Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ημερίδα ΄΄Η ψυχική ανθεκτικότητα των εφήβων σε έναν κόσμο που αλλάζει΄΄


Άμφισσα, 10/4/2019- Ημερίδα για εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς πραγματοποιεί η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ & Ψ.Υ.) την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 10.30 – 13:30, ....
στην ισόγεια αίθουσα του ΕΠΑΛ Άμφισσας σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φωκίδας. Η δράση αποτελεί συνέχεια των Ομάδων Εφήβων που πραγματοποιεί η  Ε.Κ.Ψ & Ψ.Υ. στο πλαίσιο της πρόληψης στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Φωκίδας.
«Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας και συγκεκριμένα η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εφήβων, η συνεργασία με τους άλλους και η ενδυνάμωσή τους ως προς τους τρόπους που διαχειρίζονται τις αλλαγές και τις δυσκολίες στη ζωή τους» αναφέρει η Ιωάννα Καλλία, Ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας νομού Φωκίδας.
Η επεξεργασία του θέματος θα γίνει με παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια, διεργασία σε ομάδες, συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων και θα συντονιστεί από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.         
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής επένδυσης του φορέα στο κομμάτι της πρόληψης και ενημέρωσης για την ψυχική ανθεκτικότητα των νέων και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ. Φ2.1/185103/Δ7/1-11-2018 σχετική έγκριση υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας που έχει λάβει η Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. από τη Γενική Δ/νση σπουδών Π/θμιας  & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης της Ε.Κ.Ψ. &Ψ.Υ. «Μίλα με την ψυχή σου» καταδεικνύει την ανάγκη σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, οι νέοι να μπουν σε έναν εσωτερικό διάλογο και παράλληλα να εκφράσουν ελεύθερα όσα τους απασχολούν λαμβάνοντας σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση. Υλοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σχολείων στις περιοχές που δραστηριοποιείται η Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ. επιδιώκει διαχρονικά να μιλήσει για τη σημασία της ανάπτυξης ενός υγιούς ψυχισμού από την παιδική ηλικία.
Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα 2265022600 και 2265023222, ώρες 9:00 με 16:00 μέχρι τις 12/4/2019.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 2265022600 (Ε.Κ.Ψ&Ψ.Υ.) ή στείλτε e-mail: ekpsfoki@otenet.gr
Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου