Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ «ΔΙΑΓΩΝΙΑΣ ΟΔΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Με έκπληξη διαβάσαμε την εξαγγελία κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις προτεραιότητες που θέτει στις οδικές υποδομές σε εθνικό επίπεδο.....

Μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για την υλοποίηση του άξονα «Λαμία – Καρπενήσι», ενώ την ίδια ώρα καμία αναφορά δεν κάνει στον αντίστοιχο άξονα «Λαμία – Άμφισσα».
Το γεγονός αυτό μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση και αποτελεί για εμάς αρνητική έκπληξη πρώτου βαθμού, διότι:
Α) Ο δρόμος «Λαμία – Άμφισσα» εντάσσεται σ’ έναν άξονα ευρύτερης σημασίας, τη λεγόμενη «διαγώνια οδό» (Θερμοπύλες – Ιτέα – Αντίρριο), που εξυπηρετεί απείρως σημαντικότερη και μεγαλύτερη εθνική κυκλοφορία από τον δρόμο «Λαμία – Καρπενήσι».
Β) Η «διαγώνια οδός» τυγχάνει πλήρως ώριμη μελετητικά, έπειτα από σοβαρή και πολυετή προσπάθεια πολλών ανθρώπων και πολύ μεγάλη δαπάνη χρημάτων.
Είναι προφανές ότι αυτή η επίσημη εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον παραμείνει ως έχει, αποτελεί μια τεράστια αδικία εις βάρος της Φωκίδας, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα σοβαρό επιχείρημα.
Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία άμεσα να επανεξετάσει το θέμα και να δεσμευτεί επίσημα για την υλοποίηση του οδικού άξονα της Διαγώνιας Οδού, προς το συμφέρον τόσο του τόπου μας, όσο και της χώρας γενικότερα.
Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Δήμαρχος Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου