Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ της Κεντρικής Οδού και της Πλατείας της ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ Παρνασσού

Υλοποιείται εντός των ημερών με την τοποθέτηση των πινακίδων ονοματοθεσίας η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών περί ονοματοδοσίας της Κεντρικής Οδού και της Πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Επταλόφου / Αγόριανης (αρ. απόφ. 555/18/12/2017). ....

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Δελφών κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο, ο οποίος, εκπροσωπών την Πολιτεία, εισηγήθηκε και προώθησε την εν λόγω ονοματοδοσία, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, που ομόφωνα την κύρωσαν, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Επταλόφου κ. Αλέκο Λιάπη, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών κ. Βασίλη Πανάγου -επίσης από την Επτάλοφο- και τους συγχωριανούς μας Αγοριανίτες, που συνέδραμαν στην υλοποίηση της τιμητικής αυτής απόφασης με την οποία η Κεντρική Οδός του χωριού μας ονομάστηκε "ΟΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ Ν. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ".
Με την ίδια απόφαση η Κεντρική Πλατεία ονομάστηκε "ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΚΟΜΝΑ Θ. ΤΡΑΚΑ", προς τιμήν του Αγοριανίτη Οπλαρχηγού της Εθνεγερσίας του 1821, και εκπληρώθηκε έτσι εκ μέρους της Πολιτείας ένα χρέος πολλών δεκαετιών.
Η επίσημη τελετή της ονοματοδοσίας προγραμματίζεται για τον προσεχή Μάρτιο.
Σημειώνουμε, με περηφάνια και αναλογιζόμενοι συγχρόνως την τιμή και το δέος, ότι η Αγόριανη είναι ένας από τους 100 περίπου τόπους της πατρίδας μας που αναγνωρίστηκαν επίσημα με Προεδρικό Διάταγμα από την Πολιτεία ως τόποι μαρτυρίου από τους εισβολείς-κατακτητές την περίοδο 1941-44, και περιέχεται στον κατάλογο "Μαρτυρικά Χωριά και Πόλεις της Ελλάδας".
Στα πλαίσια αυτού του ιστορικού χρέους, αναμένεται να δρομολογηθεί από τον Δήμο Δελφών και η αντίστοιχη διαδικασία διεκπεραίωσης της προοιωνιζόμενης φιλοτέχνησης του Μνημείου-Ηρώου, κοινού για το 1821 και την Εθνική Αντίσταση 1940-44, στην Πλατεία του χωριού μας.

Δεκέμβριος 2018
με τιμή
η οικογένεια του Νικηφόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου