Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Αμφίκλεια... Καλοκαιρινές αναμοχλεύσεις [καλοκαίρι 1960 - καλοκαίρι 2018]


Η ανέκαθεν δημιουργικά ανήσυχη Αμφίκλεια 10ετίες πριν, (καλοκαίρι του 1960) είχε καταφέρει να συγκεντρώσει εκτός από το πανελλήνιο και το παγκόσμιο προσκοπικό τουλάχιστον ενδιαφέρον με την διοργάνωση στο εδώ Προσκοπικό Κέντρο, ....
του <ΧΡΥΣΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 1910-1960> για τον εορτασμό του οποίου έφτασαν αντιπροσωπίες αποδήμων προσκόπων από όλη την υφήλιο. 
Κατά διήγηση παλαιού Δαδιώτη προσκόπου της εποχής, οι Φιλιππινέζοι πρόσκοποι επισκέφθηκαν την γειτονική Πολύδροσο, για να δουν το σπίτι στο οποίο γεννήθηκαν οι αδελφοί Αδαμόπουλοι ιδρυτές του πρώτου Πανεπιστημίου στις Φιλιππίνες, του ADAM'S UNIVERSITY. Η πετυχημένη αυτή, πολύ μεγάλου βεληνεκούς εκδήλωση - γιορτή, υπήρξε σταθμός στα τοπικά χρονικά και όχι μόνο. Το Κέντρο http://www.perdikovryssi-sep.gr/  στην Αμφίκλεια, εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα, μέσα σε μια ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.     
Δ.Ι.Κ.  
[πηγή Α/Μ φωτογραφιών, Ιστορικό Αρχείο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.] 

ΥΓ: Το 1959 πραγματοποιήθηκε στο χώρο αυτόν η πρώτη ΦΙΛΙΑ (κατασκήνωση Ενωμοταρχών) με συμμετοχή Ενωμοταρχών Προσκόπων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου (ο Δήμος Αμφίκλειας ονόμασε κεντρική οδό της πόλης σε οδό Φιλίας, εις ανάμνηση της εκδήλωσης αυτής.)


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου