Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Εθελοντές, οι αφανείς ήρωες στη μάχη της κατάσβεσης – Αναζητούν ελπίδα στις στάχτες (εικόνες)


Βουβός πόνος για τις ανυπολόγιστες απώλειες στην ανατολική Αττική από τη φωτιά που κατέκαψε τα πάντα αφήνοντας πίσω μόνο θύματα και τόνους στάχτης. Απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, φυτικό και ζωικό βασίλειο και κόπους μιας ζωής. Όλα καταστράφηκαν μέσα σε λίγες στιγμές.....

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις, συνδράμουν από την πρώτη στιγμή και εθελοντές, χωρίς να έχουν άμεση σχέση με τη φωτιά, χωρίς να απειλείται καν το σπίτι τους. Απλώς βοηθούν. Απλά τείνουν χείρα βοηθείας σε όσους αδυνατούν.
Άνθρωποι όλων των ηλικιώνΜικροί, μεγάλοι, με μαύρα, ψαρά, άσπρα μαλλιά, φορώντας ό,τι βρήκαν μπροστά τους, χωρίς κανέναν προστατευτικό εξοπλισμό, έσπευσαν να βοηθήσουν στο υπεράνθρωπο έργο που ανέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αρχές σε όλη την Αττική: να θέσουν υπό έλεγχο αναρίθμητα μέτωπα που εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.
Ταυτόχρονα, ξεκίνησε η μάχη της επόμενης ημέρας, ώστε να δοθεί ξανά ζωή πάνω από τις στάχτες. Ήδη φορείς και ομάδες πολιτών, με κύριο «όπλο» τα Social Media, συγκεντρώνουν τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, όπως έπραξαν οι οργανωμένοι φίλοι του Ολυμπιακού.
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη μέριμνα, εκτός από τους ανθρώπους, δίνεται στα ζώα που τραυματίστηκαν ή κινδύνευσαν από τη φωτιά. Ήδη εθελοντές σε όλα τα πύρινα μέτωπα προσπαθούν να βοηθήσουν.
Φωτογραφίες: Intime, Eurokinissi, SOOC
altsantiri.gr

6 σχόλια:

  1. Η απουσία του δημάρχου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, Ηλία Ψινάκη, σχολιάστηκε με οργή από δεκάδες χρήστες των social media.

    Δείτε μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

    «Εκείνος ο Ψινάκης που φωτογραφίζεται στα lear jets και τα έφερε η μοίρα να είναι δήμαρχος Μαραθώνα την ώρα της εθνικής τραγωδίας, πού είναι; Υπάρχει; Αγνοείται;»
    «Ο Ψινάκης βρέθηκε τελικά ή είναι ακόμα αγνοούμενος;»
    «Καίγεται το Μάτι και ο Βουτζάς και ο Ψινάκης απών. Κρίμα για τη περιοχή και το Δήμο μας. Δεν του αξίζει τέτοια συμπεριφορά»
    «Ο Ψινάκης θα βγει να πει ότι ήταν σε υπεραντλαντική πτήση προς Κίνα για να φέρει επενδύσεις και για αυτό δεν ήταν στην θέση του όταν καταστρεφόταν ο Δήμος του».
    «Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης σβήνει πάλι τις φωτιές από το NAMMOS».
    Για 40 αγνοούμενους έκανε λόγο μιλώντας στον Alpha ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος μετά τις έντονες αντιδράσεις για την απουσία του, παρότι στην περιοχή του δήμου του ανήκει το (κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές) Μάτι, εμφανίστηκε σε δύο ΜΜΕ.

    Δεν προσφερόταν δα και το θέμα για τις συνηθισμένες του παπαρολογίες, αλλιώς θα ήταν πρώτο τραπέζι πίστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΑΝ ΚΑΙΓΟΤΑΝΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙΑΚΟ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ? ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !

    Ηλίας Ψινάκης: Καλύτερα που κάηκε και το δικό μου σπίτι

    Ένα από σπίτια που κάηκαν στο Νέο Βουτζά, ήταν και αυτό του δημάρχου Μαραθώνα και γνωστού καλλιτεχνικού μάνατζερ Ηλία Ψινάκη. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικό σταθμό.

    Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, στο σπίτι ήταν μέσα δύο ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες έπεσαν στην πισίνα για να σωθούν.

    Ο ίδιος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha τόνισε πως «1.900 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στο Μάτι και 1.100 στο Νέο Βουτσά, μεταξύ αυτών και το δικό μου».

    "Όταν υπάρχουν νεκροί είναι πάρα πολύ άσχημο να μιλάμε για λεπτομέρειες. Όσο περνάει ο χρόνος είναι άσχημη εξέλιξη για τους αγνοούμενους.

    Είναι άλλοι 40 αγνοούμενοι και ψάχνουμε. Κάηκε το σπίτι μου. Ευτυχώς γιατί όταν καίγονται δίπλα τα άλλα, τότε ίσως είναι καλύτερα που κάηκε και το δικό μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛ.ΗΡΩΑΣ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ? ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ,ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕ ΣΤΗ ΚΑΜΕΡΑ,ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΛΗΓΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να περιμένει κανείς από την κυρίαρχη πολιτική και το σύστημα που υπηρετεί, όταν: Την ίδια ώρα που ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει τους μισθούς 9.298 παπάδων, το μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος είναι 8.770 ενώ το άθροισμα των γιατρών του ΕΣΥ με αυτούς που απασχολούνται σε Κέντρα Υγείας είναι 8.071.

    Ξέρει τι κάνει το καλό μας σύστημα. Για κάθε πυροσβέστη ή γιατρό ή δάσκαλο που λείπει, πληρώνουμε παπάδες να προσεύχονται να μην καεί η χώρα «με προσευχές και παρακάλια γλυτώνεις από τα τσακάλια»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ 2.42.
    ΠΑΡΕ ΝΑΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ...

    Ο Ηλίας Ψινάκης είπε ψέματα: Δεν κάηκε το σπίτι του

    Αν και ο Ηλίας Ψινάκης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι κάηκε το σπίτι του στον Νέο Βουτζά, από την καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής, τελικά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε ο ΣΚΑΪ, έχουν καεί φοίνικες και άλλα δέντρα έξω από το σπίτι του κ. Ψινάκη και κάποιες τέντες του σπιτιού, αλλά το οίκημα είναι απόλυτα κατοικήσιμο. Αν και υπάρχουν ορισμένες ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο, οι φλόγες δεν μπήκαν μέσα στο σπίτι.

    Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες ο δήμαρχος Μαραθώνα- που έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για ολιγωρία τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς- έχει δηλώσει επανειλημμένα στις τηλεοπτικές κάμερες ότι και το δικό του σπίτι κάηκε.

    Μάλιστα, σε μία από τις δηλώσεις του, το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε: «Κάηκε το σπίτι μου, ευτυχώς... Οταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια, φανταστείτε να μην καιγόταν το δικό μου».

    Τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από το σπίτι του κ. Ψινάκη

    iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε λές που δεν κάηκε η πισίνα του Ψινάκη,θα είχαμε άλλα δράματα με τα κανάλια.Που θα βούταγε να ξελαμπικάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή