Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ευρω-ΝΑΤΟϊκή Αριστερά που θα ζήλευε κι ο Μακάρθι


Πριν στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την 9η Μάη, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ....
ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας δικαίωσε με την υπογραφή του τα όσα γράφαμε για τη σφηκοφωλιά του κεφαλαίου, την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις 9 Μάη, ημέρα σύμβολο, έγινε στη Ρουμανία Άτυπη Σύνοδος της Ε.Ε. όπου οι ηγέτες της, «φροντίζοντας πριν από εμάς για εμάς» συζήτησαν την «ατζέντα» της λυκοσυμμαχίας μέχρι το 2024. Υπόγραψαν ομόφωνα -κι ανάμεσά τους ο Έλληνας πρωθυπουργός- μια Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αποτελεί ένα ακόμα μνημείο αντικομμουνισμού, αλλά και επιθετικότητας απέναντι στους λαούς και στα κινήματά τους.
Από την πρώτη γραμμή της η Διακήρυξη αποκαλύπτει ότι η κεφαλαιοκρατία (και οι πολιτικοί εκφραστές της) ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός της, από ποιον κινδυνεύει. Φοβάται το «φάντασμα» που «εξακολουθεί να πλανιέται πάνω από την Ευρώπη». Γράφει: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα». Εκφράσεις που παραπέμπουν στα ψυχροπολεμικά χρόνια του Μακάρθι, του Τόρτσιλ, του Τρούμαν, του ντόπιου χαφιέ, του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων και της εξορίας.  
Η Διακήρυξη όμως αποκαλύπτει και πόσο υποκριτική είναι η ανησυχία κυβερνήσεων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ για την «άνοδο της ακροδεξιάς», του εθνικισμού, του φασισμού, του ευρωσκεπτικισμού στην «Ευρώπη» τους. Παρά τα καλέσματά του για «προοδευτικά μέτωπα ενάντια στην ακροδεξιά»  ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να βάλει την υπογραφή του δίπλα στον Κουρτς, τον Όρμπαν, τη Μέρκελ που υποτίθεται ότι πολεμάει. 
Ως Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απευθυνόμαστε στο λαό της Φθιώτιδας και διακηρύσσουμε:
  • Όλοι τους, Εθνικιστές, Συντηρητικοί, Φιλελεύθεροι, Δημοκράτες, Φεντεραλιστές, Προοδευτικοί Σοσιαλδημοκράτες, Οικολόγοι και Ευρω-Αριστεροί, ό,τι κι αν λένε, «πλέουν» με ίδιο κότερο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
  • Όλοι τους ισχυρίζονται ότι για μια «καλύτερη Ευρώπη» πασχίζουν. Για να τη βάλουν στον ίσιο δρόμο, επειδή «ξεστράτισε από τις ιδρυτικές της αξίες». Στην πραγματικότητα για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των «ευρωπαϊκών» μονοπωλιακών ομίλων αναλώνονται. Συνολικά ή τμημάτων τους.
  • Και το χειρότερο: προσπαθούν να πείσουν τα φτωχά και μεσαία στρώματα ότι είναι προς το δικό τους συμφέρον η υποταγή στην εκμετάλλευση, η υπομονή απέναντι στη φτώχεια, η συμμετοχή της χώρας σε ευρωατλαντικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ακόμα και η θυσία   των νέων παιδιών στους πολέμους που εμπλέκεται το αντιδραστικό οικοδόμημα των ευρωενωσιακών κολοσσών.
  • Δεν έχουμε καμία δουλειά με όλους αυτούς, τους πολιτικούς υπηρέτες και διαχειριστές των καπιταλιστών. Μαζί τους η ζωή μας θα χειροτερεύει ασταμάτητα. Είναι δρόμος αδιέξοδος και επικίνδυνος. Τόσο όσοι νιώθουν αριστεροί, όσο και οι απόγονοι των αγωνιστών και οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ανατριχιάζουν από τον ξεδιαντροπιά του ΣΥΡΙΖΑ. Καταδικάζουμε την πολιτική υποκρισία και απάτη όσων, με το ένα χέρι, καταθέτουν στεφάνια στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους τόπους μαρτυρίου αγωνιστών και κομμουνιστών και με το άλλο υπογράφουν, ψηφίζουν και υλοποιούν αντικομμουνιστικά και αντιλαϊκά ντοκουμέντα και νόμους στην Ευρωβουλή, στην ελληνική Βουλή, στις Περιφέρειες και στους Δήμους.
  • Η ιστορία γράφτηκε και το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα ήταν αυτό που καθόρισε τη συντριβή του φασισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε τεράστιες απώλειες στα πεδία των μαχών και στην αντίσταση των κατακτημένων χωρών. Η κόκκινη σημαία του Κόκκινου Στρατού ήταν αυτή του καρφώθηκε στη στέγη του Ράιχισταγκ.
Στις κάλπες που έχουμε μπροστά μας ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση για Δήμο και Περιφέρεια, ΚΚΕ στη Ευρωβουλή. Την κόκκινη ψήφο, τη μόνη δύναμη που φοβάται και δεν θέλει το εκμεταλλευτικού σύστημα που καταδυναστεύει τη ζωή μας και την κοινωνία όλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου