Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Βιβλιοπαρουσίαση..Ο κύκλος των χαμένων γυναικών - Στέλλα Πετρίκη-Τραγγανίδα


Μυθιστόρημα, στην Αμφίκλεια στις 12 Αυγούστου, Κυριακή,  ώρα 11¨00 π.μ..

Οι ψυχές των αδικοχαμένων αναπαμό δεν έχουν. Ας ακουστεί η φωνή εκείνων που δεν είχαν ή δεν βρήκαν ποτέ το θάρρος να διαμαρτυρηθούν.....

Ας δει το φως η παλιά αυτή ιστορία -και πόσες άλλες παρόμοιες- που ο χρόνος και η ενοχή 
τις σκέπασαν.
Μια αληθινή, ασπρόμαυρη ιστορία ζωντανεύει από το παρελθόν, για να μας υπενθυμίσει κάποιες σκοτεινές πλευρές της ελληνικής επαρχίας τον περασμένο αιώνα.
Μια ιστορία, που την έγραψε η ίδια η ζωή σε μια μικρή γειτονιά του κόσμου, με φόντο τον απέραντο κάμπο και μια κλειστή κοινωνία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΕΤΡΙΚΗ - ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλία, στον Αμπελώνα Λάρισας. Στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 εισήχθη μεταξύ των πρώτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, ενώ παράλληλα τελειοποίησε τα Γερμανικά και Γαλλικά. Συνέχισε τις σπουδές στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής κι αργότερα διορίστηκε στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση.
Παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά, στην ανατροφή των οποίων αφιερώθηκε, ενώ συγχρόνως ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και τα κοινά του Δήμου Ψυχικού, όπου διαμένει. Υπήρξε μέλος δημοτικών επιτροπών, διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ψυχικού και ενεργό μέλος του Parents Fund Drive του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού. Παράλληλα ασχολήθηκε εθελοντικά με την φιλανθρωπική οργάνωση Actionaid Hellas.
Όταν συνταξιοδοτήθηκε, παρακολούθησε τη σχολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στον οποίο εξακολουθεί να ασχολείται ενεργά. Υπήρξε εθελόντρια στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 καθώς και στα Special Olympics το 2011.
Τα τελευταία χρόνια επιδόθηκε στη συγγραφή βιβλίων λαογραφικού περιεχομένου εκπληρώνοντας μύχιες επιθυμίες. Το πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο «Μνήμες μιας αλλοτινής ζωής, Αμπελώνας Λάρισας» εκδόθηκε το 2003 από τις εκδόσεις Ίων. Σε αυτό περιγράφει την αγροτική και κοινωνική ζωή του τόπου καταγωγής της τον περασμένο αιώνα. Το δεύτερο βιβλίο «Μουσικά Ακούσματα από τη Δρυμαία Φθιώτιδας», εκδόσεις Ίων, 2009, περιλαμβάνει δημοτικά τραγούδια της Ρούμελης και ειδικά της Δρυμαίας Λοκρίδας, τόπου καταγωγής του συζύγου της. Στο τρίτο βιβλίο «Παλιά παραμύθια από τη Θεσσαλία», που εκδόθηκε το 2012, από τις εκδόσεις Ίων, καταγράφονται παλιά παραμύθια από τη γενέτειρά της. Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα «Ο κύκλος των χαμένων γυναικών», από τις εκδόσεις Ζαχαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου