Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ψηφίστηκε στη Βουλή η ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων

Ομόφωνα ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης από την Ολομέλεια η ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.....

Η τροπολογία με το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «όχι» και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών».
Αναφορικά με την τροπολογία για την ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α΄βαθμού και τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών».
Τέλος, η τροπολογία για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών».
Νωρίτερα, η συζήτηση στη Βουλή επί της ρύθμισης με την οποία ακυρώνονται οι περικοπές στις συντάξεις εξελίχθηκε σε σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κατά τη συζήτηση επικράτησαν πολύ υψηλοί τόνοι με τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, με τον Πρωθυπουργό να τον καλεί να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου