Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Δεν καρποφόρησε η προσπάθεια για συγκρότηση ψηφοδελτίου στην ΔΕ Παρνασσού


Η Συντονιστική επιτροπή, που εκλέχτηκε από την Λαϊκή Συνέλευση στις 3 Μαρτίου για την  συγκρότηση  ενιαίου, ενωτικού και ανεξάρτητου  ψηφοδελτίου .....
των  κατοίκων  των  χωριών  του πρώην Δήμου Παρνασσού  αλλά  και εκείνων, αν  είναι δυνατόν,  που βρίσκονται  κάτω  από τον   ορεινό  όγκο  του χιλιόμετρου 51.,  ανακοινώνει:
Η προσπάθεια που καταβάλαμε για την συγκρότηση ψηφοδελτίου δεν καρποφόρησε.
Η κίνηση αυτή θεωρούμε ότι έπρεπε να έχει την συγκατάθεση και συμμετοχή και των άλλων χωριών.
Οι κάτοικοι της Πολυδρόσου στην μεγάλη τους πλειοψηφία αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή.
Μικρότερη του αναμενόμενου ήταν η αποδοχή από τους κατοίκους των άλλων χωριών.
Στην Πολύδροσο από την πρώτη στιγμή τέθηκαν στην άκρη κομματικές σκοπιμότητες και άνθρωποι που στο παρελθόν ήταν αντίπαλοι κομματικά αλλά και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και να καταλήξουν στο καλύτερο για τα χωριά τους.
Ο σκοπός τελικά δεν επετεύχθη.
Η σπίθα όμως άναψε, θα σιγοκαίει και θα αφήσει το στίγμα της.
Ας το έχουν υπόψιν όσοι εκλεγούν.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

7 σχόλια:

  1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΑΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ.
    ΣΧΕΤ:Α. Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    Β. Η ΑΠΟ 23-3-19 ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΜΑΣ τ.Δ/ΝΤΟΥ ΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΑΝΟΥ.

    Αγαπητοί συγχωριανοί. Επειδή η μέχρι τούδε προσπάθεια,συγκρότησης διατοπικού Δημοτικού ψηφοδελτίου δεν καρποφόρησε,προσυπογράφω τα προτεινόμενα στην Β΄σχετική και καθ'υπέρβασή της θα ήθελα να προτείνω τα ακόλουθα:
    1.Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. ΜΟΥΛΑΡΑΣ,καθώς και ο Δημ.Σύμβουλος κ.ΜΟΛΙΟΤΗΣ,ως μόνοι ακόμα Σουβαλιώτες εν ενεργεία Δημοτικοί Άρχοντες,να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε,εντός της επόμενης εβδομάδας,πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη,νέα αμιγής Σουβαλιώτικη Λαϊκή Συνέλευση με μόνο θέμα:"ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ,ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ."

    2.Η εκ νέου συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής εν κλειστώ,προκειμένου να προβεί σε αποτίμηση της μη ευόδωσης της Διατοπικής Δημοτικής Κίνησης,είναι πιστεύω ανώφελη,καθ'ότι τα αίτια της αποτυχίας είναι λίγο-πολύ γνωστά.(Απροθυμία υποψηφιοτήτων λόγω του μεγάλου αριθμού υποψηφίων.Καχυποψία και άρνηση συμμετοχής από τα γύρω χωριά.κλπ.)

    3.Είναι ώρα να τεθεί σε εφαρμογή το PLAN Β΄που είχε εξ αρχής εξαγγελθεί από την επιτροπή διαβούλευσης.Και αυτό δεν είναι άλλο από την ανάδειξη ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΥ τοπικού συνδυασμού,αποτελούμενου εκ των αρίστων,που θα υποδειχθεί μέσα από διαφανείς,ανοιχτές,ελεύθερες και δημοκρατικές διαδικασίες,με πρακτικές Άμεσης Δημοκρατίας.
    Με αυτόν τον τρόπο θα πάψουν οι ψιθυρισμοί και οι συζητήσεις καφενείου,οι μυστικές ζυμώσεις πίσω από κλειστές πόρτες,οι παραγοντισμοί και οι ίντριγκες και θα γίνει πράξη η ενότητα και η ομοψυχία που διαπερνά οριζόντια αυτή την εποχή το χωριό μας.Επιπροσθέτως δεν θα έχει κανείς λόγο να πει,ότι δεν του προτάθηκε η συμμετοχή ή ότι του επιβλήθηκε ο αποκλεισμός.Όποιος είναι ενδιαφερόμενος θα είναι παρών και θα τεθεί στην κρίση του κοινού,αφού πρώτα αναπτύξει ελεύθερα τις απόψεις του.

    4.Απαραιτήτως πρέπει να κληθούν και να παραστούν στην διευρυμένη αυτή Λαϊκή Συνέλευση Διαβούλευσης, όλοι οι θητεύσαντες αιρετοί και υποψήφιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγχωριανοί μας,οι νυν υποψήφιοι περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,τα προεδρεία των 5 Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χωριό μας,καθώς και πας ενδιαφερόμενος πολίτης.(Εξυπακούεται ότι κλακαδόροι και χειροκροτητές αποκλείονται).

    5.Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι καταλληλότεροι να συντονίσουν τη συζήτηση είναι οι κ.κ.ΜΟΛΙΟΤΗΣ,ΜΟΥΛΑΡΑΣ,ΣΤ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΚΑΙ Χ.ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ.

    6.ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ.Καιροί ου μενετοί.Ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία, είναι αυτός της Ομόνοιας, της Συνεργασίας και της Ομοψυχίας.Μπορεί το όνειρο του Διατοπικού Ενωτικού Δημοτικού ψηφοδελτίου να απέτυχε,ίσως επειδή ήταν λίγο απρόσιτο και μακρινό.Όμως το Ενιαίο,Διαπαραταξιακό,Μοναδικό και Ισχυρό τοπικό ψηφοδέλτιο δεν είναι ουτοπία.
    Είναι το κλειδί με το οποίο η Πολύδροσος θα μπει στη νέα δεκαετία 2020-2030 με φρέσκα πρόσωπα, φρέσκες ιδέες και νέα μυαλά.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ
    ΥΠΟΣΤΡ/ΓΟΣ ΕΛΑΣ εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θετική πρόταση, ο καθένας να σταθεί μπροστά στις ευθύνες του αφήνοντας κατά μέρος τις αμπελοφιλοσοφίες.

      Διαγραφή
    2. Συντονιστές όχι πρόσωπα ενεργά που αμφισβητούνται από την μια η άλλη πλευρά. Προτείνω Σ.Καλιμάνης,Χ.Μουτσιανάς,Δ.Κατοίκος,Γ.Θάνος.

      Διαγραφή
  2. Ένα θετικό βήμα ύστερα από πολλά χρόνια έγινε με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμφωνία σε βασικά σημεία .Κοινή διαπίστωση η εγκατάλειψη της περιοχής μας.Πέρα από τις προσωπικές επιλογές του καθενός μας ,πρέπει να συγκροτηθεί ίσως μόνιμη επιτροπή Πρωτοβουλίας που θα θέτει τα προβλήματα στην επόμενη δημοτική αρχή. Καλό θα ήταν να εκλέξουμε Τοπικό Συμβούλιο σύμφωνα με το πνεύμα αυτής της πρωτοβουλίας. Το πιο βασικό όμως ειναι να μην αρχίσουν αντιπαραθέσεις για το τι και ποιός έφταιξε και δεν προχώρησε η κίνηση ΚΑΝΕΊΣ δεν έφταιξε ,ίσως οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες μετά από τόσα χρόνια αντιπαραθέσεων. Ας μην γυρίσουμε στα παλιά, να βλέπουνε το μέλλον θετικά. Μαζί με συλλόγους, εθελοντές, και μόνιμη επιτροπή Πρωτοβουλίας να πιέζουμε συνεχώς και να διεκδικούμε. Οι εκδηλώσεις της αποκριάς να είναι το παράδειγμα .

