Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Επίκαιρη Ερώτηση Συντήρηση και Φωταγώγηση ΕΟ Θερμοπυλών - Αντιρρίου


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δρόσος Παρασκευάς ενόψει της συνεδρίασης στο Ευπάλιο Φωκίδας. Η ερώτηση αφορά.....
την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου  για τις δράσεις συντήρησης από πλευράς της Περιφέρειας του οδοστρώματος της ΕΟ Θερμοπυλών – Αντιρρίου αλλά και τα προβλήματα φωταγώγησης της ειδικά σε σημεία όπως οι κόμβοι. Ακολουθεί η ερώτηση:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. Φωκίδας
ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας
κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο,
Κύριε Περιφερειάρχα,
    Όπως γνωρίζετε, είναι εκ της νομοθεσίας υποχρεωτικός  ο ηλεκτροφωτισμός στις Εθνικές οδούς και αρτηρίες. Κυρίως σε κεντρικούς άξονες όπου εκτελούνται διεθνείς οδικές μεταφορές  και λόγω αναγλύφου χαρακτηρίζονται από τροχαία συμπτωματολογία, η συσκότιση είναι απαγορευτική!
 Δυστυχώς  όμως, τα συστήματα φωτισμού στο Εθνικό Δίκτυο κατά μήκος της Ε.Ο. Θερμοπυλών – Αντιρρίου στα όρια του Νομού και μάλιστα σε όλο το μήκος του άξονα της Φωκίδας έως και Περιφερειακό Ναυπάκτου, δεν λειτουργούν σε κόμβους και επικίνδυνα σημεία, όπου είναι απαραίτητο, με αποτελέσματα ο κίνδυνος για ατυχήματα  να πολλαπλασιάζεται.
   Μάλιστα ο κίνδυνος αυξάνεται δραματικά επειδή σε συγκεκριμένα σημεία όπως στην περιοχή μεταξύ Ερατεινής και Ευπαλίου, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς ο ίδιος,  απαιτείται άμεση συντήρηση – ανακατασκευή του οδοστρώματος διότι είναι κυριολεκτικά «ξηλωμένο».
     Σε μια τόσο βεβαρυμένη κυκλοφοριακά  Εθνική αρτηρία για την οποία έχουν διατεθεί και εξακολουθούν να διατίθενται τεράστια κονδύλια,  και η οποία  χαρακτηρίζεται  από τα μεγαλύτερα ποσοστά οδικών τροχαίων και θνησιμότητας στην Eυρωπαϊκή Ένωση, η  φωταγώγιση είναι ανύπαρκτη και περιορίζονται μόνο στην χρήση των προβολέων των οχημάτων, αυξάνοντας την επικινδυνότητα.
    Και επειδή μετά την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας σχετικά,  η κατάσταση αντί να βελτιωθεί επιδεινώθηκε, τουλάχιστον να υπάρξει άμεση μέριμνα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, ώστε τουλάχιστον να φωταγωγηθούν οι κόμβοι των δρόμων!
   Παρακαλούμε για άμεση ενημέρωση του τρόπου που θα επιληφθείτε του σημαντικότατου αυτού ζητήματος της δημόσιας ασφάλειας της κυκλοφορίας και της προστασίας ανθρωπίνων ζωών.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου