Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΙΑ Ν.Δ . "Ακραίες φωνές που έβαζαν και βάζουν το εφήμερο κομματικό όφελος πάνω από αυτό της Πατρίδας". ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ." Αν έχει κότσια ο Μητσοτάκης ας κάνει εσωκομματικές εκλογές".


Ο Νίκος Καραχάλιος  γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή και  στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη  με ανάρτησή του στο....
Instagram διαφοροποιείται από την «επίσημη» θέση και την καταστροφολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του.

            ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

           Αποτέλεσμα εικόνας για νικοσ καραχαλιοσ


Τι γράφει στο Instagram με κοινοποίηση στο Twitter:
«Η xώρα μας εισέρχεται πλέον σε μια περίοδο "νέας κανονικότητας" μετά από την επίπονη 8ετια των 3 Μνημονίων» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instragram ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος.

       Αποτέλεσμα εικόνας για νικοσ καραχαλιοσ  και κωστασ  καραμανλησ

Στην ανάρτησή του, που τιτλοφορείται «Ελλάδα 2021: Ιστορική στιγμή-Ιστορική αναδρομή», ο κ. Καραχάλιος αφού χαιρετίζει «την εθνική προσπάθεια διάρκειας (και όχι μόνο της τελευταίας 3ετιας), αποτέλεσμα κυρίως αιματηρών θυσιών των Ελλήνων πολιτών», τονίζει πως «οφείλουμε στους γονείς και τα παιδιά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα να φανεί πως το ελληνικό success story έχει και βάθος και διάρκεια και ουσία» και προσθέτει:
«Και βεβαία να θυμηθούμε ποιοι και πώς "βάλαμε πλάτη" - με προσωπικό και πολιτικό κόστος - (στο βαθμό που μας αναλογούσε). Το Σεπτέμβριο του ΄15 η παράταξη των μεγάλων εθνικών επίλογων, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, (και παρά τις και τότε αντιρρήσεις ενός μικρού ποσοστού ακραίων φωνών που έβαζαν και βάζουν το εφήμερο κομματικό όφελος πάνω από αυτό της πατρίδας), βοήθησε καθοριστικά να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
Συνέτεινε σε μια -δυστυχώς σπάνια- στιγμή εθνικής ομοψυχίας.
Γιατί τότε -όπως και τώρα-, διαχρονικά υπηρετούμε τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Για εμάς προέχει η πατρίδα και η ευημερία όλων των πολιτών και ειδικά των μη ευνοημένων.

            Αποτέλεσμα εικόνας για νικοσ καραχαλιοσ

Ας αναρωτηθούμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία: ποια στρατηγική ήταν σωστή; Ποια ήταν εθνικά, κοινωνικά, παραταξιακά και (μακροπρόθεσμα μόνο κομματικά) επωφελής;
Η Στρατηγική των 3Σ, της Εθνικής Συναίνεσης, Συνεννόησης και Σύνθεσης, ή η κοντόφθαλμη λαϊκιστική επιλογή της σύγκρουσης, της πόλωσης και των ακροτήτων;
Εμείς ζητήσαμε :
1.Εθνική ομάδα διακυβέρνησης (και θα το κάναμε πράξη ακόμη και αν κερδίζαμε ακόμη και αυτοδύναμοι τις πρόωρες εκλογές)
2.Εθνική ομάδας διαπραγμάτευσης (και τώρα θα είμαστε συμμέτοχοι στα αφελή της υπευθυνότητας)
3.Εθνική ομάδα ανασυγκρότησης (για ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό πρόγραμμα ανάπτυξης, που κατατέθηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες)
Βασιστήκαμε σε εθνικές αρχές και διαχρονικές αξίες, αλλά και στη γνώση ότι το Πρόγραμμα θα έβγαινε, αφού οι Θεσμοί θα ήθελαν να διασφαλίσουν την "επένδυση εμπιστοσύνης ύψους +250 δισ. ευρώ".
Κάποιοι από τότε δεν είχαν ούτε την υπομονή ούτε τη διορατικότητα να διαβάσουν το αύριο.
Τότε επιλέξαμε πείθω (ποιος θα ξεχάσει τη 10ωρη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ.;) με κόστος (αν λαϊκίζαμε οπορτουνιστικά μπορεί κ να κερδίζαμε τις εκλογές). Τώρα τι;»

Υπενθυμίζουμε και την ανάρτηση-πρόκληση του  Ευ.Αντώναρου:

       Αποτέλεσμα εικόνας για νικοσ καραχαλιοσ  και κωστασ  καραμανλησ

Συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο της ανάρτησης του Νίκου Καραχάλιου κι επαυξάνω.
Η Νεα Δημοκρατία ηταν και πρέπει να είναι η παραταξη της Εθνικής Συνεννοησης, της Κοινής Προσπάθειας, του Δημοσιου κι Εθνικού Συμφέροντος, της Μετριοπάθειας.
Οι σημερινοί θεσιθήρες του “ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ” πρέπει να αντιληφθούν ότι η γραμμή που ακολουθούν είναι πολοτική μειοψηφίας
Οπως πολιτικη μειοψηφίας είναι:
() Η αρνηση συμμετοχής στη κοινή προσπάθεια για να τελειώσει ο κύκλος της κρίσης
() Οι νεοφιλελευθερες ιδεοληψίες στην οικονομία.
() Η πλήρης αδιαφορία για τη κοινωνική συνοχή κι όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στη κοινωνία.
() Οι ύπουλες — από τα γνωστα κέντρα κατευθυνόμενες επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εδω και χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει συνεχώς εκλογές.
Τώρα έχει τη δυνατότητα να κάνει ο ίδιος εκλογές.
Εσωκομματικές εκλογές.
Να ζητήσει την επανεκλογή του στην Προεδρία της Νεας Δημοκρατίας. Να δει αν έχει ακόμη την εμπιστοσύνη της.
Εχει τα κότσια να το κάνει;

ΜΕΤΑ  ΤΑ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ....

   Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη από πληροφορίες που φέρουν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να εκφράζουν την έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του, θέτοντας μάλιστα ανοιχτά θέμα εσωκομματικών εκλογών.
Όπως  διαβάσαμε  στο  periodista.gr  , αλλά  και  σε  άλλα  site  , «Παλιά», λεγόμενη, «καραβάνα» του κόμματος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της τοποθέτησης Καραχάλιου, όπου διαφοροποιείται από την «επίσημη» θέση και την καταστροφολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του.
Από την άλλη, βουλευτής της πρώτης γραμμής, που πολιτεύεται στην Αττική, είδε με καλο μάτι την πρόκληση Αντώναρου στον Μητσοτάκη να ζητήσει την επανεκλογή του στην Προεδρία της Νεας Δημοκρατίας. «Γιατί όχι», σχολίασε «Έχει κάτι να φοβηθεί, ή μήπως τον κρατάει κανείς από κάπου; Αν θέλει να μην αμφισβητείται, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…».
Ο.Τ

2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1η :Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ Η "παράταξη των εθνικών επιλογών" και όχι των εθνικών επίλογων, όπως πιστεύει ο κάθε Χ ασήμαντος και ανύπαρκτος κύριος Καραχάλιας.
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2η: Ο κύριος αντΟΝΑΡΟΣ είναι ένας απλός πολίτης που απηχεί μόνο τις δικές του απόψεις και ούτε καν της μάνας του διότι είναι πια μακαρίτισσα. Δεν κατανοώ τη σπουδή των αντιμαχόμενων τη ΝΔ έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, κάθε τόσο και λιγάκι να προβάλουν τις όποιες αντινεοδημοκρατικές ονειρώξεις αραδιάζει αυτή η χλεμπονιάρα αντιπαθητική καρακαξοκασσάνδρα του τίποτα. Ή μάλλον τις κατανοώ.
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 3η: Ο κάθε απλός πολίτης μπορεί να ορέγεται εσωκομματικές, εθνικές, δημοτικές, Νομαρχιακές ή οποιεσδήποτε εκλογές. Ακόμα και Ευρωεκλογές, παρά την ώρα τους.Αυτό αποτελεί είδηση για δημοσίευση;;;
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 4η ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όλα αυτά τα "παλτά" συν ΤΟ ΠΑΛΤΟ, την Παπακώστα, που ξεφορτώθηκε η παράταξη και βρήκε την υγειά της, καλά θα κάνουν να πάνε σπιτάκια τους και να ιδιωτεύσουν εν ειρήνη. Κανείς δεν τους χρειάζεται και κανείς δεν τους θυμάται.Έκλεισε και ο Καρατζαφέρης πανάθεμά τον.
    ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά θα είναι η παράταξη που μαζί με το Πασοκ έφεραν τη χώρα σε χρεωκοπία να σιωπούν και μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας διότι θυμόμαστε πολύ καλά τα πεπραγμένα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή