Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Παέγια, μίζες και... φιλότιμο;


Έπρεπε να "πέσει" η κυβέρνηση Ραχόι, ώστε τα ελληνικά ΜΜΕ να ανακαλύψουν, έστω και επιδερμικά, το σκάνδαλο διαφθοράς που κλονίζει την Ισπανία. Θα μου πεις βέβαια, δεν είναι και δίπλα μας, όπως η Βενεζουέλα, για να μας αφορά...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Το σκάνδαλο "Γκιούρτελ", λοιπόν, ήταν αυτό που οδήγησε στην καταδίκη, στελεχών του Δεξιού Λαϊκού Κόμματος για διαφθορά και εν τέλει στην πτώση της κυβέρνησης Ραχόι. Όχι η ρημάδα η τύχη, ούτε η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.
Θα βλέπει ο ηλικιωμένος ΣΚΑΙ αυτές τις μέρες και θα νομίζει ότι η κυβέρνηση Ραχόι έπεσε επειδή ο Μαδούρο αγόρασε σπίτι στον Ιγκλέσιας με ειδικό ξενώνα που θα φιλοξενείται ο Τσίπρας.
Ας ανοίξουμε όμως εδώ μια (δεξιά) παρένθεση και ας θυμηθούμε τι είχε γράψει o Κυριάκος Μητσοτάκης και η προσωπική του επιλογή για αντιπρόεδρος, στις πρόσφατες εκλογές της Ισπανίας όταν και είχε εκλεγεί το αδερφό, συν-διεφθαρμένο, κόμμα της ΝΔ. Όσο να 'ναι, αυτοί οι δύο, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, έχουν χίλιους-δυο λόγους παραπάνω να ταυτίζονται με την περιπέτεια του ομοϊδεάτη τους, Μαριάνο Ραχόι και της... "σκευωρίας" κατά των καταδικασμένων στελεχών του δεξιού Λαϊκού κόμματος.
Για τη ΝΔ, βλέπετε, η καταδικασμένη για διαφθορά και μίζες, κυβέρνηση Ραχόι, ήταν η απάντηση στον "λαϊκισμό της αριστεράς".
Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, πέφτει διαχρονικά μέσα στις προβλέψεις του.
Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα. Ας πάμε πίσω τώρα στη... "σκευωρία" που έριξε τη Δεξια κυβέρνηση Ραχοί. 
Οι Ισπανοί πολιτικοί, που λέτε, είναι ερασιτέχνες της διαπλοκής
Δεν ξέρουν; δεν είχαν προβλέψει; Δεν υπήρχε ένας τιτάνας του πολιτικού ρεαλισμού, όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος να σκαρώσει ένα νόμο περί ευθύνης στελεχών, στη καθισιά του ή έναν Νίκο Σακελλαρίου να βγάλει αντισυνταγματική την πρόταση μομφής κατά του Ραχόι; Θα σας γελάσω. Σημασία έχει πως η Ελλάδα είναι έτη φωτός μπροστά, στη νομική επικάλυψη των σκανδάλων. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε περήφανοι ως χώρα. 
Μπορεί να βιάζουμε τα ανήλικα παιδιά μας, αλλά η γειτονιά δε ξέρει τίποτα.
ΥΓ. Α, να μην το ξεχάσουμε, χάρηκε και η Φώφη που έγιναν κυβέρνηση οι σοσιαλιστές.... και δε βρέθηκε ένας δικός της άνθρωπος να της πει πως ο Πέδρο Σάντσεθ έγινε πρωθυπουργός επειδή στάθηκε απέναντι στη διεφθαρμένη δεξιά με τη βοήθεια της αριστεράςόχι επειδή φτωχοποίησε τη χώρα και μετά συμμάχησε με διεφθαρμένους ακροδεξιούς σε συγκυβέρνηση.
Επίσης η Φώφη θα έπρεπε να ντρέπεται να φέρνει την Ισπανία ως παράδειγμα. Εκεί για "μαύρα" ταμεία πας φυλακή, δεν αυτοχαρακτηρίζεσαι "εκσυγχρονιστής".
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου