Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Συλλυπητήρια επιστολή Δημάρχου Δελφών- Στην οικογένειά του Γυμνασιάρχη Ιωάννη Ζουμά.

Προ ολίγων ημερών αποχαιρετίσαμε στην τελευταία του κατοικία μια σημαντική πνευματική προσωπικότητα της Άμφισσας, το συνταξιούχο γυμνασιάρχη Ιωάννη Ζουμά. ...


Ο εκλιπών υπηρέτησε επί δεκαετίες το χώρο της εκπαίδευσης και επί πολλά έτη υπήρξε γυμνασιάρχης του περίφημου Γιάγτζειου- Δελμούζειου Γυμνασίου Αμφίσσης, ένα λειτούργημα στο οποίο ο Ιωάννης Ζουμάς αφιερώθηκε με απόλυτο ζήλο και αφοσίωση, αφήνοντας ως παρακαταθήκη ολόκληρες γενεές αποφοίτων που σήμερα αποτελούν τον κοινωνικό κορμό της πόλης.

Ο Ιωάννης Ζουμάς ανέπτυξε πολυσχιδή κοινωνική δραστηριότητα τόσο ως εκπαιδευτικός όσο και ως συγγραφέας σημαντικών πονημάτων τα οποία σήμερα αποτελούν αξιόπιστες πηγές για την ιστορική έρευνα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.  Με τη στάση του και εν γένει με τη ζωή του τίμησε στο ακέραιο την πόλη της Άμφισσας, κατατασσόμενος δικαίως στη συλλογική μνήμη ως ένας από τους ευπατρίδες του τόπου μας.
Στην οικογένειά του και στους φίλους του απευθύνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας, καθώς επίσης και στους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, ιδιαιτέρως αυτούς του Γυμνασίου της Άμφισσας.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       
Ο Δήμαρχος Δελφών


Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου