Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Στους 49 ο επίσημος αριθμός των νεκρών


Στους 49 ανέρχονται οι νεκροί που έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις Αρχές στη μεγάλη πυρκαγιά της Αν. Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγα λεπτά η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη. ....
Είκοσι πέντε από τα θύματα βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι.
Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.
Οι τραυματίες είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς 16 παιδιά - χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

1 σχόλιο:

  1. Την ώρα που γράφεται αυτή η τραγωδία ορισμένοι πολιτικοί και "Μέσα ενημέρωσης", είδαν ευκαιρία να βγάλουν από το… συρτάρι το «χαρτί» της απόδοσης ευθυνών για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα. Σε αυτό είμαστε πρώτοι. Η απόδοση ευθυνών είναι κάτι που βρίσκεται στο DNA μας. Έτσι μεγαλώσαμε νομίζω. Δεν φταίω σίγουρα εγώ. Φταις εσύ, φταίει η κοινωνία, φταίει το κράτος, φταίει η κυβέρνηση, φταίει η πολιτεία, φταίει το Σύνταγμα, φταίει η Περιφέρεια, φταίει ο Δήμος, φταίνε όλοι.

    Ποτέ κανείς δεν πήρε τον άλλον από το «χέρι» να του προτείνει πραγματικά λύσεις. Τώρα φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2007 για τις φωτιές στην Ηλεία έφταιγε η κυβέρνηση Καραμανλή και αύριο, αν ο Κυριάκος είναι πρωθυπουργός και συμβεί κάτι αντίστοιχο, θα φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
    Αφού καταλαγιάσει ο θρήνος, η εθνική οδύνη για το κακό που μας βρήκε, έχουμε μια υποχρέωση. Να μην υπάρξουν άλλα «Μάτια». Ούτε στην Αττική, ούτε πουθενά αλλού στον τόπο μας.

    Να μην υπάρξουν ποτέ ξανά τέτοιες παγίδες θανάτου.

    Σε ό,τι αφορά και τα άλλα θέρετρα που υπάρχουν σαν το Μάτι, όσα δηλαδή «αναπτύχθηκαν» έτσι τις «χρυσές» δεκαετίες του 60 και στα χρόνια της Χούντας, οφείλουμε να τα γκρεμίσουμε και να τα φτιάξουμε ξανά.


    Φτάνει πια, κουράστηκε όλος ο κόσμος που σας ψηφίζει.
    Έχετε ευθύνες όλοι σας, ο καθένας από την πλευρά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή