Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Βραχοπτώσεις επί της Επαρχιακής Οδού Ιτέας – Δίστομου στα Όρια της ΠΕ Φωκίδας


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Φωκίδας κ. Δρόσος Παρασκευάς ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ευπάλιο Φωκίδας.....
Η ερώτηση αφορά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ποιες ενέργειες και πότε θα αναλάβει η Περιφέρεια για την άμεση συντήρηρη του οδικού δικτύου Ιτέας – Δίστομου, ειδικά στο δύσκολο τμήμα Ιτέας – Δεσφίνας. Ακολουθεί η ερώτηση:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ  ΒΡΑΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΙΤΕΑΣ – ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη  κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο
Κύριε Περιφερειάρχα,
   Έχει παρατηρηθεί πως κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων δημιουργούνται ζημιές από βραχοπτώσεις κάθε χειμώνα στο δίκτυο  Ιτέας – Διστόμου, ιδιαίτερα στο δύσκολο τμήμα τμήμα Ιτέας – Δεσφίνας.
    Το σχετικό έργο που είχε γίνει, σταθεροποίησε κάποιες περιοχές, όμως σε αρκετά επικίνδυνα σημεία, τα συστήματα  επιφανειακής προστασίας βραχοπτώσεων έχουν καταστραφεί και χρειάζονται άμεση συντήρηση ή επανατοποθέτηση καθώς και εργασίες σταθεροποίησης των διαταραγμένων πρανών που παρέχουν υποστήριξη στην επιφάνεια του εδάφους.
   Η ανακατασκευή φρακτών ανάσχεσης των βραχοπτώσεων για κυμαινόμενο ύψος  και η επανατοποθέτηση ελεύθερου πλέγματος για την επένδυση των πρανών που εξασφαλίζουν την σταθεροποίηση των επισφαλών όγκων είναι περισσότερο από αναγκαία.
   Δεδομένου ότι οι συνεχόμενες κακές καιρικές συνθήκες  σε συνδυασμό με την μεγάλη κυκλοφορία του δικτύου καθώς και τον έντονο παγετό που παρατηρείται στην περιοχή,  καθιστούν υποχρεωτική την επίτευξη της ασφάλειας των διερχομένων και ως εκ τούτου αιτούμαι ενημέρωση για τις άμεσες ενέργειές σας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου