Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - «Maestro» της Lea Frazer

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Παρασκευή 30/11 στις 9μμ
Κυριακή 2/12 στις 8μμ
«Maestro» της  Lea Frazer
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Ηenri, είναι ένας νέος ηθοποιός που ονειρεύεται να παίξει στη σειρά «Fast & Furious», ....
αλλά προς το παρόν πηγαίνει από την μία ακρόαση στην άλλη χωρίς επιτυχία. Τελικά προς μεγάλη του έκπληξη προσλαμβάνεται στη ταινία του Cédric Rovère, ιερό τέρας του γαλλικού κινηματογράφου. Οι συνθήκες στα γυρίσματα δεν είναι αυτές που περίμενε… Η ταινία είναι μια χαμηλού κόστους παραγωγή που γυρίζεται στη μέση του πουθενά και ο Ηenri  δεν παίρνει στα σοβαρά τη δουλειά του. Αλλά η γοητεία της συμπρωταγωνίστριας του και η καλοσύνη του σκηνοθέτη θα του δημιουργήσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα. Τον Rovère θα τον κερδίσει η νιότη και η φαντασία του Henri και θα ζήσει αυτό το γύρισμα σαν ένα ανεπάντεχο δώρο.
Η ταινία περιγράφει την πραγματική ιστορία της συνεργασίας του νεαρού ηθοποιού Ζοσλίν Κιβρέν με τον διάσημο Γάλλο σκηνοθέτη Ερίκ Ρομέρ, που στα 86 χρόνια του έκανε την τελευταία του ταινία «Ο έρωτας της Αστρεά και του Σελαντόν» (ένα ρομαντικό δράμα του 17ου αιώνα) και αποκαλύπτει πώς με την καθοδήγηση ενός αληθινού δασκάλου, ένας νέος ηθοποιός ανακαλύπτει την ομορφιά του ταλέντου του.    
Ο Pio Marmais που υποδύεται τον Henri αποπνέει μια γοητεία που ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν τον ρόλο ως ηθοποιός που σταδιακά δεν βλέπει τον εαυτό του ως ήρωα δράσης του Χόλιγουντ αλλά έναν καλλιτέχνη της ουσίας. Ο Lonsdale, που υποδύεται τον Ερίκ Ρομέρ, είναι ένας βετεράνος ηθοποιός με μια σταδιοδρομία πάνω από 50 χρόνια, που δίνει μια ερμηνεία χαμηλών τόνων. Εδώ είναι ένας άνθρωπος που βλέπει την κινηματογραφική παραγωγή ως μια πραγματική συνεργασία μεταξύ σκηνοθέτη, ηθοποιών σε συνδυασμό με την δημιουργική ερμηνεία ενός σεναρίου.

Τώρα που οι κλασσικοί Γάλλοι σκηνοθέτες έχουν εκλείψει (Ρομέρ, Ρενέ, Ζαν Λυκ Γκοντάρ) το   Maestro είναι μια θαυμάσια υπενθύμιση της ακεραιότητας και του πάθους που είχαν οι σκηνοθέτες αυτοί και της ανεκτίμητης συμβολής τους στον κλασσικό γαλλικό κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου