Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Το βαθύ χάσμα της Ελληνικής κοινωνίας.

Γεγονότα που καταγράφουν την φοβερή πόλωση, το βαθύ χάσμα εντός της ελληνικής κοινωνίας. 29 χρονος Έλληνας-κλασικός Ελληναράς- παρκάρει το αμάξι του σε θέση αναπήρων έξω από σούπερ μάρκετ στην Μυτιλήνη. ....
45 χρονος Μπαγκλαντεσιανός, που βρίσκεται στον χώρο προφανώς για να βγάλει το μεροκάματο του βοηθώντας τους πελάτες με τα ψώνια και με το καροτσάκι, τού επισημαίνει ότι η θέση είναι ακατάλληλη. Έπειτα ο Έλληνας, που κάτι τέτοια από λαθρομετανάστες που ήρθαν εδώ για να του αλλοιώσουν τον πολιτισμό δεν τα σηκώνει, βγάζει ένα λοστάρι που έχει πρόχειρο στο αμάξι και επιχειρεί σε κοινή θέα να τού ανοίξει το κεφάλι.
Από την άλλη, όμως, μαθαίνουμε και το εξής: Οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ μαζεύουν από το υστέρημα τους προκειμένου να βοηθήσουν τον Μπαγκλαντεσιανό. Όταν ζεις στην καθημερινότητα σου με τους ανθρώπους αυτούς, εμπειρικά και μόνο το καταλαβαίνεις ότι περήφανη και αξιοπρεπής στάση είναι η αλληλεγγύη.
Πόσοι όμως ακολουθούν τον δρόμο της αλληλεγγύης ?
Το φαινόμενο του παραπάνω  ''τσαμπουκαλή'' βέβαια δεν είναι κάτι ασυνήθιστο δυστυχώς  στην σημερινή μας κοινωνία. Είναι τα ίδια άτομα που σκοτώνουν τα ζώα όταν δεν τους εξυπηρετούν ,που έχουν εργάτες ξένους χαμηλού κόστους και ανασφάλιστους, αλλά  ταυτόχρονα λένε γιατί δεν έμεναν στην πατρίδα τους....που πετάνε τα σκουπίδια τους όπου τους βολεύει,που βάζουν τα παιδιά τους στο μπροστινό κάθισμα, που καπνίζουν σε κλειστούς χώρους χωρίς να σέβονται αν ενοχλεί τον διπλανό τους, που συνδιαλέγονται με κάθε πολιτευτή με αντάλλαγμα το προσωπικό τους βόλεμα, και γενικά εκείνοι που σε κάθε ευκαιρία  το παίζουν πατριώτες, ονειρεύονται λευτεριά στη  Β,Ηπέιρο, τρέμουν μην χάσουμε την Μακεδονική γλώσσα, και  επικαλούνται την ιστορία των προγόνων μας (που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού}, αλλά δυστυχώς οι ίδιοι τα ''έσβησαν'' πριν πολλά χρόνια και το χειρότερο τα σβήνουν καθημερινά.
Το ερώτημα είναι ,υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο?

Ν.Σ.

5 σχόλια:

  1. Αχ ρε N.Σ.,αχ ρε Ν.Σ. τι να πω! Εβαλες σε ενα τσουβαλι σχεδον ολο τον Ελληνικο λαο,συνδεοντας τον με το περιστατικο που αναφερεις (καταδικαστεο παντα) για να προβαλεις αυτο που θελεις. Αληθεια σε ενα σωρο αλλα τραγικα και εγκληματικα γεγονοτα που γινονται καθε μερα,γιατι δεν εχεις αναφερθει; Δεν σε αγγιζουν η δεν πουλανε αυτα; Εσυ σαν N.Σ. εχεις κανει την αυτοκριτικη σου; Πιστευεις οτι εισαι ο τελειος πολιτης σε σχεση με τους υπολοιπους; To ερωτημα λοιπον ειναι,υπαρχει ελπιδα οταν κοιταμε μονο αυτα που μας συμφερει να κοιταμε,αποφευγοντας να δουμε και τα υπολοιπα; Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε 9,18,Πραγματικά υπάρχουν πολλά απαράδεκτα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο και δεν είναι όλοι ίδιοι.Τα κυριότερα η εκμετάλλευση των ανθρώπων ,ο μη σεβασμός στο περιβάλλον,η ασυνέπεια κάποιων πολιτικών ,αλλά και πολιτών που συνδιαλέγονται μαζί τους με μόνο σκοπό το δικό τους όφελος ,κ.α.πολλά.Θα έκανα κατάχρηση αν τα ανέφερα όλα στο φιλόξενο blog.
      Ο σκοπός των αναρτήσεων μου δεν είναι να ''πουλήσει''αλλά να προβληματίσει την κοιμισμένη κοινωνία μας και ίσως με κάποιο διάλογο βελτιωθεί ο τρόπος σκέψης μας.Όσο για την αυτοκριτική μου,φυσικά και δεν είμαι τέλειος,αλλά την κάνω σε συζητήσεις με φίλους και άτομα που δεν φοβούνται επώνυμα να εκθέσουν τις όποιες απόψεις τους.
      Καλή ημέρα σε όλους μας!
      Ν.Σ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Ν.Σ. σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να πεις καποια πραγματα και να απαντησεις στα ερωτηματα μου. Σεβαστα ολα αυτα που ειπες και συμφωνω για τα γεγονοτα,αλλα με αλλη σειρα προτεραιοτητας. Επισης δεν θεωρω οτι η κοινωνια μας ειναι κοιμισμενη,απλα σιγουρα καποιοι προσπαθουν να την κοιμησουν. Παρακολουθω καποιες αναρτησεις σου εδω και καιρο και βλεπω,οπως και ολοι οι υπολοιποι,οτι τα περισσοτερα θεματα σου ειναι παντα επιλεγμενα αναμεσα σε πολλα αλλα και εχουν να κανουν προς συγκεκριμενη κατευθυνση. Ηθελα να πω ομως το εξης,διαβαζοντας με προσοχη το αρθρο σου. Πραγματικα δεν ηξερα οτι υπαρχει Μακεδονικη γλωσσα,ουτε εγω,ουτε κανεις φανταζομαι σε αυτην την χωρα. Εγω ηξερα οτι στην Μακεδονια μιλουν Ελληνικα,οπως επισης και ολοι οι Μακεδονες μιλουν Ελληνικα,οπως καποτε και ο Μεγας Αλεξανδρος. Δεν ηξερα οτι υπαρχει Μακεδονικη γλωσσα και οτι καποιοι μαχονται για να μην τους την παρουν καποιοι αλλοι. Ειλικρινα,πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο. Δεν σχολιαζω κατι αλλο απο το αρθρο σου,γιατι θα εκανα και εγω καταχρηση στο blog αν τα ανελυα ολα. Δεν συμφωνω οτι καποιος επειδη γραφει ως ανωνυμος,συμαινει οτι φοβαται. Εξαλλου το blog ειναι γεματο απο ανωνυμα σχολια.
      Υ.Γ. Το σχολιο του 10:09 δεν αξιζει καν να το σχολιασω. Το επιπεδο του καθε ανθρωπου εξαλλου φαινεται.

      Διαγραφή
  2. ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΛΕΥΕΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΩΝΕΥΕΙ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΒΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ,ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή