Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ράλλυ Ακρόπολις 2018: ΕΔ9 | ΕΚΟ ΓΡΑΜΜΕΝΗ 1 - ΕΔ10 | ΔΙΒΡΗ 1 - ΕΔ11 | ΕΚΟ ΓΡΑΜΜΕΝΗ 2 - ΕΔ12 | ΔΙΒΡΗ 2

ΕΔ9 | ΕΚΟ ΓΡΑΜΜΕΝΗ 1: Νέα τροπή στη μάχη της νίκης!....

Μήκος: 21,97 km | Επιφάνεια: Μαλακό Χώμα | Θερμοκρασία: 28ο C
Ο Juuso Nordgren και ο Alexey Lukyanuk επέστρεψαν μετά τις χθεσινές τους εγκαταλείψεις και σημείωσαν τους δύο πρώτους χρόνους της εναρκτήριας Ειδικής του 3ου Σκέλους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, «ΕΚΟ Γραμμένη 1». Όμως, η μάχη για τη νίκη απέκτησε νέο ενδιαφέρον, καθώς ο επικεφαλής της γενικής Bruno Magalhaes απώλεσε 21 δευτερόλεπτα από τον Norbert Herczig, με αποτέλεσμα η διαφορά του Πορτογάλου από τον Ούγγρο στην κορυφή του αγώνα να μειωθεί στα 43,5 δευτ.
Στη μάχη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Γιώργος Κεχαγιάς και ο Βασίλης Μπασιούκας ολοκλήρωσαν την πρώτη Ειδική της ημέρας με τον πρώτο χρόνο, με διαφορά 10 δευτερολέπτων από τους Θέμη Χαλκιά και Λεωνίδα Μαχαίρα - οι οποίοι έχουν και το μειονέκτημα να εκκινούν πρώτοι και να χρονοτριβούν καθαρίζοντας το δρόμο.
No1: LUKYANUK Alexey - ARNAUTOV Alexey
«Σε ένα στενό κομμάτι ανάμεσα σε δύο δέντρα οδηγούσα προσεκτικά αλλά είχε σκόνη και ακούμπησα στο δέντρο με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.»

Νο2: MAGALHAES Bruno - MAGALHAES Hugo
«Δύσκολη Ειδική, σε μερικά σημεία δε μπορούσα να συγκεντρωθώ. Χάσαμε πολύ χρόνο.»
Νο3: HERCZIG Norbert - FERENCZ Ramon
«Καλή προπόνηση για εμάς. Η Ειδική ήταν πολύ δύσκολη αλλά είχαμε καλή επίδοση. Μερικές φορές μας δυσκόλεψε το φρενάρισμα.»
Νο4: GRZYB Grzegorz - WROBEL Jakub
«Πολύ πονηρή Ειδική. Δεν πιέζουμε, πρέπει να μείνουμε στο δρόμο και να περιμένουμε. Το αυτοκίνητο σήμερα είναι μια χαρά αλλά οι Ειδικές είναι σκληρές.»
Νο6: BRYNILDSEN Eyvind - ENGAN Veronica
«Δεν ήταν άσχημα. Πολύ γλιστερός ο δρόμος.»
Νο9: PTASZEK Hubert - SZCZEPANIAK Maciej
«Το πλάνο μας είναι να μην πιέσουμε αλλά είμαστε γρήγοροι και αυτό είναι έκπληξη.»
Νο14: NOBRE Paulo - MORALES Gabriel
«Δεν έχω δει ξανά τέτοια Ειδική. Είναι 21 χιλιόμετρα αλλά μου φάνηκαν για 40.»
Νο15: SERDERIDIS Jourdan - MICLOTTE Frederic
«Πολύ καλά. Γλιστρούσε φυσικά καθώς ‘καθαρίζουμε’ το δρόμο. Πολλοί θεατές στα άλματα.»
Νο16: GALATARIOTIS Simos - IOANNOU Antonios
«Δεν είμαστε προετοιμασμένοι να πιέσουμε. Θέλουμε να σιγουρέψουμε τους βαθμούς για το πρωτάθλημα και να οδηγήσουμε με ασφάλεια.»
Νο19: ERDI Tibor Junior - GYORGY Papp
«Πολύ γλιστερή Ειδική Δοκιμάσαμε να πιέσουμε αλλά γλιστρούσε πολύ. Οι θεατές θα το απόλαυσαν.»
Νο29: NORDGREN Juuso - SUOMINEN Tapio
«Προσπαθήσαμε να το ευχαριστηθούμε καθώς χθες χάσαμε όλη την ημέρα. Είχαμε καλή αίσθηση αλλά η πρόσφυση στην Ειδική άλλαζε συνεχώς.»
Νο30: HALKIAS Efthimios - MAHAERAS Leonidas
«Γλιστράει πολύ καθώς είμαστε το πρώτο αυτοκίνητο στο δρόμο. Όλα όμως πήγαν καλά. Κανένα πρόβλημα.»
Νο33: "EL NAK Jr" - VIGOS Andreas
«Το απολαμβάνουμε περισσότερο από χθες. Γλιστρούσε πολύ αλλά το διασκεδάσαμε.»

ΕΔ10 | ΔΙΒΡΗ 1: Επίδειξη δύναμης του Lukyanuk

Μήκος: 18,53 χλμ. | Έδαφος: Μαλακό Χώμα | Θερμοκρασία: 31ο C
Ανεβάζοντας την ταχύτητά του και χωρίς να έχει πια τίποτα να χάσει, ο Alexey Lukyanuk ήταν στη δεύτερη Ειδική («Δίβρη 2») της τρίτης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 ταχύτερος κατά 18 δευτερόλεπτα από τους Lukasz Habaj και Eyvind Brylindsen, που χωρίστηκαν από μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου.
Στη μάχη της νίκης, σε αντίθεση με την πρώτη σημερινή Ειδική, ο Bruno Magalhaes κατάφερε να μπει στο ρυθμό που ήθελε για να συντηρήσει το σημαντικό του προβάδισμα στην κορυφή, ενώ ταυτόχρονα ο διώκτης του Norbert Herczig είχε μια σύντομη έξοδο από το δρόμο. Ο Ούγγρος έχασε λίγα δευτερόλεπτα για να επανεκκινήσει τον κινητήρα του, κι έτσι η υστέρησή του από τον Πορτογάλο αυξήθηκε στα 50,9 δευτ. στην κορυφή της γενικής κατάταξης.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι Χαλκιάς-Μαχαίρας έκαναν τον ταχύτερο χρόνο με διαφορά 2,9 δευτ. από τους Αλυγιζάκη-Βαρδάκη, ενώ τρίτοι ήταν οι Γιώργος Κεχαγιάς και Βασίλης Μπασιούκας που διατηρούν τη δεύτερη θέση της ελληνικής γενικής κατάταξης. Στην κατηγορία F2 συνεχίζει να προηγείται ο «El Nak Jr.» με τον Ανδρέα Βίγκο, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η μάχη μεταξύ των Μποζιονέλου-Παναρίτη και Λευκαδίτη-Κόντου για τη δεύτερη θέση.

No1: LUKYANUK Alexey - ARNAUTOV Alexey
«Στην προηγούμενη Ειδική είχαμε πρόβλημα με τα φρένα στα τελευταία χιλιόμετρα. Τώρα όλα ήταν μια χαρά. Αλλάξαμε και ελαστικά.»
Νο2: MAGALHAES Bruno - MAGALHAES Hugo
«Τώρα ήταν καλύτερα. Δεν πήραμε ρίσκα αλλά βελτιωθήκαμε και όλα είναι ελεγχόμενα. Στην προηγούμενη Ειδική το πρόβλημα ήμουν εγώ.»
Νο3: HERCZIG Norbert - FERENCZ Ramon
«Είχαμε μία πολύ δύσκολη στιγμή σε αυτήν την Ειδική, λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Βγήκαμε εκτός δρόμου, έσβησε ο κινητήρας και χάσαμε πολύ χρόνο.»
Νο6: BRYNILDSEN Eyvind - ENGAN Veronica
«Πρέπει να πιέσω περισσότερο, αλλά “καθαρίζουμε” πολύ το δρόμο. Στις επόμενες Ειδικές όλα είναι πιθανά.»
Νο9: PTASZEK Hubert - SZCZEPANIAK Maciej
«Είχαμε κάποιες κακές στιγμές, έτσι κόψαμε ρυθμό να διασφαλίσουμε τη θέση μας.»
Νο15: SERDERIDIS Jourdan - MICLOTTE Frederic
«Πήγαμε ευθεία σε μία διασταύρωση. Δεν άκουσα τις σημειώσεις. Κανένα πρόβλημα. Βελτιωνόμαστε.»
Νο19: ERDI Tibor Junior - GYORGY Papp
«Καθόλου καλή σειρά εκκίνησης για εμάς. Γλιστράει πολύ.»
Νο29: NORDGREN Juuso - SUOMINEN Tapio
«Έπρεπε να προφυλάξουμε τα ελαστικά. Τώρα θα είμαστε πάλι με μαλακή γόμα.»

