Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Αδαμάκος σε μια αναλυτική αποκλειστική συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ


Θα αγωνισθώ με όλες τις δυνάμεις μου για την άρση της παραμέλησης στη Δ.Ε. Παρνασσού
Συνέντευξη στον Ηλία Τσίγκα

κ. Αδαμάκο, στην προηγούμενη αναμέτρηση είχατε εκλεγεί σύμβουλος στην Τ.Κ. Πολυδρόσου με την «Ανανεωτική Δύναμη» του Θανάση Παναγιωτόπουλου. Πλέον, είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Δ.Ε. Παρνασσού με την «Επιλογή Ευθύνης» του Παναγιώτη Ταγκαλή.....

Θα ήθελα ένα σχόλιό σας αφ ενός για την μεταπήδηση από το τοπικό στο κεντρικό ψηφοδέλτιο κι αφ ετέρου για την κάθοδό σας με την παράταξη Ταγκαλή. Ο λόγος που αποφάσισα, σε αυτές τις εκλογές, να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, είναι γιατί θέλω από τη θέση αυτή να προσφέρω ουσιαστικότερα στον τόπο μας και στους συνδημότες μας αλλά κυρίως στα χωριά μας , της Δ.Ε. Παρνασσού  και τους συντοπίτες μου. Πιστεύω δε ότι αυτό θα το επιτύχω καλύτερα εκλεγόμενος ως Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “Επιλογή Ευθύνης” συνεργαζόμενος με τους άξιους συνυποψήφιους μου και υπό την καθοδήγηση του έμπειρου και ικανού υποψηφίου και αυριανού  Δημάρχου μας  Παναγιώτη Ταγκαλή .                                                                                                                 
Στην Πολύδροσο και σε όλη την περιοχή διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις για την παραμέλησή της από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Μάλιστα, έφτασε στο «παρά πέντε» πριν κατέβει αυτόνομα δική σας τοπική παράταξη στις δημοτικές εκλογές ως μέσο πίεσης για την αποκατάσταση των αδικιών που νιώθετε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, στην οποία αποτελέσατε και πρωταγωνιστικό πρόσωπο. Γιατί, εν τέλει, δεν προχώρησε αυτή η κίνηση και τι δεσμεύεστε στους συνδημότες σας για τον τερματισμό της αδικίας την οποία εκφράσατε με δημόσιες ανακοινώσεις;
Είναι αλήθεια ότι οι συνδημότες μου, της Δ.Ε. Παρνασσού, διακατέχονται, και όχι άδικα, από την αίσθηση της παραμέλησης τους από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και αυτή ακριβώς η αίσθηση της παραμέλησης τους ήταν και η αιτία της σκέψης και πρωτοβουλίας των να προσπαθήσουν να συγκροτήσουν αυτόνομη τοπική Δημοτική Κίνηση . Κάτι που όμως δεν τελεσφόρησε όχι γιατί δεν υποστηρίχθηκε ή επανδρώθηκε αρκούντως από πρόσωπα, αλλά κυρίως γιατί ο χρόνος για την οργάνωση, την επικοινωνία και τελικά την υλοποίηση του εγχειρήματος, δεν επαρκούσε.
Η δική μου δέσμευση προς τους συνδημότες μου,  της Δημοτικής μας Ενότητας Παρνασσού, εφόσον με τιμήσουν με την ψήφο τους και με εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο, είναι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους και να αγωνισθώ με όλες τις δυνάμεις μου για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους αλλά και την άρση του αισθήματος αδικίας και παραμέλησής τους εκ μέρους της όποιας Δημοτικής Αρχής προκύψει μετά από αυτές τις εκλογές.
                                  
Πεδίο ανάπτυξης για την περιοχή που επιθυμείτε να εκπροσωπήσετε είναι αναμφίβολα ο χειμερινός τουρισμός και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Ποιες οι ιδέες-προτάσεις σας για την αξιοποίηση αυτού του συγκριτικού πλεονεκτήματος για την Πολύδροσο κι ευρύτερα για τη δημοτική σας ενότητα;
Το ΧΚΠ δεν αποτελεί πόλο ανάπτυξης μόνο για την περιοχή της Δ.Ε. Παρνασσού αλλά τουναντίον αποτελεί πηγή πλούτου και προστιθέμενης αξίας για ολόκληρο το Δήμο μας το Νομό μας αλλά και την Περιφέρεια μας γενικότερα . Ως τέτοια πηγή θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε όχι μόνο οι κάτοικοι των παραΠαρνάσσιων χωριών μας αλλά και ολόκληρος ο Δήμος . Γι’ αυτό και από τα πρώτα μου μελήματα , ευρισκόμενος στα δημοτικά έδρανα, θα είναι η κατάθεση προτάσεών μου για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του ΧΚΠ . Ενδεικτικά θα μπορούσα να αναφέρω εδώ κάποιες σκέψεις – προτάσεις μου όπως :
 1. Επειδή ο κύριος όγκος των χιονοδρόμων – Σκιέρ ή και απλών επισκεπτών του ΧΚΠ διακινείται κυρίως μέσω Βοιωτίας και Αράχωβας και εν πολλοίς γευματίζει ή και διανυκτερεύει σε καταλύματα εκτός της ΔΕ Παρνασσού θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε σε συνεργασία ο Δήμος με τους επαγγελματικούς φορείς, Συλλόγους και επαγγελματίες Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων & αντίστοιχων εστίασης,  να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε καλύτερα και να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες των χωριών μας ώστε να γίνουν περισσότερο ελκυστικά στους χειμερινούς επισκέπτες.
2. Να επιδιώξουμε άμεση συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα της ΔΕ Παρνασσού με την ΕΤΑΔ που είναι η διαχειρίστρια εταιρία του ΧΚ ώστε να υπάρχει συντονισμός σε θέματα καλύτερης εξυπηρέτησης των επισκεπτών .
3. Σε συνεργασία και πάλι με την ΕΤΑΔ να επιδιώξουμε:              
α. την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη θέσεων εργασίας σε τομείς του ΧΚ από κατοίκους των χωριών μας της ΔΕ Παρνασσού.      
β. την έκπτωση εισιτηρίου & καρτών σε κατοίκους και τοπικούς χιονοδρομικούςΣυλλόγους. 
γ. την λειτουργία του salle της Φτερόλακας και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα Σ/Κ ώστε ορειβάτες, περιηγητές ή  εκδρομείς να έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης τους σε λήψη καφέ και φαγητού. 
Πλην του Χ.Κ. Παρνασσού, σε ποιους τομείς θεωρείται ότι πρέπει να δοθεί το αναπτυξιακό βάρος στην περιοχή; Με ποιο τρόπο και με ποιες συγκεκριμένα πρωτοβουλίες;
Επειδή όπως γνωρίζετε η περιοχή των χωριών της ΔΕ Παρνασσού (Πολύδροσος - Λιλαία - Επτάλοφος) αποτελούν τοποθεσία εξαιρετικού ενδιαφέροντος από πλευράς  βιοποικιλότητας και οικοσυστήματος θα μπορούσα να προτείνω την ανάπτυξη του  οικοτουρισμού και ορειβατικού τουρισμού στην περιοχή μας κάτι που με την κατάλληλη προβολή και συνεργασία από πλευράς Δήμου, Τοπικών Κοινοτήτων & Επαγγελματιών της περιοχής μας θα αναζωογονούσε την τουριστική κίνηση και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με μέγιστα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές μας κοινωνίες . 
Θα ήθελα να μου παραθέσετε τα βασικά προβλήματα στην καθημερινότητα στη Δ.Ε. Παρνασσού στα οποία σκοπεύετε να δώσετε προτεραιότητα ως δημοτικός σύμβουλος
Όταν μιλάμε για την καθημερινότητα του πολίτη σε μια οργανωμένη κοινωνία και μάλιστα σε μικρές τοπικές κοινωνίες όπως είναι οι κοινωνίες των χωριών μας όπου είναι απομεμακρυσμένα από την έδρα του Δήμου με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την άμεση πρόσβαση ή αντίστοιχα την άμεση επέμβαση, όταν απαιτηθεί, υπηρεσιών και μέσων του Δήμου αντιλαμβάνεσθε πόσο αναγκαίο είναι ένας Δημοτικός Σύμβουλος σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια να παρακολουθεί και να επιλύει όσο το δυνατόν ταχύτερα τα ανακύπτοντα προβλήματα .
Ιεραρχώντας αυτά τα προβλήματα ανάλογα με τον, κατ’ εμέ, βαθμό σοβαρότητας που ο ίδιος αποδίδω για το καθένα και τα οποία θα αποτελέσουν τη δική μου προτεραιότητα είναι :
 1. Η ασφάλεια των συμπολιτών μας αλλά και των περιουσιών τους.
2. Η καθαριότητα
3. Η μέριμνα για γρήγορη αποκατάσταση φθορών τόσο στο οδικό δίκτυο μεταξύ των χωριών όσο κυρίως στο αστικό οδικό δίκτυο.
4. Οι υπηρεσίες ύδρευσης & αποχέτευσης. 
5. Η προστασία  του περιβάλλοντος αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
6. Μέριμνα για γρήγορη και καλή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μου από τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε αυτοί να μη ταλαιπωρούνται     (χάνοντας χρόνο και υπομονή) αγανακτώντας από γραφειοκρατικές διαδικασίες .
7. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον προτίθεμαι να αντιμετωπίσω ζητήματα Κοινωνικής Μέριμνας των συμπολιτών μου και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων (ΑΜΕΑ, μοναχικά άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους).
Καθημερινή μου έγνοια θα είναι η επίλυση κάθε προβλήματος που θα ανακύπτει στους παραπάνω τομείς γιατί δίνοντας λύση στο απλό και καθημερινό πρόβλημα ο Δήμος αποχτά ανάσα και βηματισμό. Ο πολίτης εισπράττει τον απαιτούμενο σεβασμό και αρχίζει πλέον να εμπιστεύεται τους ανθρώπους που διοικητικά ασχολούνται με το δήμο.
Νέες τεχνολογίες: Πώς πιστεύετε ότι μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών;  
Οι νέες τεχνολογίες και η αξιοποίηση τους για μια καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών αποτελεί εδώ και χρόνια ‘’εργαλείο’’ των σύγχρονων πόλεων της Ελλάδας, για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες. Αυτούς τους απαιτητικούς στόχους είναι ευνόητο ότι πρέπει να επιτύχει και ο δικός μας Δήμος. Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη  είναι η δημιουργία ασύρματου ίντερνετ ώστε οι δημότες  να μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη μέσω του κινητού τους , αλλά και άλλων συσκευών στον τομέα της άμεσης και χωρίς γραφειοκρατίας εξυπηρέτησης του δημότη από το Δήμο. Επίσης να μπορούν να δηλώσουν σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συνάντα στην καθημερινότητα του λαμβάνοντας τοποθεσία, φωτογραφία και τύπο προβλήματος και να στέλνει στις υπηρεσίες του Δήμου άμεσα και χωρίς κόστος ή γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Το νέο εκλογικό σύστημα επιτάσσει συνεργασίες μεταξύ συνδυασμών, καθώς καμία παράταξη δεν θα μπορεί πια να διοικήσει το δήμο μόνη της. Θεωρείτε ότι η εξέλιξη αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση; Προσωπικά εσείς, ποια νομίζετε ότι πρέπει να είναι τα καθοριστικά κριτήρια για βιώσιμες και αποδοτικές συνεργασίες μεταξύ συνδυασμών και με στόχο την ορθολογική διαχείριση του δήμου;
Αν και πρόκειται για ένα εκλογικό σύστημα που για πρώτη φορά θα εφαρμοσθεί οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει, εν τούτοις η άποψή μου είναι ότι παρέχει περισσότερες δυνατότητες για χρηστότερη διαχείριση των Δήμων αλλά και δυνατότητες λήψης αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια με ευρύτερες συναινέσεις και μεγαλύτερες συνεργασίες, αμβλύνοντας έτσι τις στείρες αντιπαραθέσεις και αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις μεταξύ των  Δημοτικών Συμβούλων .
Τελείτε ακόμα μέλος του συμβουλίου της Τ.Κ. Πολυδρόσου. Θα ήθελα την τοποθέτησή σας σχετικά με τις εκλογές για την κοινότητα του χωριού.
 Ήδη έχει επιτευχθεί και συγκροτηθεί ένας και μοναδικός Κοινοτικός Συνδυασμός για την Κοινότητα Πολυδρόσου ο οποίος απαρτίζεται στην πλειονότητά του από νέους τόσο στην ηλικία όσο και σε σχέση με ενασχόλησή τους με τα κοινά συγχωριανούς μου και πιστεύω ότι όποιοι εκλεγούν θα διοικήσουν άριστα την Κοινότητα και θα συνεργασθούν και αρμονικά με την Κεντρική Διοίκηση του Δήμου .
κ. Αδαμάκο, θα ήθελα την προσωπική σας γνώμη-τοποθέτηση αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του β΄βαθμού για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Αν και η ιδεολογικοπολιτική μου αφετηρία και η κομματική μου ταυτότητα είναι γνωστά  επιτρέψτε μου σε αυτό σας το ερώτημα να μην τοποθετηθώ εκφράζοντας προσωπική προτίμηση για κάποιο Συνδυασμό που διεκδικεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας πολλώ μάλλον την προτίμησή μου σε συγκεκριμένο υποψήφιο καθ’ ότι από το χωριό μου (Πολύδροσο) τυγχάνει να κοσμούν τα Ψηφοδέλτια τριών διαφορετικών Περιφερειακών Συνδυασμών τρεις αξιόλογες συγχωριανές μου.


5 σχόλια:

  1. Αξιόλογος ο Κος Άδαμάκος σαν άνθρωπος από ότι γνωρίζω,αλλά η συνέντευξη τετριμμένη όπως τις ακούμε χρόνια τώρα από τους κατεστημένους πολιτικούς.Θα περιμέναμε ιδέες ριζοσπαστικές με όραμα πέρα από τα συνηθισμένα μήπως και κάτι αλλάξει με τους νέους υποψήφιους.Δυστυχώς ακολουθείται η γνωστή συνταγή εκλογικής επιβίωσης.
    Είθε να κάνω λάθος , για το καλό του τόπου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ιδια παντελακη μου
    Τα ιδια παντελη μου
    Τα σχολια στη καλπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ διαφωνώ . Πολυ καλά τα έθεσε τα θέματα ο Θανάσης . Και για τα προβλήματα της Σουβάλας μίλησε και για τα προβλήματα της περιοχής και χωρίς αντιπαλότητες και με ήρεμο πολιτικό και αυτοδιοικητικό λόγο και με αποφασιστικότητα για ολόθερμη στήριξη του τοπικού ψηφοδελτίου Πολυδρόσου .
    Να στηρίξουμε όλους τους νέους Σουβαλιώτες που είναι αρκετοί και όλοι τους ικανοί και σε όποιον συνδυασμό και αν συμμετέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΣΟΥΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ?
    ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΝ . ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΩΦΕΛΕΙΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Θανάση για την τεκμηριωμένη συνέντευξη σου, φαίνεται να έχεις γνώση των πραγμάτων και να αντιλαμβάνεσαι τα προβλήματα του τοπου σου. συνέχισε έτσι με ήθος και όραμα!! Σε στηρίζουμε για τις δυνατότητες σου και πάνω από όλα για τον συγκροτημενο χαρακτήρα σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή