Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Περί της Τέχνης της Φωτογραφίας»


Παρουσίαση του βιβλίου

«Έντουαρντ Γουέστον: Περί της Τέχνης της Φωτογραφίας»....


Μια εκδήλωση της Ομάδας Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας και το σύλλογο Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.
Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του πολύ μεγάλου Αμερικανού φωτογράφου Έντουαρντ Γουέστον «Περί της Τέχνης της Φωτογραφίας».
Στο βιβλίο αυτό, που εκδόθηκε μόλις αυτή την εβδομάδα, όπως και σε πάρα πολλά άλλα, η εισαγωγή, μετάφραση και επιμέλεια είναι τουΜάκη (Γεράσιμου) Μωραΐτη.
Την παρουσίαση θα κάνει ο ίδιος ο Μάκης (Γεράσιμος) Μωραΐτης, σκηνοθέτης και πολυγραφότατος συγγραφέας, για τον κινηματογράφο και την φωτογραφία.
Την επιμέλεια − ευθύνη της εκδήλωσης έχει ο Μάκης (Δαμιανός) Μωραΐτης, Φωτογράφος και εμψυχωτής της Ομάδας Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.
Σας περιμένουμε λοιπόν όλες και όλους όσους ενδιαφέρεστε για τη Φωτογραφία, να ακούσουμε, να δούμε φωτογραφίες και να συζητήσουμε για τη Φωτογραφία και την Τέχνη.
 -----

Λίγα λόγια για τον Μάκη (Γεράσιμο) Μωραΐτη
Γεννήθηκε στο Ληξούρι το 1952. Σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης 1972-1976.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1977 ξεκίνησε να γυρίζει ταινίες μικρού μήκους και παράλληλα ξεκίνησαν οι συνεργασίες του με την κρατική τηλεόραση.
Έχει διδάξει κινηματογράφο σε ιδιωτικές σχολές για περίπου τριάντα χρόνια και έχει γράψει δέκα βιβλία πάνω σε θέματα του κινηματογράφου.
Από το 2004 έως πρόσφατα έχει εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων μου.
Έχει γράψει ή μεταφράσει και επιμεληθεί πάνω από 50 βιβλία, και ως εκδότης με τον εκδοτικό οίκο «Καθρέφτης» έχει εκδώσει περισσότερα από 20 βιβλία πάνω σε θέματα τέχνης, φωτογραφίας και κινηματογράφου.
Ασχολήθηκε και με το θέατρο και το 1998 ανέβασε στο θέατρο Πάτρας το έργο του Στραβίνσκι «Η ιστορία του στρατιώτη» και το 2009 στο θέατρο Καισαριανής το δικό του θεατρικό «Η ψαρόσουπα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου