Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ομιλία στο Πολιτιστικό κέντρο Γραβιάς: Ενδοσχολική βία


Ο Δήμος Δελφών σας προσκαλεί την Κυριακή 4/3/2018 στις 6μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Γραβιάς στην ομιλία με θέμα: Ενδοσχολική βία.  Τι είναι; Πώς αντιμετωπίζεται; με ομιλήτρια την κυρία Μήνα Μητροπούλου εκπαιδευτικό και συγγραφέα. 

17 σχόλια:

  1. Γιατί δεν παρουσιάζεται η σημαντική ομιλία της Κας Μητροπούλου και στην Πολύδροσο? Δεν υπάρχουν εκεί προβλήματα σχολικού εκφοβισμού (bullying)? Πάνε όλα καλά κι όλα ωραία ? Ή μήπως μόνιμα αυτά κουκουλώνονται και σπρώχνωνται κάτω από το χαλί ....
    Μήπως έχει κάποια καλύτερη πληροφόρηση ο "Πολυδροσοπαρνασσός" να μας ενημερώσει και εμάς τους αναγνώστες του ?
    Μια λέξη θα πω μόνο με μεγάλα γράμματα .. . Κ Ρ Ι Μ Α !!!

    Π.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως κάποιος μπορεί να μας πληροφορήσει με τι κριτήρια επιλέγονται οι ομιλητές τέτοιων σοβαρών θεμάτων; Μήπως θα έπρεπε να συμμετέχουν σχολικοί σύμβουλοι,ειδικευμένοι ψυχολόγοι,κοινωνιολόγοι εκτός από ιδιώτες εκπαιδευτικοί και μητέρες;Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά πάλι έχουμε μια εκ του προχείρου εκδήλωση απλά και μόνο για να λέμε ότι κάτι γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αναρωτιέμαι γιατι κοιμουνται οι σχολικοι συμβουλοι και οι ειδικευμενοι ψυχολογοι; Θελουν ειδική προσκληση για να μιλήσουν; Και εσεις που κανετε κριτικη γιατι προσβάλλετε και προσπαθειτε να μειώσετε ενα άτομο που μονο καλό εχει φέρει στον τόπο; ΜΠΡΑΒΟ Μήνα συνεχισε και μήν δίνεις σημασια

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ αναρωτιέμαι γιατι κοιμούνται οι σχολικοί σύμβουλοι και οι ειδικοί ψυχολόγοι; Θελουν ειδική προσκληση; Κι εσεις που προσβάλλετε γιατι προσπαθήτε να μειώσετε ενα ατομο που μόνο καλό εχει φερει στον τόπο; Μπραβο Μήνα που δεν κοιμασαι μην δίνεις σημασια!

      Διαγραφή
    3. Είμαι μια "απλή" μητέρα που απ'ότι βλέπω είμαι κι η μόνη που αναφέρω το όνομά μου. Ως μητέρα λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω μόνο αυτό: για ένα θέμα που έχει να κάνει με τα παιδιά, δικαίωμα για να μιλήσουν και να το αναλύσουν έχουν μόνο οι "επιστήμονες"; Υπάρχει περίπτωση δηλαδή ένας ψυχολόγος, κοινωνιολόγος ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο, που απλά μελετώντας κάποια πράγματα (γιατί όπως όλοι γνωρίζετε τη ζωή τη ζεις δε τη διαβάζεις!!) να γνωρίζει περισσότερα πράγματα από εμένα που ζω τις ανησυχίες, τις δυσκολίες, τα προβλήματα των παιδιών μου; Είναι δυνατό να πιστεύετε κάτι τέτοιο; Ας ξεκολλήσουμε λοιπόν από τους τίτλους όποιοι κι αν είναι αυτοί (με ή χωρίς πτυχία) κι ας δούμε με θετική σκέψη τις πρωτοβουλίες κάποιων ανθρώπων προς όφελος του τόπου μας. Ας μιλήσουν κι οι μητέρες, κι οι νοικοκυρές, κι οι γιαγιάδες κι όλοι όσοι νιώθουν αγάπη για τα παιδιά!! Γιατί αυτό χρειαζόμαστε στο τόπο μας...ΑΓΑΠΗ!!!
      Υ.Γ. Όπως βλέπετε τη λέξη την έβαλα σε εισαγωγικά γιατί μόνο απλός δεν είναι ο ρόλος μου. Ευχαριστώ πολύ!!
      Δήμητρα Μουλαρά

      Διαγραφή
  3. γκρινια γκρινια γρινια και παλι γκρινια.... Ε Λ Ε Ο Σ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α μπράβο !!! Τώρα καταλάβαμε γιατί δεν έγινε η εκδήλωση στην Πολύδροσο , το χωριό του φθόνου , της μιζέριας και της απόριψης. Και αν η απόριψη γίνεται από ειδήμονες πάει στο καλό . Άν γίνεται όμως από άσχετους τότε υπάρχει θέμα....Μπούλινγκ λέγεται και αυτό που κάνουν εις βάρος κάποιων, που έτυχε να βγαίνουν λιγάκι πιο μπροστά, κάποιοι συμπατριώτες μας μόνιμα και σε όλα τα θέματα ..Μπούλινγκ!!!!
    Και για αυτούς εδώ ταιριάζει απόλυτα και η παροιμία..Όσα δεν γτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".
    Αυτά και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μινα μην δινεις σημασια,εχεις κανει πολλα βηματα μπροστα απο παρα πολλους. Ειναι τιμη να υπαρχει ενας τετοιος ανθρωπος στο χωριο μας,υπαρχει ελπιδα για κατι καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αφορμή τα παραπάνω σχόλια διαπιστώνει κανείς γιατί αυτός ο τόπος δεν πάει μπροστά.Σίγουρα οι πρωτοβουλίες τέτοιου είδους είναι αξιόλογες, όμως κι εγώ πιστεύω ότι έγιναν εκ του προχείρου.Δεν μπορεί να οργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις
    χωρίς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων,δασκάλους, καθηγητές τοπικούς παράγοντες και λοιπούς φορείς.Δεν μπορεί ένα άτομο να παίρνει επάνω του όλο το βάρος ενός τόσο λεπτού θέματος.Τι θα γινόταν αν ένας γονιός ή κάποιο παιδί έθετε ένα ερώτημα πραγματικό;Από ποιόν ειδικό θα λάμβανε συγκεκριμένη απάντηση; Άρα αναρωτιέμαι,εις απάντησην κάποιων σχολίων παραπάνω,ποιός είναι η αλέπου,ποιά είναι τα κρεμαστάρια,ποιοί δεν τα φτάνουν,ποιοί είναι οι αδιάφοροι γονείς ,κάπου ειπώθηκε κι αυτό,πού δεν πλαισιώνουν εκδηλώσεις,ποιά είναι η γκρίνια κλπ.Εχουμε τρελαθεί εντελώς;Και για να τεκμηριώσω όλα όσα αναφέρω και να αποφύγω κακόβουλες επιθέσεις σας προτρέπω να δείτε την αντιστοιχη εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό σχολείο Αμφίκλειας που το Μπλογκ Πολύδροσος Παρνασσού φιλοξενεί.Πιστεύω πως κανείς γονιός και κανένας γενικά πολίτης δεν θα αδιαφορίσει με την προυπόθεση ότι δεν υποτιμάται η νοημοσύνη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυριε ή κυρια που γραφετε στις 7 Μαρτιου 10:18 αν ερχοσασταν στην ομιλία της κυριας Μητροπουλου θα διαπιστωνατε οτι και ερωτησεις και απαντησεις πολυ κατατοπιστικες δοθηκαν και εμεις που ημασταν ειδαμε μια αρτια και πολυ κατατοπιστικη ομιλία-παρουσιαση. Στην Γραβια το θεμα ηταν ο ενδοσχολικος εκφοβισμός και για το θεμα μιλησε μια εκπαιδευτικός στην Αμφικλεια πάλι που αναφερετε αν και δεν πήγα ειδα στην αφισα μια ομιλία για την βια ως κοινωνικο φαινομενο ή ως εμφυτη ορμη και μιλησαν ενας σχολικος συμβουλος ενας δικηγορος και μια δασκαλα που κανενας τους δεν ειναι ψυχολογος ή κοινωνιολογος για να απαντησει απορω λοιπον που τους βλεπετε τους ειδικους εκει και οχι στην συγκεκριμενη ομιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα,πες τα,να Αγιασει το στομα σου. Τους εχει φαει η ζηλια και το μισος! Ολη την ωρα γλυφουν τα δαδι! Δεν χρωστανε καλο λογο σε αλλους,μονο αν κανουν κατι αυτοι. Ευτυχως ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα μες στον χωριο.

      Διαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΣΟΥΒΑΛΑ Η ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ? ΕΓΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΗ ΣΟΥΒΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα ρε σοβαρα;;;; για πες μας,απο ποιον το πληροφορηθηκες; ζηλιααααααααααα.............

      Διαγραφή
    2. τις βλαχοπονηριες και τις κουτοπονηριες αστες για αλλους γατακι!!!!!!

      Διαγραφή
  9. φιλε 7:05,το σχολιο που εκανα στις 11:41 δεν απευθυνοταν σε εσενα,αλλα στον 5:29. απλα αργησε να περαστει το δικο σου και δεν το ειδα. συγνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή