Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΙΤΕΑ... Ανακοίνωση των μαθητών του Λυκείου για τις καταλήψεις.


«Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» ήταν μεταξύ άλλων ένα από τα συνθήματα που εξέφραζε την αγανάκτηση των μαθητών για τη συμφωνία των Πρεσπών. .....Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Θεωρούν όντως οι μαθητές ότι η Δημοκρατία είναι ανάξια να εκφράσει τις ανάγκες του λαού; Και βέβαια όχι και ειδικά όταν είναι πλέον γνωστό ότι όλη αυτή η «αγανάκτηση» προέρχεται από κινητοποιήσεις ακροδεξιών οπαδών και παρατάξεων. Μέσα στα πλαίσια πάντα του «πατριωτισμού» και με πρόσχημα το «Μακεδονικό» βρίσκουν πάτημα και προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις. Το αποτέλεσμα; Το ποσοστό των καταλήψεων σε Γυμνάσια-Λύκεια ανήλθε σε 13.9% !

Από πλευράς μας, ως μαθητική κοινότητα του ΓΕ.Λ Ιτέας δηλώνουμε την αντίθεση μας και θεωρούμε απαράδεκτη κάθε – μαθητική ειδικά - κίνηση εθνικιστικού χαρακτήρα. Απέναντι σε αυτά τα συνθήματα, αντιπροτείνουμε την ενότητα όλων των μαθητών με στόχο μια καλύτερη μορφή παιδείας βασισμένη στην πραγματική αξία της δημοκρατίας. Ας μην υποκύψουμε στα συμφέροντα των εθνικιστικών κομμάτων που διχάζουν τους μαθητές «στο όνομα της πατρίδας». Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους γειτονικούς μας λαούς.

 Μαθητικό συμβούλιο ΓΕ.Λ. Ιτέας
karteria1.blogspot.com

6 σχόλια:

  1. Για κρατείστε αποστάσεις... Ο συντάκτης του κειμένου, με τόση καλή χρήση της "κατευθυντήριας" γλώσσας, είναι 16χρονος μαθητής και το έδωσε μόνον στο Καρτερία;... Δεν μας λέει έστω κι ένα όνομα από το μαθητικό συμβούλιο;
    Ατόπημα Πολύδροσε. Αφού από μακριά βρωμάει απεγνωσμένη συριζίλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ....

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.... ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ..
      ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ...
      ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΣΥ ΚΡΑΤΑΣ ? ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ...

      https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=wuA7TRhnrmc

      Διαγραφή
    3. Αποστάσεις να κρατάμε ναι αλλά από πού? Βρήκαν έδαφος οι δήθεν πατριώτες και την έπεσαν στους μαθητές.Όταν έκαναν καταλήψεις για εκπαιδευτικά αιτήματα -σίγουρα με υπερβολές μερικές φορές -,πέφτανε να τους φάνε και φώναζαν τον εισαγγελέα.Τώρα που βολεύει τους διχαστικούς σκοπούς τους ,τις στηρίζουν .Πόσο άλλο κακό θα γίνει σε αυτήν την χώρα.

      Διαγραφή
  2. Κοψτε αυτην την βλακεια που εχετε μερικοι (ευτυχως μετρημενοι στα δαχτυλα) να συγκρινετε οτιδηποτε πατριωτικο με την πολιτικη. Ο καθε αμορφωτος και ο καθε αστοιχειωτος-ρατσιστης βγαινει και χαρακτιριζει καποιον ακροδεξιο φασιστα μονο και μονο επειδη αγαπαει την πατριδα του σηκονωντας την σημαια της χωρας του. Στην τελικη δικαιωμα του ειναι αν δεν πειραζει και δεν ενοχλει καποιον. Τις απειλες και τις φασιστικες-ρατσιστικες πορειες καποιων ακραιων οργανωσεων απεναντι στους μαθητες που κανουν καταληψεις θα τις καταδικασετε; Το καψιμο της Ελληνικης σημαιας απο αποβρασματα εγκληματικα στοιχεια θα το καταδικασετε; Ολη η Ελλαδα βραζει και δεν φταει ο λαος,καποιοι τον οδηγησαν σε αυτες τις εκφρασεις. Καποιοι επενδυσαν στον πολεμο και στην διαμαχη μεταξυ των σκοπιων και της Ελλαδας με την συμφωνια των πρεσπων. Αυτοι οι ιδιοι επενδυσαν και στην διαμαχη και την συγκρουση του λαου μεταξυ του. Η προπαγανδα ειναι μεγαλο μεσω στην εποχη μας και κανει θαυματα,καποιοι συνδεουν τις καταληψεις με ακραιες δεξιες οργανωσεις και καποιοι το σπασιμο των πανεπιστημιων με ακραιες αριστερες οργανωσεις. Η καραμελα αυτη δεν πιανει πλεον,βρειτε αλλη. Κατω τα χερια σας απο τους μαθητες-παιδια μας. Σταματηστε να σπερνετε το μισος μεταξυ των μαθητων. Τα παιδια δεν πειραξαν ουτε απειλησαν κανεναν,καταληψεις κανουν για το αυτονοητο. Εξω τα κομματα και τα συμφεροντα απο τα σχολεια. Η δημοκρατια δεν βιαζεται και δεν απειλειται απο κανεναν. Η θα ειμαστε ολοι ενωμενοι οι θα τσακωνομαστε για τα συμφεροντα του νατο στα βαλκανια και του καθε πολιτικου-υπηρετη αυτου. Η Μακεδονια ειναι Ελληνικη και οι σκοπιανοι ειναι γειτονες μας και αδερφια μας και δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα μεταξυ μας. Εξω οι δολοφονοι του Νατο απο τα βαλκανια,δεν αναγνωριζουμε καμια συμφωνια των πρεσπων γιατι υπηρετει τα συνφεροντα του Νατο και των πολιτικων και οδηγει τοθς λαους σε συγκρουσεις μεταξυ τους. Ειμαι σιγουρος οτι παρα πολλοι με καταλαβαν και παρα πολλοι συμφωνουν με αυτα που λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 6:22. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή