Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020)


Ενημέρωση για το πρόγραμμα θα γίνει στην Πολύδροσο αύριο Τρίτη στις 18:00 στην Δημοτική βιβλιοθήκη και στην Επτάλοφο στις 17:00 στο Κοινοτικό κατάστημα....
1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
στο ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ»
(πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα)....

του ΜΕΤΡΟΥ 19: «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (ΤΑΠΤοΚ) του ΠΑΑ 2014-2020
στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων,
(ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD στην περιοχή ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - ΟΙΤΗΣ»
της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.):
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α. 2014 – 2020) για την Π.Ε. Φθιώτιδας και την Π.Ε. Φωκίδας, η Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ (Ο.Α.Σ.Ε. Α.Α.Ε.)» καλεί τους ενδιαφερόμενους, δυνητικούς δικαιούχους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ένταξη στο πρόγραμμα.
Η περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος περιλαμβάνει ολόκληρο τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, την Δ.Ε. Γραβιάς και την Δ.Ε. Παρνασσού του Δήμου Δελφών καθώς και την Τ.Κ. Οίτης και την Τ.Κ. Παύλιανης του Δήμου Λαμιέων.
Δυνητικοί Δικαιούχοι δύναται να είναι:
α. Υφιστάμενες, είτε υπό ίδρυση επιχειρήσεις. Ειδικά για τις υπό ίδρυση ατομικές επιχειρήσεις, αρκεί η αίτηση στήριξης ενώ για τα Νομικά Πρόσωπα απαιτείται η κατάθεση καταστατικού ή σχεδίου καταστατικού συνημμένο στην αίτηση στήριξης καθώς και απόκτηση Α.Φ.Μ.,
β. Το νομικό πρόσωπο που έχει συστήσει την ΟΤΔ ή μέλος που την απαρτίζει συμπεριλαμβανομένων και των μελών της ΕΔΠ καθώς επίσης και μέλη του Δ.Σ. του νομικού προσώπου, σε επίπεδο φορέων. Τα φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν τους παραπάνω φορείς δεν μπορεί να είναι δικαιούχοι, 
γ. Εργαζόμενος σε ΝΠΙΔ εφόσον δεν κωλύεται από διατάξεις του καταστατικού της ΝΠΙΔ ή εργαζόμενος σε ΝΠΔΔ και στο Δημόσιο τομέα, που διαθέτει σχετική άδεια από Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή άλλο αρμόδιο όργανο, για επιχειρηματική δραστηριότητα, και οι οποίοι με την παρούσα 1η Πρόσκληση καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια του Μέτρου 19, Υπομέτρου 19.2 του ΠΑΑ 2014-2020 (για παρεμβάσεις Ιδιωτικού χαρακτήρα) και για τις ακόλουθες Δράσεις και Υποδράσεις:


Οι δράσεις/υποδράσεις, οι δικαιούχοι, οι επιλέξιμες δαπάνες, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, τα ποσοστά επιχορήγησης, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης, ενστάσεων, ένταξης, υλοποίησης, καταβολής της ενίσχυσης, οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και η διάρκεια εφαρμογής του τοπικού προγράμματος καθώς και τα υποδείγματα φακέλων υποψηφιότητας περιγράφονται στην αναλυτική 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για παρεμβάσεις Ιδιωτικού Χαρακτήρα καθώς και στα παραρτήματα τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα αυτής.
Η διάθεση στους ενδιαφερόμενους της Αναλυτικής Πρόσκλησης και των Παραρτημάτων, γίνεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, χωρίς αμοιβή από τα γραφεία της ΟΤΔ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ (Ο.Α.Σ.Ε. Α.Α.Ε.)» στη διεύθυνση Μιαούλη 8 – Λαμία, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08:00 έως 15:00) καθώς και από την ιστοσελίδα της ΟΤΔ www. oase. com. gr ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. agrotikianaptixi. gr.
H αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΠΣΚΕ (www.ependyseis.gr), συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή τους.
Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 10-04-2019 και ώρα 13:00
Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 14-06-2019 και ώρα 15:00
Επιπλέον, το αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης στήριξης καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που δύναται να εκπληρώνουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής, όπως αυτά τίθενται στους οδηγούς της κάθε υποδράσης υποβάλλονται σε φυσικό φάκελο είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά στην έδρα της ΟΤΔ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ (Ο.Α.Σ.Ε. Α.Α.Ε.)», στη διεύθυνση Μιαούλη 8, Τ.Κ. 351 31 Λαμία, εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στήριξης (ήτοι έως 24-06-2019 και έως ώρα 15:00). Ο έντυπος φάκελος θα φέρει την ένδειξη:
«Για την 1ηΠρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης CLLD/LEADERγια την Π.Ε. Φθιώτιδας και την Π.Ε. Φωκίδας της Ο.Τ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Υπομέτρο 19.2 – Δράση 19.2... - Υποδράση 19.2......»
Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις στήριξης εκτός των ανωτέρω προθεσμιών και αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης στο ΠΚΣΕ.
Σε περίπτωση υποβολής με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά θα πρέπει ο φάκελος της πρότασης να περιέλθει στην ΟΤΔ έως την προαναφερθείσα ημέρα και ώρα με αποκλειστική ευθύνη των ενδιαφερομένων. Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, κάποια πρόταση υποβληθεί ή περιέλθει στο πρωτόκολλο της Ο.Τ.Δ.
μετά την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής, δεν γίνεται δεκτή, ως ουδέποτε υποβληθείσα, και επιστρέφεται.
Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις υπεύθυνοι είναι οι κ.κ. Αργυροπούλου Αικατερίνη και Σωτηροπούλου Δροσούλα, τηλέφωνο-fax: 22310 66553, e-mail: info @ oase. com. gr

Εγκρίνεται με την υπ. αριθμ. 13/22-03-2019 Απόφαση του Επιπέδου Λήψης Αποφάσεων (Ε.Δ.Π) της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ):
«ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ»
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER
Γεώργιος Γώγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου