Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ο Σαμαράς αναγνώρισε τα Σκόπια ως σκέτο Μακεδονία (video)

Τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε ο Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών στην υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων, κατήγγειλε ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.....

Σε ομιλία του στη Βουλή το 1993 κι ενώ ήδη έχει αποπέμψει από υπουργό, τον κ. Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης σε ένα απόσπασμα του λόγου του εκφράζει την απορία του, πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε δεχθεί στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, να αναφερθεί το κράτος των Σκοπίων, με ΣΚΕΤΟ το όνομα Μακεδονία!
Συγκεκριμένα τόνισε: "Πριν ξεκινήσει (σ.σ.ο Σαμαράς) από τις ΗΠΑ όπου είμαστε μαζί για να πάει στις Βρυξέλλες, του είπα να αντιταχθεί στην Γερμανία, εάν όμως δεν μπορέσεις να υποχωρήσεις να επιμείνεις στην άποψη της μη διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, κοίταξε -τώρα που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η Γερμανία - μπορείς να πετύχεις πλήρη ικανοποίηση των Ελληνικών θέσεων στο θέμα των Σκοπίων.
Και δεν το επέτυχε ο κ.Σαμαράς. Δεν τον κατηγορώ γιατί δεν το επέτυχε. Νέος ήταν, αδύνατος ήταν, αλλά ήταν ανάγκη από εκεί και πέρα να προχωρήσει εκεί που προχώρησε.
Και θα πω και κάτι άλλο ακόμα , δεν μου κάνει και πάρα πολύ εντύπωση γιατί δεν έδωσε την μάχη εκείνη, γιατί 12 μέρες πριν, στις 2 Δεκεμβρίου, στο ίδιο το συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών, είχε δεχθεί κατά την συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Κι είχε απλώς διατυπώσει επιφύλαξη, αλλά είχε δεχθεί να μπει στο κείμενο!"
Δείτε το βίντεο:
Τον κ. Σαμαρά δεν ξέχασαν οι οπαδοί της ΝΔ. Ενώ κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 1993, ο κ. Μητσοτάκης κάνει την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το Βελλίδειο σείεται από τις ιαχές των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας: «Αλήτη- προδότη - Σαμαρά».
Ατάραχος ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την ομιλία του και εξηγεί ότι τα συμφέροντα έβαλαν τον Σαμαρά και έριξαν την κυβέρνηση. Δείτε το βίντεο:
Πηγή: dailymotion.com

6 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι και τώρα στη Νέα Δημοκρατία, στο ζήτημα το Μακεδονικό. Τι σημασία έχει δηλαδή που βγήκε κι έκανε δηλώσεις ο Άδωνις; Και το μπαρμπούνι του Τσίπρα να κλάσει, ανακοίνωση θα βγάλει ο Γεωργιάδης!

    Εδώ μιλάμε για πλάσματα που χάραξαν γραμμή στο Μακεδονικό και την υπηρέτησαν αυτή τη γραμμή με περηφάνια και τη δικαιολόγησαν και την υπερασπίστηκαν. Θα βγουν να μιλήσουν ή θα παριστάνουν αιωνίως τα στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα;

    Να μάθουμε κι εμείς ρε παιδάκι μου αν εξακολουθούν να πιστεύουν σε κάποια πράγματα ή αν είχαν ημερομηνία λήξεως οι απόψεις τους. Σαν τα γάλατα κάπως, που μετά την πάροδο πενθημέρου ξινίζουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΟΜΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός των συλλαλητηρίων ή ο λαός που ψήφισε ,καλώς ή κακώς,αυτή την κυβέρνηση?

      Διαγραφή
    2. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ.

      Διαγραφή
  3. -Εκπρόσωποι συλλογικοτήτων που οργανώνουν τα συλλαλητήρια φιλοξενούνται καθημερινώς στα ιδιωτικά κανάλια λέγοντας του κόσμου τις υπερβολές χωρίς αντίλογο. Υποστηρίζουν ότι με τη συμφωνία δεν παραχωρούμε μόνο το όνομα, παραχωρούμε και εδάφη στους γείτονες! Ποια εδάφη παραχωρούμε; . Μήπως αναφέρονται στα εδάφη που σήμερα ανήκουν στην ΠΓΔΜ, τα οποία πρέπει να καταλάβει επιτέλους ο ελληνικός στρατός; Η νεκρανάσταση της Μεγάλης Ιδέας. Όπου όμως μας παίρνει.

    Με τους αδύναμους «γυφτοσκοπιανούς», γιατί οι άλλοι προαιώνιοι εχθροί του έθνους, οι Τούρκοι, είναι ισχυροί και μπορεί να μας ρίξουν καμιά κατραπακιά όπως το 1897 και μετά να εκλιπαρούμε τους σιχαμερούς Δυτικούς να τους σταματήσουν και να μας προστατεύσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την τιμητική του έχει τούτες τις μέρες στη Βουλή ο μακαρίτης Παύλος Μελάς: δεν υπάρχει βουλευτής του διακομματικού εθνικιστικού μπλοκ που να ανέβηκε στο...
    βήμα για την πρόταση μομφής και να μην τον επικαλέστηκε για να κατακεραυνώσει τους κυβερνητικούς «μειοδότες» που αποδέχονται την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας».

    Φως φανάρι πως όλοι αυτοί οι εθνικά ευαίσθητοι αγορητές τον διάσημο μακεδονομάχο τον ξέρουν μονάχα από τα σχολικά πανηγύρια.

    Αν είχαν διαβάσει τα γραπτά του, δημοσιευμένα ήδη από το 1926 από τη σύζυγό του, θα γνώριζαν πολύ καλά πως η μοναδική ονομασία που χρησιμοποιεί για την επίμαχη γλώσσα είναι... «μακεδονική» (Ναταλία Μελά, «Παύλος Μελάς», Αθήνα 1964, σ. 239, 241, 244 & 253).

    Να τον ξαναστήσουν κι αυτόν στα 8 μέτρα οι πατριώτες μας, από τον Κυριάκο μέχρι τον Χίο;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή