Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Η Αριστερή Παρέμβαση ξανά στη μάχη των Περιφερειακών Εκλογών!


Η "Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα" ανακοινώνει τη συμμετοχή της στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές στις 26 Μαΐου 2019.....

     Μετά από 6 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας, αψηφώντας τους συσχετισμούς σε όλους τους καιρούς, σε όλους τους τόπους, και στη Στερεά Ελλάδα.
    Το Περιφερειακό Σχήμα της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα συγκροτήθηκε το Φθινόπωρο του 2013 και αποτελεί μέρος της πανελλαδικής παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής και επαναστατικής αριστεράς στις Περιφερειακές Εκλογές στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
     Η Αριστερή Παρέμβαση αποτελείται από άνεργους, επισφαλώς εργαζόμενους, μερικώς απασχολούμενους, μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, φοιτητές, νεολαίους και συνδικαλιστές, όλοι αγωνιστές και αγωνίστριες της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία.
      Η Αριστερή Παρέμβαση έχει ως ιστορική αναφορά τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΑΜικης λαϊκής αυτοδιοίκησης της ελεύθερης ορεινής Ελλάδας, λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί, ενώ όλη η εξουσία βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα χέρια της Γενικής Συνέλευσης του σχήματος.
     Στη διάρκεια της εξάχρονης παρουσίας μας, συμμετείχαμε στα κοινωνικά μέτωπα και τους αγώνες του λαού όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και επιδιώξαμε να γίνουμε η πραγματική φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
     Στα 6 χρόνια της ύπαρξης της Αριστερής Παρέμβασης δώσαμε αγώνες μαζί με το λαό της Στερεάς Ελλάδας για:
- τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (συμβασιούχοι, απολυμένοι, κ.α.).
- την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου (ΛΑΡΚΟ, Καθαριότητα Δήμων, κ.α.) και των δημόσιων χώρων σε πόλεις και χωριά.
- τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία και υγεία για όλους.
- την προστασία του περιβάλλοντος (ανεμογεννήτριες, φαραωνικές τουριστικές επενδύσεις, διαχείριση υδάτινων πόρων, κ.α.).
- την κατάργηση των ληστρικών διοδίων.
- την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις αποκοπές ρεύματος.
- την υποστήριξη της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στο ξεκλήρισμα από τις πολιτικές της Ε.Ε./κυβέρνησης.
- την υπεράσπιση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων των προσφύγων, των μεταναστών και όλων των ευάλωτων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων.
- την ήττα του ρατσισμού και του φασισμού, ενωτικά μέσα από τα κινήματα.
   Αγωνιζόμαστε για μια πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση που ανήκει στο λαό της στον αντίποδα του αντιδημοκρατικού Κλεισθένη, μια Αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και διασφαλίζει τα δικαιώματά τους ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές των Μνημονίων, της Κυβέρνησης, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
    Στις εκλογές του Μαΐου του 2019, η "ΑΡιστερή Παρέμβαση στη Στερεά", συνεπής με τις αρχές της συλλογικής λειτουργίας θα εκπροσωπηθεί συλλογικά από Συντονιστική Επιτροπή, με τα παρακάτω μέλη:
1. Λιάσκος Αλέξης, οικονομολόγος, υπάλληλος Δ.Ο.Υ. (Βοιωτία)
2. Μέλλιος Γιάννης, Γεωπόνος, ιδιωτικός υπάλληλος (Φθιώτιδα)
3. Πολυζώη Νίκη, καθηγήτρια Μ.Ε. (Φωκίδα)
4. Πούλου Ελένη, Κοινωνιολόγος, ιδιωτική υπάλληλος (Βοιωτία)
5. Χάγιος Φώτης , Πολιτικός Μηχανικός, ιδιωτικός υπάλληλος (Εύβοια)
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθεί η Διακήρυξη του Σχήματος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, καθώς και το ψηφοδέλτιο ανά νομό. 
      Απευθυνόμαστε σε όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τα πολιτικά ρεύματα που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά πραγματική δύναμη αυτοοργάνωσης , ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τους καλούμε να συστρατευτούν στην προσπάθειά μας.
     Για επικοινωνία με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα:
Facebook: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου