Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Επίκαιρες ερωτήσεις της Αριστερής Παρέμβασης Στερεάς Ελλάδας


Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη με θέμα:
Σε σχέση με την στάση της περιφέρειας σε σχέση με την ασύδοτη ανάπτυξη νέων αιολικών πάρκων στον ήδη κορεσμένο νομό Εύβοιας....

Ως γνωστόν στο νομό Εύβοιας έχουν ήδη αναπτυχθεί φαραωνικού τύπου εγκαταστάσεις βιομηχανικών αιολικών πάρκων όπου ειδικά στη νότια Εύβοια παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανεμογεννητριών σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Υπάρχει ήδη υπέρβαση της επιτρεπόμενης πυκνότητας ανεμογεννητριών βάσει των στοιχείων της ΡΑΕ. Την ίδια στιγμή που συντελείται η καταστροφή αυτή, η διοίκηση της περιφέρειας διατείνεται ότι προσπαθεί να αναδείξει το νησί για τουριστικούς λόγους, πράγμα ιδιαίτερα αντιφατικό.
Ερωτάται ο κ.Περιφερειάρχης,
  • τι στάση προτίθεται να τηρήσει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως προς την παρεμπόδιση της κατασκευής των ακόμη 700 επιπλέον ανεμογεννητριών των οποίων σχεδιάζεται η κατασκευή στον ήδη κορεσμένο νομό.
  • Θα εξαντληθούν τα νομικά μέσα προκειμένου να παρεμποδιστεί η περαιτέρω περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση της Εύβοιας;
  • Θα ταχθεί πολιτικά η περιφέρεια ενάντια σε αυτή την καταστροφή όπως πρόσφατα έκανε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «στηρίζοντας νομικά, ηθικά και ουσιαστικά» τον αγώνα των πολιτών της;
………………………………………………………

Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη με θέμα:
ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ
Είναι γνωστό ότι το 2018 τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα εκατοντάδες νόσησαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Λόγω μη ύπαρξης εμβολίου ή άλλου τρόπου αντιμετώπισης ο μόνος τρόπος πρόληψης της νόσησης είναι οι έγκαιροι ψεκασμοί από την αρχή της άνοιξης.
Με δεδομένο ότι οι ψεκασμοί, για να είναι αποτελεσματικοί, έχουν συγκεκριμένο χρόνο που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ερωτάται η περιφερειακή Αρχή  τι έχει ήδη εκτελέσει  και τι έχει προγραμματίσει για τους ψεκασμούς και πως έχει συνδράμει για την προστασία της δημόσιας υγείας και των πολιτών σε συνεργασία με όλους τους δήμους της Στερεάς Ελλάδας, ώστε να μην έχουμε και φέτος τα ίδια δραματικά φαινόμενα.
Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μίλτος Μέτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου