Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών - Καμία απόλυση στα μεταλλεία βωξίτη της Φωκίδας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απρίλη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη, παρατάξεων του Δήμου Δελφών και στελεχών της IMERYS.....
Τη συνάντηση προκάλεσε το δημοτικό συμβούλιο Δελφών προκειμένου να «διαμεσολαβήσει» ώστε να κατευναστούν οι δικαιολογημένοι φόβοι και ανησυχίες των εργαζομένων και των οικογενειών τους στην έντονη φημολογία για απολύσεις.
Οι σχεδιασμοί της εταιρίας, όπως τους περιέγραψαν τα στελέχη της, είναι ξεκάθαροι. Προκειμένου να ανακτήσει το επίπεδο κερδοφορίας που απαιτούν οι μέτοχοι, θα προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις που περιλαμβάνουν μείωση του μισθολογικού κόστους και φτηνότερες μεθόδους εξόρυξης. Προανήγγειλε ουσιαστικά απολύσεις εργαζομένων, περικοπές στο εισόδημα εργολαβιών και ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ που μεταφέρουν το μετάλλευμα, επανέναρξη των επιφανειακών εξορύξεων. Εκβιάζοντας τους εργαζομένους και το λαό της περιοχής με λουκέτο αν αντιδράσουν, τους καλεί να αποδεχτούν τη ληστρική εκμετάλλευση των ανθρώπων, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Γιατί όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, «η IMERYS δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός».
Οι άλλες παρατάξεις, ακολουθώντας πιστά την πολιτική των αστικών κομμάτων τους, αυτή του κοινωνικού εταιρισμού και της ανταποδοτικότητας, αναλώθηκαν σε ευχολόγια κατά των απολύσεων ντόπιων εργαζομένων. Λες και όσοι είναι από άλλα μέρη δεν έχουν ανάγκη το μεροκάματο. Συμφώνησαν νέα συνάντηση προκειμένου να διαμορφώσουν μαζί τα σχέδια αναδιαρθρώσεων της εταιρίας! Την κάλεσαν να δείξει την «κοινωνικό της ευθύνη» με χορηγίες, δωρεές στο δήμο και στην περιοχή, ρίχνοντας έτσι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και του λαού της περιοχής για να προχωρήσουν τα σχέδια της εταιρίας απρόσκοπτα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών, σταθερή στην υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, απαιτεί:
·       Καμία απόλυση.
·       Να υλοποιηθούν οι προτάσεις των Σωματείων για την ασφάλεια των εργαζομένων.
·       Καμία νέα επιφανειακή εξόρυξη, να αποκαταστήσει η εταιρία τους «κρατήρες» που δημιούργησε εδώ και έναν περίπου αιώνα.
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Στηρίζουμε έμπρακτα, όπως έχουμε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, τους αγώνες και τις μορφές πάλης που θα αποφασίσουν τα σωματεία τους. Καλούμε το λαό της περιοχής να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις. Το κόστος συνολικά για το  δήμο θα είναι τεράστιο, όπως τεράστιο είναι και το οικολογικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στην περιοχή η μεταλλευτική δραστηριότητα.
Η στάση και η θέση κάθε παράταξης και κάθε κόμματος στο ζήτημα, να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές. Τι τοπική διοίκηση θέλουμε; Δημοτική και περιφερειακή αρχή νεροκουβαλητές των απαιτήσεων της εταιρίας και του κεφαλαίου; Ή σταθερά στο πλάι του εργαζόμενου λαού, στην πάλη για την ικανοποίηση των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών του; Αυτό, μόνο η ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο και στην περιφέρεια, ένα δυνατό ΚΚΕ στη βουλή και στην ευρωβουλή μπορεί να το εγγυηθεί.
Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση από τα μεταλλεία της Φωκίδας
Τα δικά μας μεταλλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου