Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Τροποποίηση προγράμματος και διάθεση πιστώσεων θρησκευτικών εκδηλώσεων Αυγούστου 2018 στην Τ.Κ. Πολυδρόσου.

 Την 1η Αυγούστου 2018, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα  13.30΄  συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε δημόσια  συνεδρίαση.
 Ο Δήμαρχος  ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, λόγω χρονικού περιορισμού, το θέμα:
Θέμα  3ο  Τροποποίηση προγράμματος και διάθεση πιστώσεων   θρησκευτικών εκδηλώσεων Αυγούστου 2018 στην Τ.Κ. Πολυδρόσου. ....


ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΗΣ     325 /01.08.2018 

Για το ανωτέρω θέμα ο Αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Μίχος ανέγνωσε την εισήγηση της  κ. Σπυριδούλας  Βασιλειάδου, αν. προϊσταμένης του Αυτ/λούς Τμ. Παιδείας-Διά Βίου Μάθησης, η οποία έχει ως εξής: 

Ο Δήμος Δελφών με τον Α.Σ. Διαγόρα Πολυδρόσου συνδιοργανώνουν χοροεσπερίδα την 15η Αυγούστου 2018 στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου. 
Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια της αναβίωσης της θρησκευτικής πανήγυρις. 
Ο Δήμος θα καλύψει τις δαπάνες που θα προκύψουν και έχουν να κάνουν με ενοικίαση καρεκλών, προμήθεια κρεάτων καθώς και διάφορα είδη παντοπωλείου και αναψυκτικών.
Με τις διατάξεις του άρθρου 203 κ.ε. του Ν. 4555/18 (ΦΕΚ 133Α/19-7-2018) «Κλεισθένης Ι» και οι οποίες έχουν εφαρμογή από 19.07.2018 (άρθρα 210 παρ. 2 και 283), το Υπουργείο Εσωτερικών προσάρμοσε την νομοθεσία των Δήμων που αντίκεινται στις διατάξεις του Ν. 4270/14 και του Π.Δ. 80/2016, αντικαθιστώντας την περιπτ. ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 58 του Ν. 3852/10, καταργώντας παράλληλα την περιπτ. ε΄της παρ. 1 του άρθρου 86 του ΚΔΚ (Ν. 3463/06), επιφέροντας σημαντικές δημοσιονομικές προσαρμογές, και που ορίζει ότι ο Δήμαρχος αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης. 
             Για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής δεν απαιτείται προηγούμενη απόφαση συλλογικού οργάνου, εκτός αν αυτή είναι απαραίτητη, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη εξειδίκευση της πίστωσης. 
Στην τελευταία αυτή περίπτωση, πριν από την απόφαση του δημάρχου, προηγείται σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Εξειδικευμένη θεωρείται η πίστωση, όταν κατονομάζεται ρητά η συγκεκριμένη δαπάνη για την οποία προορίζεται και προσδιορίζεται στο αναλυτικότερο δυνατό επίπεδο κωδικοποίησης του προϋπολογισμού. 
           Παράλληλα καταργούνται και οι διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 158 του ΚΔΚ (Ν. 3463/06) και των άρθρων 11 – 16 του ΒΔ 17/5-15/6/1959.  
       Κατόπιν των ανωτέρω κι επειδή η πίστωση του ΚΑ 15-6471 από την οποία θα διατεθεί κονδύλι 2.600,00€ για τις θρησκευτικές  εκδηλώσεις τον Αύγουστο 2018 στην Τ.Κ. Πολυδρόσου δεν είναι επαρκώς εξειδικευμένη για τη συγκεκριμένη εκδήλωση εισηγούμαι στο Συμβούλιο να εξειδικεύσει την πίστωση  για το σκοπό που προαναφέρεται. 
Το Συμβούλιο αφού άκουσε τον Αντιδήμαρχο και έχοντας υπόψη του τις προαναφερόμενες διατάξεις και μετά από διαλογική συζήτηση, 

 Αποφασίζει κατά  πλειοψηφία 

Εξειδικεύει πίστωση ποσού 2.600,00  €  για  την πραγματοποίηση θρησκευτικών εκδηλώσεων Αυγούστου 2018 στην Τ.Κ. Πολυδρόσου, που θα  βαρύνει τον Κ.Α  15-6471 και τίτλο «Έξοδα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων»,  του προϋπολογισμού του Δήμου και αφορά  δαπάνες που θα προκύψουν και έχουν να κάνουν με ενοικίαση καρεκλών, προμήθεια κρεάτων καθώς και διάφορα είδη παντοπωλείου και αναψυκτικών.  

Στην παρούσα απόφαση μειοψήφισαν οι ΔΣ Π.Ταγκαλής, Β.Καραγιάννης, Γ.Καπαρέλη-Χαρίτου, Ε.Κουμπλή, με το αιτιολογικό ότι: 
Είμαστε υπέρ των εκδηλώσεων και τις έχουμε υπερψηφίσει σχεδόν στο σύνολό τους τα τελευταία χρόνια. Όμως οι υπέρμετρες αυξημένες δαπάνες τους λόγω προεκλογικής περιόδου, στερεί τη δυνατότητα χρηματοδότησης για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές, γεγονός το οποίο τονίσαμε σε προηγούμενο Συμβούλιο, όταν με έκπληξη διαπιστώσαμε να μένει εκτός προγράμματος επισκευών η ΤΚ Αγ. Ευθυμίας, η οποία και από τα πιο ζωντανά χωριά μας είναι, και στερείται πλήρως αθλητικών χώρων. 
Το γεγονός των λανθασμένων προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής, εις βάρος –κατ΄ ουσία-  των συμπολιτών μας, μας οδηγεί στην έντονη διαμαρτυρία διαμέσου της καταψήφισης (ΠΑΡΟΝ) όλων των εκδηλώσεων. 
Μειοψήφισαν και οι ΔΣ Γ.Ιωσηφίδης και Ε.Λεοντίου, με την παρατήρηση ότι είναι υπέρ των εκδηλώσεων αλλά κατά της πίστωσης. 
Επίσης μειοψήφισε  ο ΔΣ κ. Μολιώτης, με το εξής αιτιολογικό: Με τη με αριθμό 305/17.7.2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν, μετά από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου, οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Τ.Κ. Πολυδρόσου, με τις οποίες συμφώνησα και υπερψήφισα τις πιστώσεις για δαπάνες ύψους 2.500€, που αφορούσαν όλες τις εκδηλώσεις και όλους τους Συλλόγους. 
Απρόοπτα, χωρίς ενημέρωσή μας και χωρίς πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου ζητείται ο Δήμος να χρηματοδοτήσει με 2.600 € τη χοροεσπερίδα του «Α.Σ. Διαγόρας Πολυδρόσου» στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, που γίνεται με σκοπό την οικονομική του ενίσχυση, με το πρόσχημα της «αναβίωσης της θρησκευτικής πανήγυρης». 
Διαφωνώ γιατί πρόκειται για συγκαλυμμένη ενίσχυση του Συλλόγου που δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκευτική πανήγυρη. Εάν ο Δήμος θέλει να ενισχύσει τον Σύλλογο, συμφωνώ να το κάνει με καθαρό τρόπο. Προτείνω το ποσό των 2.600 € να διατεθεί στην Κοινότητα για διοργάνωση πανήγυρης την παραμονή 14η Αυγούστου στην κεντρική πλατεία, για να διασκεδάσουν όλοι οι Σουβαλιώτες, μια και από τα χρήματα της τσέπης τους πληρώνονται οι εκδηλώσεις αυτές. Καιρός να σταματήσει η ποδοσφαιροποίηση του πολιτισμού στην Πολύδροσο και η εφαρμογή τέτοιων μεθόδων από τους στενούς συνεργάτες  του κ. Δημάρχου.
  ……………………………………………………….. 
Αφού συντάχτηκε το παρόν υπογράφεται 
Ο  Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας                               Τα    Μέλη                                            Η  Πρόεδρος 

                             ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΣΑΝΟΥ - ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ 

1 σχόλιο:

  1. Στα πλαίσια της θρησκευτικής πανήγυρις με διοργανωτή αθλητικό ποδοσφαιρικό σύλλογο
    Διαιτητές θα υπάρχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή