Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Επιλογή Ευθύνης - Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ευφυούς πόλης


Προγραμματικό Πλαίσιο
1. Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου με μείωση των καταναλώσεων ενέργειας, καυσίμων και νερού και αντίστοιχη εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
2. Ανάπτυξη δικτύου ανοικτής πρόσβασης wi-fi....

3. Βελτιστοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.
4. Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και καλύτερη αξιοποίηση των ανοιχτών και Κλειστών χώρων στάθμευσης.
5. Ανάπτυξη και ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης.
6. Αδιάλειπτη μέτρηση και στατιστική επεξεργασία κυκλοφοριακού φόρτου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης με ανοικτή πρόσβαση δεδομένων στους πολίτες και αξιοποίηση τεχνολογιών που σέβονται τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων.

7. Συνεχής έλεγχος της ποιότητας νερού και των καταναλώσεων καυσίμων, νερού και ενέργειας στις μεγάλες δημοτικές εγκαταστάσεις. Διαρκής ενημέρωση των πολιτών μέσω της ιστοσελίδας του δήμου.

8. Ανάπτυξη ηλεκτρονικών οδηγών για πολίτες και επισκέπτες ανάλογα με τη θέση τους στην πόλη. Εγκατάσταση γρήγορων κωδικών πληροφόρησης (QR marks) στα αξιοθέατα και στις εμπορικές περιοχές, όπου σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, οι επισκέπτες θα λαμβάνουν άμεση πληροφόρηση για το κάθε αξιοθέατο και σημείο ενδιαφέροντος με την χρήση των έξυπνων συσκευών τους.
9.  Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών προβολής στοχευμένου περιεχομένου σε έξυπνες συσκευές (smartphones, tablets) με στόχο την ενίσχυση της διαφήμισης και ανταγωνιστικότητας των εμπορικών καταστημάτων.
10.Ενσωμάτωση όλων των λειτουργιών ευφυούς πόλης σε μία ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης η οποία θα διαθέτει αρχιτεκτονική ανοικτή, ώστε ενσωματώσει και όλες τις μελλοντικές εφαρμογές.
11. Ένωση του συνόλου των δημοτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε μία ιστοσελίδα, η οποία θα αποτελεί σημείο μιας στάσης για την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου