Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Νικ. Μολιώτης στον Αντιδήμαρχο κ. Πανάγου : Να λογικευτείτε και να απαντάτε με ειλικρίνεια στους δημότες


Υπερδιπλασιασμός τελών ύδρευσης από τον Δήμο Δελφών
στις Κοινότητες Πολυδρόσου και Λιλαίας
Με ιδιαίτερη προσοχή διάβασα την απάντηση του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Παρνασσού κ. Πανάγου Βασίλη.....
στην τοποθέτηση μου (21/3/2019) για το ανωτέρω θέμα, η οποία απάντηση  αναρτήθηκε σήμερα (26/3/2019) στο polydrososparnassoublogspot. Διαπίστωσα τα παρακάτω:
1.     Επειδή η απάντησή του βρίθει επίπλαστων παραπλανητικών στοιχείων και με φληναφήματα προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη αύξηση των τελών, διερωτώμαι εάν το κείμενο αυτό το προσυπογράφει ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δελφών, τον οποίο περιμένουμε να μας τα εξηγήσει από κοντά στην Πολύδροσο. Αν την έχει  υπαγορεύσει και την προσυπογράφει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος δια της Επιτρόπου του Δημάρχου στον Βόρειο Τομέα, τότε χα..χα..χα. Αν όμως η απάντηση απηχεί τις απόψεις του υπογράφοντος Αντιδημάρχου, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί, πέραν του ότι είναι αδαής για το θέμα, παραθέτει στοιχεία για να αποκρύψει την αλήθεια και συνειδητά να παραπλανήσει του συμπατριώτες του στην Πολύδροσο και τη Λιλαία.
2.   Ρωτάμε τον Αντιδήμαρχο κ. Πανάγου:
·       Γιατί παραπλανητικά αναφέρεστε σε αριθμό καταναλωτών και όχι σε κυβικά καταναλώσεων; Για να μην καταλάβουν οι συμπατριώτες σου πόσο θα πληρώνουν το κυβικό με τη νέα πολιτική σας; Τους θεωρείτε κουτούς; μάλλον πλανάστε.
·       Οι αριθμοί δείχνουν πάντα  αμείλικτα την αλήθεια.  Να δεχτούμε την άποψή σας ότι η ετήσια κατανάλωση ενός νοικοκυριού κατά μέσο όρο είναι από 100 έως 200 κυβικά. Αμφισβητείτε τότε ότι για καταναλώσεις μέχρι 100 κυβ. η αύξηση είναι 60% και μέχρι 200 κυβ. η αύξηση είναι 91%; Για να μην πούμε για καταναλώσεις μεγαλύτερες μέχρι 300 κυβικά και άνω όπου οι αυξήσεις φτάνουν και το 175% (στοιχεία που προκύπτουν από τον συνημμένο πίνακα).
·       Μπορείτε να μας απαντήσετε ποια είναι η άποψή σας και η εισήγησή σας για τη νέα τιμολογιακή πολιτική που αφορά τις Κοινότητες της Δ.Ε. Παρνασσού;
·       Ζητήσατε, όπως οφείλετε, τη γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων;
·       Τι απαντάτε για το ποσό των 180.000 ευρώ που βεβαιώνει ετησίως ο Δήμος Δελφών στη Δημοτική Ενότητα Παρνασσού; Είναι υπερβολικό το ποσό; Δεν επιτρέπει αυτό να γίνουν ανάλογες μειώσεις στα τέλη; Από το σημαντικό αυτό όφελος του Δήμου ποια έργα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν γίνει μέχρι σήμερα;
·       Με την ευκαιρία, γιατί επί σειρά ετών κωφεύετε προσωπικά για την ελλιπή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Επταλόφου, αφήνοντας μια εστία μόλυνσης να ρυπαίνει το περιβάλλον, όπου βρίσκονται οι πηγές και οι γεωτρήσεις μας;
Τελειώνοντας, δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά το να λογικευτείτε και να απαντάτε με ειλικρίνεια στους δημότες, οι οποίοι θα κληθούν σύντομα να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς.
Τα υπόλοιπα κατά τη συζήτηση του θέματος ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.
(Επισυνάπτεται ενημερωτικός-συγκριτικός πίνακας)



ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΟΛΙΩΤΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

2 σχόλια:

  1. Όπως συμβαίνει με κυβέρνηση αντιπολίτευση διαχρονικά. Το άσπρο μαύρο και μετά το μαύρο άσπρο. Εδώ ακόμα χειρότερα, πρίν ένα χρόνο ήταν όλοι μαζί.
    Τότε κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σιωπή και από τις δυο πλευρές ίσως θα ήταν το βάλσαμο στο μπάχαλο πού επικρατεί στην ύδρευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή