Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας



Όχι μόνο λέξεις … και κάτι παραπάνω, η φωνή σου …
Η επικοινωνία είναι τα πάντα: Η Λογοθεραπεία είναι το κλειδί....


Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Λογοθεραπείας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Φέτος είναι αφιερωμένη στην Επαυξητική και Εναλλακτική Επικοινωνία.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για επαυξητικούς και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας. Η ενημέρωση για τις υπάρχουσες δοµές και υπηρεσίες, τη θεραπευτική προσέγγιση και τυχόν ομάδες στήριξης.

Εισαγωγή
Ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει την επικοινωνία με δύο τρόπους: λεκτικά και μη λεκτικά. Υπάρχουν στιγμές στην καθημερινότητα που όλοι μπορεί να κάνουν χρήση εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας. Ένα σύνηθες παράδειγμα είναι οι χειρονομίες με σκοπό την επικοινωνία σε απόσταση, σ’ ένα θορυβώδες δωμάτιο ή σε μία κατάσταση γενικότερα που μπορεί να δώσει μία υπερβολική έκφραση του προσώπου προκειμένου να μεταφερθεί σιωπηλά το μήνυμα από τον πομπό στο δέκτη. (Alm, 2006)
Οι εξελίξεις της τεχνολογίας στον τομέα της επικοινωνίας αποτελούν αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το πεδίο που ερευνά τις ανάγκες επικοινωνίας των ατόμων που δεν μπορούν να αναπτύξουν το λόγο τους είναι γνωστό ως Επαυξητική και Εναλλακτική Επικοινωνία (ΕΕΕ). Είναι σημαντικό ότι σε οποιοδήποτε άτομο χρησιμοποιήσει την ΕΕΕ παρέχονται οι ίδιες ευκαιρίες για γλωσσική ανάπτυξη, επικοινωνία, όπως και σε κάθε άλλο άτομο που επικοινωνεί με ομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου