Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Δύο σημαντικά ζητήματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δελφών της Παρασκευής 8 Ιούνη 2018. Ζητήματα που αφορούνε άμεσα τις ζωές και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας,.......
όπως οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση που φέρνει ο Κλεισθένης, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. 
Για τον Κλεισθένη η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών τόνισε πως «…απορρίπτει και την παλιά και την νέα κόπια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην τοπική διοίκηση. Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και εξελίσσονται ούτε έφεραν, ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Καμία φιλολαϊκή τοπική ή περιφερική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει  όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή. Καμιά ανάπτυξη για το λαό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε τοπικό και περιφερικό επίπεδο αν η κεντρική πολιτική είναι στα χεριά και στην εξουσία της αστικής τάξης και των κόμματών της.» 
Ενώ για φλέγον ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν την πρόταση της δημοτικής αρχής Πατρών που διοικείται από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον κομμουνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και αποφάσισε:
1. Πλήρη διαγραφή σε μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ.
2. Πλήρη διαγραφή σε άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο έως 12.000€, μία κατοικία και δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.
3. Πλήρη διαγραφή σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€ και μία κατοικία.
4. Από 12.000€-25.000€ οικογενειακό εισόδημα, να γίνει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και καταβολή του χρέους σε 200 δόσεις.
5. Από 25.000-50.000€ διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του χρέους σε 150 μηνιαίες δόσεις.
6. Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι στο ΚΕΑ και όσοι την τελευταία πενταετία έχουν μέσο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000, να μην επιβαρύνονται με την προβλεπόμενη από το νόμο επιβάρυνση που αφορά την κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος.    
Κανένα από τα παραπάνω δεν υιοθετήθηκαν από τη δημοτική αρχή, παρά μόνο ευχολόγια για να πάρει νομοθετικά μέτρα η κυβέρνηση και η ΚΕΔΕ.
Απεναντίας, πολύ συγκεκριμένη ήταν η δημοτική αρχή στα ζητήματα ιδιωτικοποίησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε μια εταιρία ανεμογεννητριών στην περιοχή της Δεσφίνας. Θέματα στα οποία έκαναν παρέμβαση εκπρόσωποι μιας άλλης επιχείρησης που θέλει εδώ και χρόνια να δραστηριοποιηθεί στη Δεσφίνα με κάποιο πολυθεματικό πάρκο όπως λέει και που αμφισβητούσε κάποιες εκτάσεις που παραχώρησε ο δήμος Δελφών, ως συνέταιρος στην VECTOR, λέγοντας ότι είναι ιδιοκτησίες εταίρων της MENTOR SA. Η Λαϊκή Συσπείρωση ΠΑΝΤΑ καταψήφιζε τις όποιες εισηγήσεις για το αιολικό πάρκο γιατί είναι ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους δημότες. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ζητήσαμε πλήρη φάκελο με τις ενστάσεις που υπάρχουν προκειμένου να εξετάσουμε αν η γη που είναι των δημοτών, έχει γίνει εμπόρευμα και πεδίο διαμάχης επιχειρηματικών συμφερόντων και σε τελευταία ανάλυση για το ποια εταιρεία θα απομυζήσει μεγαλύτερα κέρδη.
Στην απαράδεκτη, με υπαινιγμούς και στοιχεία ζούγκλας ένθεν και ένθεν διαδικασία συζήτησης, όπου φάνηκε ότι σύμβουλοι και παρατάξεις είχαν τοποθετηθεί καθαρά υπέρ των συμφερόντων της VECTOR, άλλο αν δεν ήξεραν, δε γνώριζαν κλπ, εμείς είπαμε ότι επειδή δίνατε και δίνετε όρκους πίστης στα επιχειρηματικά συμφέροντα για αιολικά, μεταλλεία, ιχθυοκαλλιέργειες, αυτά θα βρίσκετε μπροστά σας. Χωρίς υπαινιγμούς σε φυσικά πρόσωπα στη διαπάλη αυτή, κολλάει η λαϊκή ρήση “δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”. Τα επόμενα χρόνια και με βάση αυτή την πολιτική, τι άλλο έχουν να δούνε ακόμη τα μάτια μας...
Τέλος, ο Δήμαρχος έφερε προ ημερησίας διάταξης θέμα για να αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο αν εγκρίνει ή όχι την παραχώρηση της αίθουσας του Κυριακοπούλειου Ιτέας στη Χρυσή Αυγή για ομιλία. Απ’ ότι μας είπε, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιτέας, δεν δέχθηκαν να την παραχωρήσουν αλλά καλό είναι να αποφασίσει το Συμβούλιο. Η παράταξη Ταγκαλή δεν ήθελε να έρθει το θέμα για συζήτηση και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία στη λογική των ίσων αποστάσεων, οι Πολίτες στο Προσκήνιο ψήφισαν κατά, ενώ η παράταξη Δρακάκη και δυο-τρείς συμπολίτες μας, υπεραμύνθηκαν των θέσεων της Χρυσής Αυγής με τη λογική ότι αυτή είναι πολιτικό κόμμα και ότι ο ομιλητής θα είναι ευρωβουλευτής, απόστρατος αξιωματικός, ξεπλένοντας έτσι τη ναζιστική ΧΑ και μιλώντας χωρίς να το παραδεχτούν, ως εκπρόσωποί της.
Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήτανε καθαρή: Η Χ.Α. είναι εγκληματική, δολοφονική ναζιστική οργάνωση ντυμένη με το μανδύα του κοινοβουλίου. Τον εγκληματικό της χαρακτήρα τον αποδέχεται και το ίδιο το κοινοβούλιο. Ζητάνε βήμα για να ρίξουνε στο λαό της περιοχής το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας καπηλευόμενοι το τελευταίο περιστατικό. Το εάν είναι στρατηγός δεν λέει τίποτα για εμάς. Είναι συνεργάτης του Κασιδιάρη, του Λαγού και των υπόλοιπων πετραχηλιών, που ας μην ξεχνιόμαστε είναι υπόδικοι για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών. Καλώς ήρθε το θέμα στο συμβούλιο και η θέση του κάθε ένα μας να είναι σαφής. Να μην δοθεί βήμα στους εγκληματίες.
-------------------------------------------------------
Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών για τον Κλεισθένη 1
Ο Κλεισθένης είναι ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της κυρίαρχης πολιτικής, αυτής που καταδυναστεύει τη ζωή μας για να επιβάλει με ποιο ανώδυνους όρους γι’ αυτήν αυτή ακριβώς την πολιτική της. Παλιότερα οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες ήταν λαϊκοί ηγέτες για το λαό της περιοχής τους. Το πλαίσιο που όριζε τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης ήτανε τέτοιο που έδινε τη δυνατότητα στον τοπικό άρχοντα να λειτουργήσει ως ηγέτης, αν και αυτό ήτανε προσαρμοσμένο στις τότε ανάγκες του κεφαλαίου.
Και ο «Καποδίστριας» και ο «Καλλικράτης» και ο «Κλεισθένης» έχουν αφαιρέσει και αφαιρούν αυτές τις δυνατότητες από την ΤΑ, γιατί πλέον η ΤΑ πρέπει να ασκεί επιθετική πολιτική απέναντι στους δημότες, να λειτουργεί σαν μηχανισμός του κράτους στην είσπραξη φόρων και τελών. Να μπορεί να συνεκμεταλλεύεται ή να εκχωρεί αρμοδιότητες σε γιγαντωμένες επιχειρήσεις και σε πολλές περιπτώσεις να συμμετέχει και η ίδια η ΤΔ σε εταιρικά σχήματα. Δηλαδή να γίνουν οι ίδιοι οι δήμοι Α.Ε. και καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο ξεζούμισμα των δημοτών. Αυτοί οι νόμοι δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να ελίσσονται, να μην παίρνουν αποφάσεις υπέρ των συμφέρονταν των λαϊκών οικογενειών, να εναρμονίζονται απόλυτα με την κυρίαρχη κεντρική πολιτική, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα στηρίχθηκαν ή των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Παρ’ όλο αυτό το στενό πλαίσιο αυτών των νομοθετημάτων υπάρχουν και σύμβουλοι και παρατάξεις και δήμαρχοι, έστω και λίγοι, που και αντιστέκονται και παλεύουν μαζί με το λαό για τις ανάγκες του, ερχόμενοι σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική, χωρίς ευχολόγια και μεσοβέζικες αμφιλεγόμενες προτάσεις όπως θα διαπιστώσει ο κάθε σύμβουλος και στο 13ο θέμα για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Αυτοί οι δήμαρχοι και αυτές οι παρατάξεις είναι οι υποστηριζόμενοι από το ΚΚΕ, είναι η Λαϊκή Συσπείρωση και τρανό παράδειγμα είναι ο δήμος Πάτρας και ο δήμαρχός της Κ. Πελετίδης.
Όσο αφορά το πολιτικό σκέλος της τοποθέτησής μας, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη κύκλο αναδιαρθρώσεων οι οποίες αποτελούν επιταγή του 3ου μνημονίου και αδήριτη ανάγκη του κεφαλαίου ώστε το αστικό κράτος και οι  θεσμοί του να προσαρμοστούν και να στηρίξουν πιο αποτελεσματικά το νέο κύκλο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας. Σε αυτό το στόχο έρχονται να βοηθήσουν παλιές και νέες μεταρρυθμίσεις στην τοπική διοίκηση που είναι σε βάρος του λαού και των αναγκών του.
Με το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κυβέρνηση:
·         Προχωρά σε νέα ληστεία στο λαϊκό εισόδημα με  την ένταξη στην ανταπόδοση και των υπηρεσιών πράσινου. Μέτρο που θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των ανταποδοτικών τελών από το 2019, αύξηση που μπορεί να ξεπεράσει το 50% . Ένας ακόμη αντιλαϊκός μποναμάς  που προστίθεται σε σειρά από ήδη ψηφισμένα μέτρα που βουλιάζουν το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών και που υπογραμμίζει ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη πατά πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.
·         Προχωρά σε σταδιακή μεταφορά νέων φορολογικών βαρών στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών και νομιμοποίηση παλιών μέσω της Τοπικής Διοίκησης. Αυτό κατά την γνώμη μας το προαναγγέλλουν και το προδικάζουν σειρά από διατάξεις όπως αυτές της κατηγοριοποίησης των δήμων καθώς και άλλες που φέρνουν σειρά από αλλαγές στην κατανομή των ΚΑΠ, την ώρα που με βάση νόμο και Μεσοπρόθεσμο, οι ΚΑΠ παραμένουν καθηλωμένοι και μειωμένοι κατά 62% έως και το 2021. Αυτό που στρατηγικά επιδιώκεται είναι οι πόροι της τοπικής διοίκησης να έχουν ως κύρια πηγή τους την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα και η κρατική χρηματοδότηση να έχει «χαρακτήρα εξισορρόπησης». Η κρατική χρηματοδότηση να συνεπικουρεί την επιχειρηματικότητα και την φοροεισπρακτική δεινότητα των δήμων.   
·         Με βάση το νομοσχέδιο οι φορείς της τοπικής διοίκησης, Δήμοι και Περιφέρειες, δημοτικές επιχειρήσεις, αναπτυξιακές κάθε είδους, διαδημοτικά δίκτυα και οι σύνδεσμοι τους,  εξοπλίζονται με νέο θεσμικό πλαίσιο ώστε να συνδράμουν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, πιο αποφασιστικά τις ανάγκες κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιφέρεια, να κάνουν «πιο ελκυστικό» το χώρο για την προσέλκυση κεφαλαίων και  επενδύσεων. Παρά τις αντιρρήσεις των  ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ ότι «δεν τρέχει ως θα  έπρεπε» την αποκέντρωση, η κυβέρνηση με σειρά από διατάξεις και δυο κεφάλαια του Νομοσχεδίου με τίτλο «Ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και της οικονομικής λειτουργίας των ΟΤΑ» και «Νέα πεδία αναπτυξιακής δράσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ”, ανοίγει νέα πεδία για την άνθηση της επιχειρηματικότητας και την αποφασιστική συνδρομή της τοπικής διοίκησης σε έργα και υποδομές που υπηρετούν στρατηγικούς σχεδιασμούς μονοπωλιακών ομίλων. Ζητήματα όπως αυτά της απελευθέρωσης της ενέργειας και της προώθησης των ΑΠΕ, μεταφορές, αγροτική παραγωγή, διαχείριση των απορριμμάτων,  επιχειρηματική αξιοποίηση φυσικών πόρων και δημοτικής γης από το τουριστικό και άλλο κεφάλαιο, η ληστρικά  μακρόχρονη παραχώρηση σε επιχειρηματικούς ομίλους της δημοτικής ακίνητης περιουσίας και των υποδομών με συνοδεία προκλητικών φοροαπαλλαγών και διευκολύνσεων, μπαίνουν σε προτεραιότητα.
·         Το κλίμα της αστικής συναντίληψης είναι αυτό που αποτυπώνεται στο Νομοσχέδιο με τις ενότητες «εποπτεία και έλεγχος φορέων και προσώπων της τοπικής διοίκησης». Με την έννοια ότι κυβέρνηση-ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ είναι ομόθυμοι από παλιά. Νομοθετούν μια δήθεν αυτοτελή υπηρεσία με την κύρια αρμοδιότητα σε διορισμένο και με θητεία ανώτερο κρατικό υπάλληλο που προέρχεται από το Μητρώο στελεχών κάτω από τον έλεγχο του υπουργού Εσωτερικών και σειρά από άλλα διαχειριστικά όργανα ελέγχου και διαμεσολάβησης,  που ανεξάρτητα από ετικέτες και καινοφανή ονόματα που τους δίνουν, στόχο έχουν την απρόσκοπτη υλοποίηση της γενικής αντιλαϊκής πολιτικής και πυρήνα της την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
·         Εδώ εντάσσονται και οι διατάξεις για το Οικονομικό παρατηρητήριο καθώς και αυτές για «τον Λογαριασμό εξυγίανσης των ΟΤΑ». Κύριο εδώ είναι ότι παραμένει η διάταξη που έχει περάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τυχόν προσφυγή των δήμων στο Λογαριασμό επιτρέπεται μόνο αφού πρώτα έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια αναζήτησης τραπεζικού δανεισμού τους. Αν οι τράπεζες δεν βρουν επενδυτικό ενδιαφέρον αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών να επιβάλλει σε προγραμματική συμφωνία με τον εκάστοτε  Δήμο, το σχέδιο δηλαδή συρρίκνωσης υπηρεσιών, επιπλέον φόρων, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, κλπ. Η όποια αποκέντρωση αρμοδιοτήτων υπηρετεί και διευκολύνει τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου. Έτσι το άρθρο που επιτρέπει να παυτούν αιρετοί και όργανα «για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος με απόφαση υπουργού» παραμένει το ίδιο ασαφές και απειλητικό για όποιον «δεν συνεμορφώθη προς  τας υποδείξεις» του αστικού κράτους και κεφαλαίου, για όποιον κοίταξε προς την μεριά των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.  
·         ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ με βάση συνέδρια και μελέτες τους έδωσαν έτοιμο υλικό στην κυβέρνηση για την εμβάθυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην τοπική διοίκηση, στην προσαρμογή της στις μνημονικές και δημοσιονομικές κατευθύνσεις. Ο κουρνιαχτός τους με αφετηρία το εκλογικό σύστημα και άσφαιρος είναι και βολικός για την Κυβέρνηση, όπως φυσικά για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ. Πέρα από αντιπαραθέσεις -υπαρκτές και ανύπαρκτες- επιδιώκεται από την μεριά της Κυβέρνησης προσπάθεια ευρύτατων συναινέσεων για να  υπηρετηθεί πιο στέρεα η  αντιλαϊκή ρότα. Για παράδειγμα τα Κυβερνητικά επιτελεία δεν βρίσκουν καμία δυσκολία να είναι συνδαιτυμόνες στα “αναπτυξιακά συνέδρια” με τους “αντιπολιτευόμενους” Περιφερειάρχες και Δημάρχους. Το σύνολο των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και τα στελέχη τους σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ διαγκωνίζονται για το ποιος θα σηκώσει πιο ψηλά την σημαία “της  αποκέντρωσης και της επιχειρηματικότητας”. Ο “εκσυγχρονισμός” της κρατικής και τοπικής διοίκησης που συνδέεται με τις γενικές ανάγκες του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης και προχωράει και έχει την αποφασιστική συνδρομή τους. Είναι αυτό το πλαίσιο που φέρνει την όλο και  μεγαλύτερη αποδυνάμωση και αποσύνδεση της χρηματοδότησης των φορέων της Τ.Δ από το κράτος, την διασύνδεση της λειτουργίας της με τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, την φοροεπιδρομή και την γενίκευση της ανταπόδοσης. Γι’ αυτά δεν λένε κουβέντα, απεναντίας λειτουργούν ως επιταχυντές ακόμη πιο αντιδραστικών εξελίξεων όπως είναι το αίτημά τους για άμεσο πέρασμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, των Νοσοκομείων, των Νηπιαγωγείων στην τοπική διοίκηση.  
Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη του ΚΚΕ στους δήμους και στις περιφέρειες, απορρίπτει και την παλιά και την νέα κόπια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην τοπική διοίκηση. Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και εξελίσσονται ούτε έφεραν, ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Καμία φιλολαϊκή τοπική ή περιφερική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει  όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή. Καμιά ανάπτυξη για το λαό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε τοπικό και περιφερικό επίπεδο αν η κεντρική πολιτική είναι στα χεριά και στην εξουσία της αστικής τάξης και των κόμματών της. Γι’ αυτό καλούμε όσους από τους αιρετούς επιμένουν να έχουν ως αφετηρία τους τον αγώνα και τις αγωνίες του λαού, να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πώς οι δήμοι θα γίνουν πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί στην προώθηση μιας βαθειάς αντιλαϊκής πολιτικής. Να μην εγκλωβιστούν σε δήθεν ιδιαιτερότητες της τοπικής διοίκησης, σε ιαχές περί χάους και ακυβερνησίας δήμων και περιφερειών. Κάτι τέτοιο συσκοτίζει τον ταξικό χαρακτήρα των αλλαγών που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση, το ζήσαμε με άλλο τρόπο, εξίσου αποπροσανατολιστικό και με τον Καλλικράτη. Ρίχνει στάχτη στα μάτια για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των αλλαγών που ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν την καπιταλιστική κρίση και στόχο έχουν να προσαρμόσουν την κρατική και τοπική διοίκηση πιο πιστά στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πιο εχθρικά και αδιάφορα απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.
·         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
·         ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ  ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
·         ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.
·         ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
·         ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.
·         ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΣΕΙΣΜΟΥΣ, ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.
·         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΛΠ.

-------------------------------------------------------------------------------------

Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Η εισήγηση του αντιδήμαρχου επί της ουσίας δε λέει τίποτα. Ευχολόγια μόνο να πάρει νομοθετικά μέτρα η κυβέρνηση και η ΚΕΔΕ για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν κι εφαρμόζουν όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα, τους καλεί η δημοτική αρχή Δελφών να προστατέψουνε το λαϊκό εισόδημα… Ποιον κοροϊδεύετε δηλαδή; Είστε μια δημοτική αρχή άτολμη να πάρει μέτρα υπέρ των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ακριβώς γιατί τάσσεστε πάντα υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, με όποια μορφή κι αν εκφράζονται αυτά, όπως έχετε δείξει με τους κατά καιρούς τεμενάδες στα αφεντικά των βωξιτών, των ιχθυοκαλλιεργειών Γαλαξιδίου και όχι μόνο. Μια δημοτική αρχή που παλαντζάρει μεταξύ των 2 κυρίαρχων κομμάτων του αστικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προκειμένου να πάρει τις ευλογίες τους στις επόμενες εκλογές, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στους πρώην καλύτερους προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που ερχόταν στην κυβέρνηση, Πολιτών στο Προσκήνιο, με τους οποίους ενδέχεται και να συνδιοικήσετε την επόμενη περίοδο.    
Ακόμα κι έτσι, στα πλαίσια της κυρίαρχης πολιτικής των αστικών κομμάτων και της ΕΕ, πάλι καθυστερημένα ασχολήθηκε η δημοτική αρχή Δελφών με το ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες συνανθρώπους μας. Απεναντίας εμείς σα Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα αναδείξαμε και φέραμε σε αυτό εδώ το δημοτικό συμβούλιο από τις 14 του Απρίλη, πρόταση προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Πριν ακόμα την πρώτη του Μάη που δίνει τη δυνατότητα η κυβέρνηση και οι νόμοι της στους δήμους, να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη των δημοτών τους. Επανερχόμαστε σε αυτή και την καταθέτουμε ξανά προς ψήφιση, σε αντιδιαστολή με τη μη πρόταση της δημοτικής αρχής Δελφών, όπως ακριβώς ψηφίστηκε και εφαρμόζεται από τη δημοτική αρχή Πατρών που διοικείται από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον κομμουνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Δηλαδή προτείνουμε στο δημοτική συμβούλιο Δελφών να αποφασίσει:
1. Πλήρη διαγραφή σε μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ.
2. Πλήρη διαγραφή σε άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο έως 12.000€, μία κατοικία και δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.
3. Πλήρη διαγραφή σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€ και μία κατοικία.
4. Από 12.000€-25.000€ οικογενειακό εισόδημα, να γίνει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και καταβολή του χρέους σε 200 δόσεις.
5. Από 25.000-50.000€ διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του χρέους σε 150 μηνιαίες δόσεις.
6. Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι στο ΚΕΑ και όσοι την τελευταία πενταετία έχουν μέσο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000, να μην επιβαρύνονται με την προβλεπόμενη από το νόμο επιβάρυνση που αφορά την κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος.
Καλούμε κάθε καλόπιστο δημοτικό σύμβουλο που νοιάζεται για τις ανάγκες των συμπολιτών του που τον τίμησαν με την ψήφο τους να υπερψηφίσει την πρότασή μας. Καλούμε επίσης κάθε συμπολίτη μας, συνδημότη μας να πάρει θέση και να βγάλει συμπεράσματα από τη σημερινή διαδικασία. Ποιοι από τους αιρετούς που επέλεξε, είναι υπερασπιστές των αναγκών του και ποιοι όχι.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.