    Συντοπίτης της.....διασποράς

    -Το όνομά μου στη διάθεσή του blog.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γνώμη μου , την οποία είχα διατυπώσει και εγγράφως εδώ στο μπλόγκ του "Πολυδροσοπαρνασσού" , ήταν και παραμένει το ότι η όλη συζήτηση και ενημέρωση για τα όποια αποτελέσματα του ιδιαίτερα φιλόδοξου εγχειρήματος για τη συγκρότηση διατοπικού ενωτικού ανεξάρτητου Δημοτικού ψηφοδελτίου δεν έπρεπε να εξαντληθεί σε ένα απλό δελτίο τύπου , αλλά να γίνει προστρέχοντας και πάλι στην " πηγή" που δεν είναι άλλη από μια νέα Λαική Συνέλευση με το κάλεσμα σε αυτήν και πάλι των κατοίκων των χωριών μας .
    Ανεξάρτητα όμως από αυτό καθώς και από το όχι επιθυμητό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μας , το ότι κατάφεραν και κάθισαν σε ένα τραπέζι για πρώτη φορά και κουβέντιασαν " ήρεμα κι απλά ", όπως λέει και ο ποιητής , όλες οι πλευρές δεν είναι σημαντικό , είναι καθοριστικό και καταλυτικό για το μέλλον και την πρόοδο της εγκαταλειμμένης , από τις κάθε φορά Δημοτικές πολιτικές , περιοχής μας .
    Θα το δείξουν οι καιροί που έρχονται . Τα καλύτερα θέλω να πιστεύω είναι μπροστά μας .....
    Το δρόμο βέβαια άνοιξαν οι Σύλλογοι που πρωτοπορούν , ενωμένοι πορεύονται και δημιουργούν και έχουν ανάγκη κάθε στιγμή την στήριξη όλων μας.

    Γ.Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέμα: Ποιός θα μας σώσει απ τους σωτήρες;
    Διαβάζοντας όλες τις ανακοινώσεις και τα σχόλια για τις εκλογές η μνήμη μου μου πήγε κάπου στο 1991 όταν ο Γιάννης Μηλιώκας τραγουδούσε τον στίχο που έλεγε "ήρθαν λέει να μας σώσουν που να μην σώσουν... να δείς στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες".Από τότε κάθε 4 χρόνια οι σωτήρες έρχονται ... όλοι αγαπάνε και θέλουν να φτιάξουν αυτόν τον τόπο, μόνο που η ενέργεια τους εξαντλείται στον προεκλογικό τους αγώνα και φτιάχνουν μόνο τον εαυτό τους.'Ετσι και τώρα οι σωτήρες ήρθαν.Γέμισε ο τόπος μας σωτήρες.Και ξαφνικά έγινε ο τόπος μας Ελβετία αλλά μόνο μέχρι τις εκλογές.Ακούω ξανά το τραγούδι του Μηλιώκα και σκέφτομαι εμάς τους απλούς πολίτες... ποιός θα μας σώσει απ τους σωτήρες ;

    ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΝΟ !!!!!


    https://www.youtube.com/watch?v=upqS8qjwSl8

    Λένε πως είμαι γκαντέμης
    Παλιοκουμούνι, ανάρχας
    Χωρίς αιτία φρικάρω
    Και άλλα πολλά εμπριμέ

    Πιάσαν τα πόστα κοθώνια
    Όλα τα ξέρουν, ξεράδια
    Κι ήρθανε λέει να μας σώσουν,
    Που να μη σώσουνε ποτέ

    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και μαλάκες
    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και χαζούς

    Μου ‘ρχεται ρεύμα τριάντα
    Του τηλεφώνου σαράντα
    Νερό και νοίκι εξήντα
    Και τα κοινόχρηστα δεκαεφτά

    Γύρω σαΐνια κανάγιες
    Τρώνε με δέκα μασέλες
    Θέλουν βρεμένη σανίδα
    Και τους φερόμαστε κι ευγενικά

    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και μαλάκες
    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και χαζούς

    Κάνω εξετάσεις για κήλη
    Όσοι γιατροί, τόσες γνώμες
    Γρίπη, συκώτι, στομάχι
    Πάω στο ΙΚΑ με βρίσκουν καλά

    Άστα να πάνε στο διάλο
    Κάθε καρέκλα και χάχας
    Όλα πηγαίνουν στο φούντο
    Κι αυτοί εκεί τη λιλής το χαβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή