Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Επίσκεψη της Γ΄ και Ε΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού


Την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, η Έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (ΦΔΕΔΠ) γέμισε από τις χαρούμενες παρουσίες των μαθητών Γ΄ και Ε΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας ....
οι οποίοι συνοδευόταν από τους δασκάλους τους. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διάσχιση του μονοπατιού, ήπιας δυσκολίας, «Έδρα ΦΔΕΔΠ – Πρώην Βάση Αεροπτεριστών» με ταυτόχρονη ερμηνεία περιβάλλοντος από τα στελέχη του ΦΔΕΔΠ.

Ο ενθουσιασμός όλων ήταν διάχυτος από την αρχή. Μοιράστηκαν σε όλους καπέλα του ΦΔΕΔΠ και δόθηκαν οδηγίες σχετικά με την ορθή συμπεριφορά τους όταν επισκέπτονται προστατευόμενες περιοχές. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα δασικά οικοσυστήματα μαύρης Πεύκης, οικότοπο προτεραιότητας της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, και τις επιπτώσεις που είχε η καταστροφική πυρκαγιά του 1977 στη θέση «Περδικόβρυση». Η ενημέρωση συνεχίστηκε κατά τη διάσχιση του μονοπατιού για τα είδη των φυτών που συναντούσαν. Η περιπατητική διαδρομή ολοκληρώθηκε στο λιβάδι που βρίσκεται στο τέλος του μονοπατιού όπου έπαιξαν και έβγαλαν φωτογραφίες.

Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.