ΕΔ11 | ΕΚΟ ΓΡΑΜΜΕΝΗ 2: Εντυπωσιακός Lukyanuk

Μήκος: 21,97 km | Επιφάνεια: Μαλακό Χώμα | Θερμοκρασία: 33ο C
Με το οδόστρωμα να βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη κατάστασταση σε σχέση με το πρωί, οι χρόνοι κατά το δεύτερο πέρασμα από την ειδική ΕΚΟ Γραμμένη βελτιώθηκαν αισθητά.
Ταχύτερος ήταν και πάλι ο Alexey Lukyanuk που ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό τερματίζοντας 26,9" μπροστά από τον δεύτερο Juuso Nordgren. Ο Norbert Herczig "έκοψε" 14,7" από τον πρωτοπόρο Bruno Magalhaes, με τη διαφορά τους να "κλείνει" στα 36,2" μια ειδική πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.
Η μάχη του Θέμη Χαλκιά με τον Tibor Erdi για την 10η θέση έχει πάρει φωτιά, με τον Έλληνα οδηγό να είναι ταχύτερος κατά 14,1" του Ούγγρου και να μειώνει στα 7" τη διαφορά τους στη γενική κατάταξη.
Στα highlights της ειδικής το ατύχημα που είχε ο Juan Carlos Alonso, με το Mitsubishi Lancer Evo που οδηγούσε ο Αργεντίνος οδηγός να τουμπάρει. Τόσο αυτός όσο και ο συνοδηγός του είναι καλά στην υγεία τους.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Χαλκιάς σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με τον Μπαντούνα να ακολουθεί 5,1" πίσω του. Τρίτος ήταν ο Κεχαγιάς. Στη γενική, ο Χαλκιάς προηγείται με διαφορά άνω του ενός λεπτού του Κεχαγιά. Στην F2, o «El Nak Jr.» διατηρεί σημαντική διαφορά από τον Μποζιονέλο που με τη σειρά του αύξησε τη διαφορά του από τον Λευκαδίτη.
Νο2: MAGALHAES Bruno - MAGALHAES Hugo
“Δε μου αρέσει αυτή η Ειδική, δε μπορούμε να βρούμε πρόσφυση. Οδηγούμε προσεκτικά, θέλουμε να επιβιώσουμε.”
Νο3: HERCZIG Norbert - FERENCZ Ramon
“Βάλαμε τέσσερα νέα ελαστικά στο αυτοκίνητο και είναι διαφορετικό. Σε ένα άλμα πηδήξαμε αρκετά. Κανένα απρόοπτο.”
Νο4: GRZYB Grzegorz - WROBEL Jakub
“Το αυτοκίνητο είναι απροβλημάτιστο. Η Ειδική ήταν δύσκολη, οδηγούμε προσεκτικά. Μία Ειδική ακόμα.”
Νο6: BRYNILDSEN Eyvind - ENGAN Veronica
“Κάποιο λάθος με τις σημειώσεις μας και αναγκαστήκαμε να κάνουμε όπισθεν. Πιέσαμε όμως. Χάσαμε τρία λεπτά χθες και τώρα χάνουμε λιγότερο οπότε κανονικά θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στην κορυφή.”
Νο9: PTASZEK Hubert - SZCZEPANIAK Maciej
“Δεν πιέσαμε, ελέγχουμε τη θέση μας. Απέχουμε από όλους 40 δευτερόλεπτα τα οποία νομίζω είναι αρκετά.”
Νο15: SERDERIDIS Jourdan - MICLOTTE Frederic
“Πολύ καθαρή Ειδική, ήταν πολύ πιο εύκολη. Οδηγούμε με ασφάλεια.”
Νο18: ALONSO Juan-Carlos - MONASTEROLO Juan Pablo
Σχόλιο: Τούμπαραν μέσα στην Ειδική. Εγκατέλειψαν, το πλήρωμα είναι καλά.
Νο19: ERDI Tibor Junior - GYORGY Papp
“Οδηγούμε με ασφάλεια. Δεν πιέζουμε.”
Νο30: HALKIAS Efthimios - MAHAERAS Leonidas
“Ήταν μια χαρά. Καθόλου πέτρες στην Ειδική.”

ΕΔ12 | ΔΙΒΡΗ 2: Ο Magalhaes στο πάνθεον των νικητών του Ακρόπολις

Μήκος: 18,53 χλμ. | Έδαφος: Μαλακό Χώμα | Θερμοκρασία: 31ο C
Την πρώτη του νίκη στο Ράλλυ Ακρόπολις σημείωσε ο Bruno Magalhaes. O 37χρονος οδηγός από τη Λισσαβόνα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και κάνοντας μυαλωμένο αγώνα έφτασε στην κατάκτηση της νίκης, πραγματοποιώντας το όνειρό του.
Παράλληλα, αυτή είναι η πρώτη νίκη του τρεις φορές Πρωταθλητή Πορτογαλίας στο φετινό ERC.
Δεύτερος γενικής ήταν ο Ούγγρος Norbert Herczig που διεκδίκησε μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες είχε για ανατροπή της κατάστασης. 
Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένο τον αφήνει, αφού όπως είπε πριν τον αγώνα ούτε που περνούσε από το μυαλό του ότι θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο του Ακρόπολις. Την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Πολωνός Hubert Ptaszek.
Ο Νορβηγός Eyvind Brynildsen βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με τον Κύπριο Σίμο Γαλαταριώτη να ακολουθεί.
Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Πολωνός Grzyb, ενώ έβδομος ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης.
Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τούρκος Avcioglu που με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να σκαρφαλώσει στην όγδοη θέση της γενικής, από την 11η που βρισκόταν στο τέλος του 2ου Σκέλους.
Συναρπαστική ήταν η μάχη του Θέμη Χαλκιά με τον Erdi για την είσοδο στη δεκάδα, με τον Ούγγρο να επικρατεί τελικά με μόλις 3" διαφορά. 
Για την ιστορία, νικητής και αυτής της ειδικής ήταν ο Alexey Lukyanuk που πήρε τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές του 3ο Σκέλους.
Νικητές του ελληνικού αγώνα ήταν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης - Αντώνης Ιωάννου, ενώ τους βαθμούς της νίκης του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος πήραν οι Θέμης Χαλκιάς - Λεωνίδας Μαχαίρας, εμπρός από τους Γιώργο Κεχαγιά - Βασίλη Μπασιούκα και Γιάννη Μπαντούνα - Κωνσταντίνο Σούκουλη.
Νο2: MAGALHAES Bruno - MAGALHAES Hugo
“Μερικές φορές ένα όνειρο βγαίνει αληθινό. Κερδίσαμε το Ράλλυ Ακρόπολις, ευχαριστώ τους χορηγούς μου που με εμπιστεύονται τόσο χρόνια. Αφιερώνω τη νίκη σε αυτούς και στην ομάδα μου.”
Νο3: HERCZIG Norbert - FERENCZ Ramon
“Απίστευτο αποτέλεσμα για εμάς. Πριν την εκκίνηση δεν πίστευα ότι θα τερματίσουμε σε αυτήν τη θέση.”
Νο4: GRZYB Grzegorz - WROBEL Jakub
“Χθες είχαμε καλό ρυθμό και παλεύαμε για ένα καλό αποτέλεσμα αλλά χάσαμε πολύ χρόνο στην τελευταία ειδική. Σήμερα απλά έπρεπε να τερματίσουμε.”
Νο6: BRYNILDSEN Eyvind - ENGAN Veronica
“Είχαμε κίνηση μόνο στον εμπρόσθιο άξονα, το πάθαμε και νωρίτερα σήμερα. Κακώς δεν αλλάξαμε το διαφορικό στο σέρβις.”
Νο9: PTASZEK Hubert - SZCZEPANIAK Maciej
“Είμαστε χαρούμενοι, ξέρουμε ότι μπορούσε να βελτιωθούμε πολύ. Θα το δούμε στον επόμενο αγώνα. Πολύ σκληρός αγώνας και με πολλές πέτρες, δεν το περιμέναμε έτσι.”
Νο12: AVCIOGLOU Orhan - KORKMAZ Burcin
“Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι μία τεράστια διοργάνωση και ο τερματισμός ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είχαμε ένα κλατάρισμα και ένα πρόβλημα με μία ανάρτηση χθες. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου.”
Νο14: NOBRE Paulo - MORALES Gabriel
“Υπέροχη Κυριακή, πήρα τους πρώτους μου βαθμούς στο ERC. Καλύτερα δε γίνονταν.”
Νο15: SERDERIDIS Jourdan - MICLOTTE Frederic
“Δεν είχα ελαστικά αλλά το απόλαυσα. ήταν φανταστικά. Το καλύτερό μου χωμάτινο ράλλυ. Βελτιώθηκα πολύ.”
Νο16: GALATARIOTIS Simos - IOANNOU Antonios
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δεν περιμέναμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Όλα πήγαν καλά.”
Νο19: ERDI Tibor Junior - GYORGY Papp
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πολύ καλή δουλειά από τον συνοδηγό μου, εμένα και την ομάδα. Δεν πήραμε ρίσκα, δεν είχαμε κλατάρισμα. Τέλειο αποτέλεσμα.”
Νο30: HALKIAS Efthimios - MAHAERAS Leonidas
“Φανταστική ημέρα. Ήταν η πρώτη φορά με ένα αυτοκίνητο R5. Μοναδική εμπειρία.”
acropolisrally.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου