Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

“ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ”


Λάβαμε από τον μετέχοντα της διατοπικής κίνησης στην Πολύδροσο για την δημιουργία αυτόνομου δημοτικού ψηφοδελτίου Γιώργο Θάνο την εξής επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:
Αγαπητή ΄΄Καθημερινή Φωκίδα ΄΄.....
κατ αρχήν συγχαρητήρια για την επιμελημένη και αξιόλογη έκδοσή σας .
Στην ανάρτηση σας που αφορά την Πρωτοβουλία Πολιτών ” των χωριών μας , του τέως Δήμου Παρνασσού
( Πολύδροσοσος , Επτάλοφος , Λιλαία ) για την πραγματοποίηση Λαικής Συνέλευσης την Κυριακή 3/ 3 , στις 11 π.μ στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης Πολυδρόσου με σκοπό την συζήτηση και απόφαση για την κατάρτιση διατοπικού , ενωτικού , ανεξάρτητου και αυτόνομου ψηφοδελτίου , γράφτηκε επι λέξει , ανάμεσα σε άλλα …

΄΄ Επίσης, πληροφορούν την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ πως στην πρωτοβουλία αυτοί μετέχουν πρόσωπα που είναι εξ αρχής αντίθετοι με το νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Δελφών, καθώς προέρχονται από την Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ κι άλλους χώρους ΄΄ …

Πάνω σε αυτά εμείς θα επιθυμούσαμε να αναφέρουμε τα εξής .
Η εν λόγω πρωτοβουλία πάρθηκε από όλους , χωρίς καμία εξαίρεση , τους μέχρι σήμερα αυτοδιοικητικούς της Πολυδρόσου καθώς και από πλήθος άλλων απλών πολιτών που άφησαν έξω από αυτή τις όποιες πολιτικές τους απόψεις , αλλά που απηύδησαν να βλέπουν τα χωριά μας να πνίγονται διαχρονικά στην εγκατάλειψη και στην περιθωριοποίηση και να μαραζώνουν χωρίς να νοιάζεται κανένας σοβαρά γι αυτό από την όποια κεντρική Δημοτική εξουσία , της οποίας το ενδιαφέρον εστιάζεται , απ’ ότι έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια , στον αυστηρά τοπικό της Δημοτικό περίγυρο…..
Η πρωτοβουλία είναι αυτόνομη και δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με αντιπαλότητες ή συμπορεύσεις με την νυν Δημοτική αρχή ή “αβάντες” στην όποια Δημοτική αντιπολίτευση μέσα από όποιο σχήμα εκφράζεται ή θα εκφραστεί αυτή στις εκλογές του Μαίου .
Όλους εμάς , που κάνουμε αυτή την ιδιάιτερα μπορώ να πω φιλόδοξη προσπάθεια, το μόνο που μας ενώνει είναι η εξεύρεση άμεσων λύσεων στα χρόνια και άλυτα προβλήματα των χωριών μας που την αντιμετώπισή τους επιβάρυνε πολύ σοβαρά βέβαια η ” ελαστικότητα ” των Καλλικρατικών και Κλεισθενικών νόμων .
Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι καθοριστική παράμετρος για τα επόμενα βήματα μας θα είναι η αναμενόμενη πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων των χωριών μας στη Λαική Συνέλευση της Κυριακής στην Πολύδροσο , στην οποία καλούνται φυσικά όλοι.
Θα παρακαλούσα αν συμφωνείτε και εσείς και αν αυτό σας είναι δυνατόν να αναρτηθούν οι εν λόγω απόψεις μου σε εμφανές σημείο της έγκριτης εφημερίδας σας .
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία .

11 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή η διευκρίνιση οι καλοί λογαριασμοί από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είθε αυτή η φωτογραφία να αποδειχτεί ιστορική και να κυοφορήσει ένα δυναμικό Παρνασσιώτικο ψηφοδέλτιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές..... Τασσόμαστε αναφανδόν όλοι στο πλευρό τους......

    Γιάννης Αθ. Λαγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα ιστορική φωτογραφία αφου εν ετη 2019 δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα.Αποφασιζουν οι κύριοι και μετά ψάχνουν γυναίκες για την ποσοστοση!.Αν δεν γίνεται έτσι προκοπή ουτε αυτό λέγεται Δημοκρατια

      Διαγραφή
  3. Κατ αρχας εξαιρετικη η επιστολη στην εφημεριδα της Φωκιδας που νομιζω οτι λεει τα πραγματα με το ονομα τους.
    Το σχολιο σου 8.03 αναφερόμενο σε καλούς λογαριασμους φανταζομαι οτι ισχυει μονο στην περιπτωση που κατεβει ενωτικο ψηφοδελτιο μονο απο κατοικους των χωριων του πρωην Δημου Παρνασσου . Στην περιπτωση που αυτο δεν γινει απο εκει και περα ο καθενας ειναι νομιζω ελευθερος να ακολουθησει το δρομο του και τα χωρια μας την συνεχη ....κατιουσα . Τι ειχες Γιαννημ δηλαδη τι ειχα παντα . Αυτα .

    Συντοπιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ (?)1 Μαρτίου 2019 στις 10:49 μ.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=kyKL6OLAZfI

    Και να αδερφέ μου
    που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
    ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
    Καταλαβαινόμαστε τώρα
    δε χρειάζονται περισσότερα.

    Κι αύριο λέω θα γίνουμε
    ακόμα πιο απλοί.
    Θα βρούμε αυτά τα λόγια
    που παίρνουνε το ίδιο βάρος
    σ’ όλες τις καρδιές,
    σ’ όλα τα χείλη,
    έτσι να λέμε πια
    τα σύκα σύκα
    και τη σκάφη σκάφη.

    Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι
    και να λένε:
    "Τέτοια ποιήματα
    σου φτιάχνω εκατό την ώρα".
    Αυτό θέλουμε κι εμείς.
    Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
    για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
    απ’ τον κόσμο.
    Εμείς τραγουδάμε
    για να σμίξουμε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό στη Σουβάλα γίνεται για πρώτη φορα . Για πρώτη φορά κάθησαν στο ίδιο τραπέζι όλοι παρά τις διαφορετικές απόψεις τους και καταβολές , παραμερίζοντας προσωπικά , παραταξιακά και κομματικά . Μονο και μόνο που συνέβη καταγράφεται σαν ιστορικό γεγονός ανεξάρτητα από την εξέλιξή του .
    Πάντως η μαγιά επιτέλους μπήκε . Και θα δείτε ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Θα το δείτε ....
    Ένα μεγάλο μπράβο στην θαυμάσια πρωτοβουλία.

    ΑΝΤΗΝΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι πρωτόγνωρο είναι σε εξέλιξη στο παραμελημένο χωριό μας.Αρχή έγινε με την συνεργασία των συλλόγων στην κοπή της πίτας και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.Αύριο θα πρέπει να γίνει η υπέρβαση για ένα καλλίτερο μέλλον ,δεν είναι δύσκολο,καλή μας επιτυχία.
    Κώστας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας μην αναρωτιούνται οι κατεστημένες παρατάξεις και να πετάνε λάσπη στη νέα κίνηση .Εκείνες είναι που δημιούργησαν την ανάγκη για κάτι νέο με την αδιαφορία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι που έλεγε και η γιαγιά μου , την αξιόλογη προσπάθεια των 3 χωριών , να συνδράμουν με τη συμμετοχή του στο ενωτικό Παρνασσιώτικο ψηφοδέλτιο οι νυν Αντιδήμαρχοι , αλλά και οι νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι.
    Σε άλλη περίπτωση μετά τις Δημοτικές εκλογές του Μαίου η ευθύνη για την μη άμεση αντιμετώπιση και λύση των σοβαρών τοπικών προβλημάτων Πολυδρόσου , Επταλόφου και Λιλαίας -τα περισσότερα δομικά - θα βαρύνει προσωπικά και εκείνους πέραν της Κεντρικής Δημοτικής Αρχής με την οποία ενδεχομένως θα συνταχθούν.

    Ο.Δ.Ξ (Ο ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΕΙΔΟΜΕΝ
    ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΕΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ . ΑΝ ΤΑ ΛΕΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΧΑΡΑΝΤΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή