
Με τον νόμο 4589/2019 ιδρύθηκαν στην Άμφισσα δύο τμήματα του Γεωπονικού Παν/μίου: τμήμα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και (μετά από παρέμβαση του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου) το τμήμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.  
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Κ. Μητσοτάκη καταψήφισε τη δημιουργία των Παν/κών τμημάτων και την αναπτυξιακή διέξοδο της περιοχής.
Υπήρξε η δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου ότι το τμήμα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  θα είναι στο μηχανογραφικό 2019 και οι φοιτητές/τριες τον Σεπτέμβρη θα είναι στην Άμφισσα. Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ.
Αυτές οι ημέρες είναι ιστορικές για την περιοχή μας. Μια νέα σελίδα ανάπτυξης ανοίγει.
Η ίδρυση  Πανεπιστημιακών Τμημάτων υψηλού επιπέδου στο νομό μας εφόσον υποστηριχθούν από όλους, ενάντια σε όσους τα υποβλέπουν και  τα καταψήφισαν, δημιουργεί νέα δεδομένα για την περιοχή μας. Κυρίως να γίνουν ένας ισχυρός μοχλός σε κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη.
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου