Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ - Η «ΔΙΚΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ τους είναι το ΤΣΑΚΙΣΜΑ της ΔΙΚΗΣ μας ΖΩΗΣ

 Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι κ νέες,
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Πέμπτη 14 Ιούνη φέρνει για ψήφιση στη βουλή, με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση.  .....

    Η «καθαρή έξοδος» που υπόσχονται από τα μνημόνια, είναι έξοδος για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κ τη συνέχιση της κερδοφορίας τους. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν με μισθούς πείνας και διαλυμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
   Το «τέλος των μνημονίων» σηματοδοτεί την παγίωση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, που καταδικάζουν τα λαϊκά στρώματα σε συνεχιζόμενη φτώχεια και εξαθλίωση.
  Τα αντίμετρα τους είναι μια απάτη, στάχτη στα μάτια των πολλών για να κερδίζουν οι λίγοι. Ψίχουλα που αν κι όταν πέσουν από το φαγοπότι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
    Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα  της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό.
    Η φοροληστεία και τα χαράτσια θα συνεχιστούν  παίρνοντας μόνιμο χαρακτήρα. Το μαχαίρι σε επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις νομιμοποιείται και τα σπίτια της εργατικής λαϊκής οικογένειας αρπάζονται με τη βία, γεμίζοντας τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών.
   Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Και με τη «γεωστρατηγική» αναβάθμιση, όπως αποκαλεί η κυβέρνηση, την εμπλοκή της χώρας μας στους  ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μόνο νέα δεινά και επικίνδυνες εξελίξεις, θα φέρει στο λαό της χώρας μας και στους  λαούς της γύρω περιοχής. 
   Ο δρόμος του αγώνα, της διεκδίκησης, βάζοντας  ΜΠΡΟΣΤΑ  Τις ΔΙΚΕΣ Μας ΑΝΑΓΚΕΣ, είναι μονόδρομος.
  
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
Να γίνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία.    

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου