Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ένα ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ που προκαλεί…vertigo! Ο Πανάγου διαψεύδει τον Πανάγου…



Σε σχέση με το χθεσινό μας πρωτοσέλιδο, που είχε κεντρικό πρόσωπο τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού Βασίλη Πανάγου, λάβαμε και δημοσιεύουμε το εξής κείμενο σχετικά:....

Διαψεύδω κατηγορηματικά την οποιαδήποτε διάρρηξη σχέσεων με την παράταξή μου, όπως ατυχώς αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία έσπευσαν να βγάλουν εσφαλμένα συμπεράσματα για άσχετα θέματα. Έχω δηλώσει επανειλημμένα και δηλώνω εκ νέου, ότι είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο Δήμαρχο Θανάση Παναγιωτόπουλο και στην παράταξή μας «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών», με την οποία έχουμε προσφέρει σημαντικό έργο και υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Κάθε άλλη δημοσίευση ή ερμηνεία προθέσεών μου είναι ανυπόστατη παραφιλολογία και σας παρακαλώ να μην επαναληφθεί.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ



Η θέση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ
1) Οφείλω να επισημάνω ότι το όλο ζήτημα δεν το ανοίξαμε εμείς από την καλπάζουσα φαντασία μας, αλλά ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος (!) με ανάρτησή του στο facebook το πρωί της Παρασκευής, στην οποία «φωτογράφιζε» την αποχώρησή του από την παράταξη στην οποία σήμερα βρίσκεται. Ο Βασίλης Πανάγου είναι θεσμικό πρόσωπο, είναι Αντιδήμαρχος κι οφείλει πρώτος από όλους ο ίδιος να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων κι όχι να είναι εκείνος που παρέχει άφθονη τροφή για συζητήσεις και μετά να κατηγορεί όποιον άλλο για παραγωγή, διάδοσή ή «εξαγωγή εσφαλμένων συμπερασμάτων», μιλώντας μάλιστα για «παραφιλολογία» και «ζητώντας να μην επαναληφθεί»!!! Αν, πάλι, «έκανε πλάκα» (…) με την ανάρτησή του, τότε πριν από όλους διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό και δείχνει με τη «βαρύτητα» αντιμετωπίζει τις δημοτικές υποθέσεις!
2) Εμείς, παρόλο που ήμασταν πλήρεις γνώστες των όσων εδώ και δέκα ημέρες λέγονταν για πιθανή αποχώρησή του, δεν αναδείξαμε το θέμα, καθώς δεν είχαμε τέτοια πληροφόρηση από τον ίδιο.

3) Με το θέμα ασχοληθήκαμε  ουσιαστικά όταν ο ίδιος το υποκίνησε με την ανάρτησή του στο facebook. Εκτός από ρεπορτάζ που κάναμε με ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν, το κυριότερο είναι ότι τηλεφωνήσαμε στον ίδιο προκειμένου να έχουμε την πληροφόρηση που απαιτείται! Ο Βασίλης Πανάγου δεν διέψευσε ούτε επαλήθευσε κάτι, αλλά τόνισε ότι θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις του μετά την Καθαρή Δευτέρα, όπως ακριβώς γράψαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ μας.
Κι ερωτάμε:
Γιατί δεν δήλωνε την «απόλυτη αφοσίωσή του» στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξής του τότε, όταν μιλήσαμε, αλλά το άφησε να αιωρείται; Αν τα πράγματα είναι καθαρά και ξάστερα, γιατί δεν το έκλεισε άμεσα, παρά επιχειρεί τώρα που προφανέστατα βλέπει ότι δεν τον συμφέρει, καθώς το θέμα αναμενόμενα πήρε διαστάσεις που δεν υπολόγιζε, ενώ θα έπρεπε εξ αρχής να είχε υπολογίσει; Περιμένουμε απάντηση, γιατί όλα τα άλλα θυμίζουν την αλεπού και τα κρεμαστάρια της. Άλλωστε, και εγώ από χωριό είμαι...
4) Στην τηλεφωνική μας συνομιλία δεν διέψευσε ούτε ότι την Παρασκευή το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Θανάση Παναγιωτόπουλο. Δηλαδή, άμεσα μετά την ανάρτησή του στο facebook «περί τέλους» κλπ. Αν η συνάντηση ήταν απλώς προγραμματισμένη από πριν και στην οποία ήθελε να θέσει τα προβλήματα των δημοτών του και αποτέλεσε απλή σύμπτωση, τότε δεν έχει παρά να ενημερώσει σχετικά και συνακόλουθα να πείσει τους δημότες στους οποίους απευθύνεται…
5) Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι στην Δ.Ε. Παρνασσού οι πληροφορίες ότι υπάρχει θέμα με τον Πανάγου έδιναν κι έπαιρναν την Παρασκευή, αλλά και τις προηγούμενες μέρες.  Απόδειξη η οιονεί προαναγγελία αποχώρησής του μέσω FB! Είναι άλλωστε το μόνο εύκολο να επαληθευθεί! Προφανώς και δεν τις προκάλεσε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ, λες και ξύπνησε το πρωί και δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει ή λες και έχει κάτι προσωπικό με τον Βασίλη Πανάγου (που είναι γνωστό ότι δεν έχει, ακριβώς το αντίθετο)!. Μήπως, λέμε τώρα, ευθύνεται ο ίδιος, για όσα λέγονταν σχετικά με τις προθέσεις του και ψάχνει να βρει άλλοθι σε άλλους;
6) Το έχουμε γράψει πολλές φορές τον τελευταίο μήνα. Το λέμε και πάλι: Την κοινωνία και τους δημότες δεν τους αφορούν οι τακτικές του όποιου υποψήφιου που μέσα στο νέο εκλογικό σύστημα αποκλειστική έγνοια του είναι το πώς θα επανεκλεγεί. Ούτε οι παλαιολιθικές απόπειρες πίεσης καταστάσεων εκ μέρους του.
Την κοινωνία και τους δημότες τους ενδιαφέρει όσοι ζητάνε την ψήφο και τη συναίνεσή τους να ενδιαφέρονται να λύσουν τα προβλήματά τους και τίποτα παραπέρα. Ο Βασίλης Πανάγου, με τις παλινωδίες του όμως, δείχνει πως πολύ γρήγορα έχει εντρυφήσει σε τακτικές και μεθόδους που οι δημότες της Παρνασσίδας αποδοκίμασαν με κατηγορηματικότητα στις τελευταίες εκλογές! Πού είσαι νιότη που λεγες πως θα γινόμουν άλλος...
7) Ο κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέγει ο ίδιος την τακτική που θα ακολουθήσει. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί μία από τις βασικές αποστολές του Τύπου. Να αξιολογεί την δημόσια παρουσία του κάθε αιρετού και δή Αντιδημάρχου. Αν τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Παρνασσού αυτή την εποχή δεν τον απασχολεί το ότι οι δημότες της περιοχής του έχουν ξεσηκωθεί και κατηγορούν τον ίδιο, ως καθ ύλην αρμόδιο, και τη δημοτική Αρχή, μεταξύ άλλων, για εγκατάλειψη και παραμέληση, παρά τον απασχολεί αποκλειστικά και μόνο το πώς θα δημιουργήσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για την επανεκλογή του είναι ασφαλώς δικαίωμά του. Αλλά, δικαίωμα και του Τύπου είναι να καταγράφει και να επισημαίνει την επιλογή αυτή. Καθένας ακολουθεί τις επιλογές του και τις χρεώνεται. Όμως, κουτοπονηριές και αναζήτηση άλλοθι στον Τύπο είναι αισθητικά και ηθικά ανεπίτρεπτες  και παρακαλούμε τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Παρνασσού να μην επαναληφθεί, αλλά να φροντίζει να αναλαμβάνει ο ίδιος τις ακέραιες ευθύνες του, όπως ακριβώς οφείλει να πράττει κάθε αιρετό δημόσιο πρόσωπο!
8) Ο Βασίλης Πανάγου δηλώνει, εν τέλει, την αφοσίωσή του στο Δήμαρχο Δελφών, ως τελική επιλογή του. Σεβαστό! Όμως μας θυμίζει το γνωστό ρητό: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι πιστή. Οφείλει να το δείχνει και με κάθε τρόπο»!
9) Δικαίωμα επίσης του κάθε εκλογέα είναι να αποφασίζει τι και ποιον θα ψηφίσει. Και συνακόλουθα να χρησιμοποιεί τα δικά του κριτήρια. Κατά συνέπεια, έχει κάθε δικαίωμα να προκρίνει ως καθοριστικό κριτήριο τον ξάδερφο, τον κουμπάρο, τον μπατζανάκη, τον συγχωριανό, το γείτονα. Δικαίωμά του. Αλλά, μετά την «απομάκρυνση από το ταμείο», δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί τους αιρετούς που ο ίδιος ψήφισε για «εγκατάλειψη και παραμέληση» των χωριών του. Η ιστορία αυτή έχει πια τελειώσει!
10) Ευκαιρίας δοθείσης, πρέπει να καταστήσουμε σαφές και κάτι ακόμα: Την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ και το Fokidanews.gr ουδόλως τους απασχολούν αν θα εκλεγεί ή όχι ο Βασίλης Πανάγου, αν θα εκλεγεί ο τάδε ή ο δείνα. Αυτό είναι θέμα του κάθε υποψήφιου. Κι αυτό θα το κρίνουν οι πλήρως ενημερωμένοι εκλογείς. Και μόνο!  Αντίθετα, εκείνο που απασχολεί εμάς σε αυτά τα δύο Μέσα είναι όποιοι τελικά στείλει ο λαός της Παρνασσίδας στη δημοτική αντιπροσωπεία να προχωρήσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του τόπου και να χαράξουν κατευθύνσεις για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων μας. Οι προσωπικές φιλοδοξίες, στρατηγικές και οι παλινωδίες, βεβαίως,  του καθενός μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.
11) Τέλος, οφείλω να σημειώσω ότι το κείμενο αυτό πρωταρχικά απευθύνεται προς τους κατοίκους και τους πολίτες της περιοχής. Αυτοί τελικά είναι οι κριτές όλων. Αιρετών και Τύπου...
Ηλίας Τσίγκας

Το αρχικό δημοσίευμα της ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ΄΄


Διάρρηξη σχέσεων με την παράταξη Παναγιωτόπουλου παραδέχεται και ο ίδιος, χωρίς να ανοίγει όμως ακόμα τα χαρτιά του....


Εν αμφιβόλω βρίσκεται η παραμονή του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Παρνασσού Βασίλη Πανάγου στην παράταξη, και κατ επέκταση στο συνδυασμό, της «Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών», της οποίας ηγείται ο Δήμαρχο Θανάσης Παναγιωτόπουλος.

Αν και πριν δύο περίπου εβδομάδες ο αυτοδιοικητικός από την Επτάλοφο δήλωσε δημόσια και γραπτώς με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι παραμένει στο συνδυασμό Παναγιωτόπουλου, συνυπογράφοντας με την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Καλλιέων και Γραβιάς Μαίρη Ανδρεοπούλου ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για σύσταση δημοτικού συνδυασμού στην περιοχή «μετά το 51», εν τούτοις τα πράγματα έκτοτε έχουν μεταβληθεί.
Λίγες μέρες μετά την δημοσίευση στα τοπικά Μέσα της επιστολής - ανακοίνωσης σχετικά, άρχισαν να κυκλοφορούν και να διαδίδονται πληροφορίες περί «φλερτ» Πανάγου με τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Ταγκαλή και αποχώρησής του, συνεπώς, από την παράταξη Παναγιωτόπουλου. Προφανώς, οι πληροφορίες αυτές, ή σε κάθε περίπτωση περί πρόθεσης αποχώρησης του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Παρνασσού από την «Ανανεωτική Δύναμη», είχαν όντως βάση, καθώς μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε ο Βασίλης Πανάγου φωτογράφισε» στην σελίδα του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης την αποχώρησή του από την παράταξη του Δημάρχου Δελφών.
Το μεσημέρι στις 12 της ίδιας μέρας ο Β. Πανάγου είχε εκτεταμένη συνάντηση με τον Θανάση Παναγιωτόπουλο με σκοπό την άμβλυνση των όποιων διαφορών έχουν προκύψει, χωρίς όμως ένθεν κι ένθεν να προκύψει κάποια ουσιαστική πληροφορία για την αίσια ή μη έκβασή της.
Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Παρνασσού, ο οποίος δεν αρνήθηκε πως «υπάρχουν θέματα» αναφορικά με την παραμονή του στο συνδυασμό και στις εκλογές του Μαίου, όμως δεν θέλησε να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του εν μέσω της κορύφωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων, παραπέμποντας μας για νεότερα σχετικά με το ζήτημα στα μέσα της εβδομάδας.
Για τους λόγους αυτής της εξέλιξης, και για το αν ο Βασίλης Πανάγου σκέφτεται σοβαρά την αλλαγή στρατοπέδου ή οι κινήσεις του αποτελούν μέσο πίεσης προς τον Θανάση Παναγιωτόπουλο για ζητήματα που ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος γνωρίζει, λέγονται πολλά, των οποίων είμαστε γνώστες.
Επειδή όμως δεν επαληθεύονται, τουλάχιστον με επίσημο τρόπο, από τον πρωταγωνιστή της εξέλιξης, θα προτιμήσουμε να μην τις αναπαραγάγουμε μέχρι να έχουμε την έγκαιρη πληροφόρηση που απαιτείται!

ΠΗΓΗ: Έντυπη έκδοση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου