Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Πόθεν έσχες: "Όχι" από την ΝΔ στην άρση του τραπεζικού απορρήτου


Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία με την οποία καθίσταται υποχρεωτική για την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» η αξιοποίηση των πληροφοριών από την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου......

Η σχετική τροπολογία, που είχε κατατεθεί από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Σπύρο Λάππα, έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομοθετική Κωδικοποίηση και την διεύρυνσης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επίσης ψηφίστηκε σήμερα.
Η κ. Κοζομπόλη τόνισε πως προτείνεται να υπάρχει υποχρεωτικά και ο έλεγχος και η άρση του τραπεζικού απόρρητου για τους υπόχρεους σε έλεγχο «πόθεν έσχες» και υπογράμμισε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου και προωθείται η επιτάχυνση.
Ο κ. Λάππας επισήμανε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό. Κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να δώσουν όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.
Η αξιωματική αντιπολίτευση και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών», ενώ υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου