Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Από τη Φωκίδα στην Αθήνα


«Οι προοδευτικές δυνάμεις απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά»
Αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και ο βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου στις 24 Μαρτίου στην Άμφισσα με προσκεκλημένους ομιλητές τον Δημ. Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή και τον Γ. Ραγκούση, πρ. υπουργό.
Στην ομιλία του ο Δημ. Παπαδημούλης τόνισε:.....

«Η Ελλάδα έχει αναβαθμίσει το κύρος και τον ρόλο της στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Κι αυτό πιστώνεται στην κυβέρνηση Τσίπρα, στην ευρωομάδα μας, στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική μάχη για τις ευρωεκλογές είναι μια μάχη που αφορά και την ελληνική κοινωνία, αλλά και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, για ισχυρότερες πολιτικές απασχόλησης, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο.
Η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας ξεκίνησε το 2016 στο Ευρωκοινοβούλιο, κι έχω την τιμή να είμαι ένας από τους εμπνευστές της. Στην Ελλάδα διαμορφώνουμε αντίστοιχο μέτωπο για την αποτροπή της μεγάλης οπισθοδρόμησης, που επιδιώκουν μαζί νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά.»
Ο Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Αποτελεί για μένα πολιτικό σκοπό ζωής να καταγραφώ ανάμεσα σε εκείνους που εργάστηκαν για την ενότητα της προοδευτικής παράταξης κι όχι ανάμεσα σε εκείνους που την υπονόμευσαν καθοδηγούμενοι από την διαπλοκή, αναγορεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγικό αντίπαλο αντί για τη ΝΔ.
Το διακύβευμα σε εθνικό επίπεδο είναι πολύ συγκεκριμένο και συνοψίζεται από το εξής δίλημμα: οι θυσίες και οι κόποι των εργαζομένων και των παραγωγικών εταιρειών θα επιστρέφουν σε αυτούς για να ανατροφοδοτείται η ανάπτυξη ή θα οδηγούνται στους οφσορ τραπεζικούς λογαριασμούς της παρασιτικής ολιγαρχίας όπως επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;»
Η συνέχεια της εκδήλωσης της Άμφισσας και άλλων παρόμοιων που έγιναν σε όλη της Ελλάδα είναι σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου στη μεγάλη συγκέντρωση στο Γαλάτσι όπου θα λάβει χώρα η Πανελλαδική Συνάντηση για τη «Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη», με σκοπό τη συσπείρωση και συγκρότηση ενός δυνατού προοδευτικού πόλου, ικανού να θέσει ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς και να σταθεί εμπόδιο στην επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη που αποδεικνύονται καθημερινά τοξικές για τις κοινωνίες.
Πρώτο βήμα για την προσπάθεια αυτή είναι η Πανελλαδική Συνάντηση για την Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Θα είμαστε όλοι εκεί.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου