Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Γ Δελιχάς - Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


   Αρχικά πιστεύουμε ότι η παραχώρηση των δημοτικών γηπέδων στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία θα πρέπει να γίνεται δωρεάν, εφόσον δεν εισπράττουν δίδακτρα....

   Το συνολικό κόστος λειτουργίας, συντήρησης κι εκσυγχρονισμού θα πρέπει να καλύπτεται τόσο από το κράτος, που πρέπει να επιχορηγεί συγκεκριμένα, τακτικά και σε ετήσια βάση το Δήμο, όσο και από τις Ομοσπονδίες και τα Επαγγελματικά Σωματεία που έχουν έσοδα από εισιτήρια ή άλλους πόρους.
   Σε θέματα μαζικού αθλητισμού, οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να οργανώνουν προγράμματα σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους, χωρίς αντίτιμο για τους δημότες τους.
   Η δημοτική αρχή οφείλει να συντάξει έναν ολοκληρωμένο κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών χώρων στον οποίο να προβλέπεται η ιεράρχηση κατανομής ωρών και ρύθμιση του μέγιστου των συνδρομών για τα τμήματα υποδομής στα αθλήματα που φιλοξενούνται σε αυτούς.
   Οι ώρες λειτουργίας των αθλητικών χώρων που συντηρούνται από το Δήμο θα πρέπει να μοιράζονται με την εξής ιεράρχηση: α) Ώρες στα ερασιτεχνικά μη κερδοσκοπικά σωματεία β) ώρες κοινού - κατάλληλες ώστε να μπορούν οι δημότες να αθληθούν απρόσκοπτα γ) ώρες σε επαγγελματικά σωματεία.
   Για προπονητές των Σωματείων θα μπορούσαν να προσλαμβάνονται αδιόριστοι γυμναστές  ή να αποσπώνται από τις αντίστοιχες διευθύνσεις εκπαίδευσης για συμπλήρωση ωραρίου.
   Η οικονομική κρίση δεν πρεπει να σταθεί εμπόδιο για τη λαϊκή οικογένεια και δεν μπορεί να στερήσει από τα παιδιά της το δικαίωμα στον αθλητισμό.
Οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι είναι δημόσια περιουσία και δεν επιτρέπεται να είναι προϊόν χρήσης με κέρδος και υπεραξία.
Ο μαζικός αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων.

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ :

 ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΙΧΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου