Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Σμαράγδα Καρύδη: Άγριο ξέσπασμα κατά Ψαριανού


Κύριε Γρήγορη Ψαριανέ
Με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψα ότι παρόλο που ποτέ μα ποτέ όπως το έκαναν τόσοι άλλοι δε πήρα δημοσίως καμία θέση και για κανένα θέμα που να αφορά στο δημοψήφισμα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή που έχει να κάνει με το μνημόνιο ή με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, είδα στο προφίλ σας στο Facebook το όνομα μου σε μια λίστα στοχοποίησης μου μαζί με άλλους συμπολίτες .....

Μάλλον ο συντάκτης με τη γνωστή προχειρότητα που γίνονται όλα μέσα στα σόσιαλ μίντια, μπέρδεψε το Ντίνος Καρύδης (ο μπαμπάς μου είχε πάρει όντως θέση στο δημοψήφισμα) με το Σμαράγδα Καρύδη. Κι ίσως αν ήταν μόνο αυτό το λάθος δε θα είχα ασχοληθεί, αλλά επειδή μέσα εκεί μας αναφέρετε ως «σκουπίδια» όλους εμάς, δεν μπορώ να μην απαντήσω, αν και συνήθως δε το κάνω. Όχι όμως για να διαχωρίσω τη θέση μου ως μη εμπλεκόμενης με τα «σκουπίδια» αφού εκεί μέσα βρίσκονται άνθρωποι που αγαπώ πολύ, έχω συνεργαστεί ή θαυμάζω αλλά γιατί αυτή η ανάρτηση σας, δίνει αφορμή για κάτι, που ίσως έχει αξία να ειπωθεί.
Αν και είχα πάντοτε τις απόψεις μου τις μοιραζόμουν μόνο με τις παρέες και τους φίλους μου, γιατί πιστεύω ότι ο δημόσιος διχαστικός λόγος μόνο κακό έχει κάνει σ αυτή τη χώρα κι ότι η Δημοκρατία έχει ανάγκη τη σύνθεση κι όχι τη διαίρεση.
Είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ με τις απόψεις των συμπολιτών μου αυτό δε με εμποδίζει να τους ακούω, να τους θαυμάζω για το έργο τους -άλλους όχι και τόσο αλλά παρόλα αυτά να τους αποδέχομαι- να συνεργάζομαι μαζί τους, άλλους να τους αγαπώ, κάποιους να τους λατρεύω και κάποιοι να είναι συγγενείς και κολλητοί μου φίλοι.
Και μπορώ και το κάνω αυτό γιατί σιχαίνομαι τον διαρκή εμφύλιο. Γιατί τα διχαστικά δημοψηφίσματα, οι λίστες, το μίσος και ο διχασμός που υπάρχει όχι μόνο γύρω μας αλλά και μέσα μας και μας ξεσκίζει σε κομμάτια. Δεν υπάρχουνε εδώ ούτε σκουπίδια ούτε γερμανοτσολιάδες και δεν έχει τίποτα το δημιουργικό να διαιωνίζουμε όλα όσα μας πάνε πίσω.
Κι εγώ κύριε Ψαριανέ αντίθετα από σας, έχω δικαίωμα να σας εγκαλώ, γιατί απ το 2007 σας πληρώνω απ τους φόρους μου εφόσον εκλεχθήκατε με τον ΣΥΡΙΖΑ τη ΔΗΜΑΡ το ΠΟΤΑΜΙ και τώρα διεκδικείτε να το κάνετε με τη ΝΔ. Είμαι ο εργοδότης σας εδώ και 12 χρόνια. Εσείς αναγνωρίζετε φυσικά στον εαυτό σας το δικαίωμα αλλάζετε απόψεις, να κάνετε λάθος εκτιμήσεις και να εξελίσσεστε.
Θα μπορούσατε να δώσετε και σε άλλους το δικαίωμα ν' αγωνιούν για τη ζωή τους σ αυτή τη χώρα χωρίς να πληρώνονται απ τη Βουλή. Απλώς να μπορούν να λένε τη γνώμη τους. Είναι βασικό συστατικό της αστικής δημοκρατίας στην οποία προσφάτως μετακομίσατε.
Ο χαρακτηρισμός «σκουπίδια» για πολίτες που έχουν άλλη άποψη απ τη δική σας δεν συνάδει ούτε με την αστική ευγένεια στην οποία προφανώς δεν προλάβατε ακόμη να εξασκηθείτε. Μάλλον τη φόρα που πήρε το κορμί για να μετακινηθεί από κόμμα σε κόμμα, δεν πρόλαβε να την ακολουθήσει κι η ψυχή όπου τις έμειναν κάποια αγκάθια ολοκληρωτισμού.
Κι επειδή ποτέ στη ζωή μου δεν είχα συμφέρον απ οποιοδήποτε δημόσιο οργανισμό, επειδή ποτέ δεν πήρα κρατικά χρήματα και δεν ονειρεύτηκα μια καριέρα στην ΕΡΤ, στα κρατικά θέατρα ή σε οργανισμούς, επειδή ποτέ δεν προσπάθησα ούτε πάλεψα να ξαπλώσω στα βουλευτικά έδρανα και να παρακολουθώ εσάς και πολλούς άλλους να πηδάτε ανέμελα από κόμμα σε κόμμα, σας τα λέω αυτά χωρίς ενοχές ή πίσω σκέψεις.
Βγείτε από κει μέσα. Σας έχει κάνει κακό. Σας έχει στεγνώσει. Παλέψτε για τη δημοκρατία αλλιώς. Για αρχή ξεκινήστε να το κάνετε αμισθί. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πάρτε το ρίσκο. Συμφιλιωθείτε με τον εσωτερικό σας διχασμό και πηγαίνετε παρακάτω. Θα σας ξανανιώσει.
Το είδος της Δημοκρατίας που κι εσείς τώρα πια αγαπάτε, πάει μαζί με την ελευθερία και την ανεκτικότητα. Αυτό για να το πετύχεις χρειάζεσαι ειρήνη και γαλήνη μέσα σου. Αν δε μπορείτε να το νιώσετε τουλάχιστον μιμηθείτε το.
Καλή τύχη
Σμαράγδα Καρύδη

1 σχόλιο:

  1. Υποβάλλω τον σχολιασμό μου, στην απάντηση της κ. Σμαράγδας Καρύδη.
    "Αγαπητή κυρία Σμαράγδα Καρύδη, διάβασα την απάντησή σας και πραγματικά σας συγχαίρω. Εντυπωσιάστηκα από την ευγένεια σας και την αυτοσυγκράτηση σας. Υπάρχουν όμως 1-2 σημεία στα οποία έχω κάποιες ενστάσεις και θα ήθελα να σας τα θέσω, και, εφόσον κρίνετε ότι αξίζει, απαντάτε.
    Κατά ΠΡΩΤΟΝ, υποστηρίζετε ότι... "Δεν υπάρχουνε εδώ ούτε σκουπίδια ούτε γερμανοτσολιάδες και δεν έχει τίποτα το δημιουργικό να διαιωνίζουμε όλα όσα μας πάνε πίσω".
    Αλήθεια πιστεύετε κάτι τέτοιο; Ποιοι "μας πάνε πίσω"; Όσοι καταγγέλλουν "σκαστές" περιπτώσεις εξώφθαλμης συναλλαγής; Θα σας θέσω δύο περιπτώσεις, πολιτικών, που αποκήρυξαν τον προηγούμενο "εαυτό" τους και "ανένηψαν", χωρίς τίποτα -εκτός του ατομικού συμφέροντός τους- να αιτιολογεί αυτήν την μετάλλαξη και την μεταπήδησή τους στα όλως άλλα.
    1η περίπτωση, ο κ. Βασίλης Οικονόμου, ξεκίνησε από το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών" -με τον Γιάννη Δημαρά, κρατώντας πανώ με αντιμνημονιακά συνθήματα "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΝΑΙ στην ΟΜΟΨΥΧΙΑ - ΟΧΙ στη ΣΥΝΕΝΟΧΗ", έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατόπιν εντάχθηκε στην ΔΗΜΑΡ με την οποία εξελέγη βουλευτής, και στην πορεία,τον Νοέμβριο του 2012, περίμενε στην τουαλέτα της Βουλής να δει αν θα "περάσει" το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που επέφερε την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, για να αμειφθεί, τέλος, το 2015 με μία θέση βουλευτή στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας -ούτε καν δηλαδή να υποβληθεί στην βάσανο του ανταγωνισμού με τους άλλους νεοδημοκράτες υποψήφιους- ακολουθώντας ακραιφνή μνημονιακή πολιτική.
    2η περίπτωση: της κ. Κουντουρά. Η οποία, βουλευτής ούσα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Οκτώβριο του 2018 δήλωνε για το Σκοπιανό... "Όταν θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση να δούμε τότε ποιοι θα το ψηφίσουν... εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε καθαρή θεση εναντίον"... Εννοώντας ότι όσοι από τους ΑΝΕΛΛ το ψηφίσουν είναι αποδεδειγμένα... εξωνημένοι και πουλημένοι. Τελικά, η ίδια η κ. Κουντουρά ήταν που υπερψήφισε την συμφωνία των Πρεσπών, διεγράφη από το κόμμα της και πέρασε στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.... ανταμείφθηκε με θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και για χάρη της άλλαξε η κυβέρνηση τον νόμο για το ασυμβίβαστο της θέσης της με την υποψηφιότητά της. (Η πράξη παραπέμπει ευθέως σε συναλλαγή και μάλιστα αθέμιτη... εκτός αν εσείς έχετε κάποια άλλη αντίληψη του πράγματος... Υπενθυμίζω ότι η κ. Κουντουρά έχει δάνεια μερικών εκατοντάδων ευρώ... και δη, δυσκολο-εξυπηρετούμενα).
    Προσθέτοντας ότι υπάρχουν δεκάδες τέτοιες αντίστοιχες περιπτώσεις στο πολιτικό παζάρι, και συνοψίζοντας, θέλω να σημειώσω ότι κατά την άποψη μου, στην σημερινή ιστορική περίοδο και πολιτική κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία 10 χρόνια, υπάρχουν και αρκετές -παρα πολλές θα έλεγα- περιπτώσεις και σκουπιδιών και εξωνημένων και γερμανοτσολιάδων. Σήμερα, δεν χρειάζεται καν να γίνει "εξαγορά συνειδήσεων" από τους ισχυρούς, διότι πολλοί από εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά, έχουν συνείδηση ανύπαρκτη.
    Κατά ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Έχω διατυπώσει την ένσταση μου για το ότι τα "δημοψηφίσματα είναι διχαστικά", σε άλλο σχόλιο μου, εδώ. Συνοπτικά... Τα δημοψηφίσματα όχι μόνο δεν είναι διχαστικά -αλλιώς, και οι εκλογές διχαστικές είναι, να τις καταργησουμε;- αλλά θα έπρεπε να γίνουν καθημερινότητα για τα σημαντικά πολιτικά και πολιτειακά θέματα του τόπου και προς επίρρωση της Δημοκρατίας.
    Σας ευχαριστώ και πάλι για το δείγμα γραφής και πολιτισμού σας."
    Πέτρος Δ. Δημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή