Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τοποθέτηση της Λ.Σ. Στερεάς κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σπερχειάδα για τα προβλήματα της Δυτικής Φθιώτιδας

Η Δυτική Φθιώτιδα είναι μια παραγωγική και όμορφη περιοχή, που ακολουθεί, χρόνια τώρα, φθίνουσα πορεία, ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων......

Βασικά χαρακτηριστικά αυτής της πορείας ήταν : Η μείωση του πληθυσμού και της νεολαίας. Ο σημαντικός περιορισμός της αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής, εξ αιτίας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. σε συνδυασμό με την έλλειψη αναγκαίων έργων υποδομής.
Η εικόνα της περιοχής χειροτέρεψε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με τη φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία να κυριαρχούν.
Ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία είναι:
·        Το μέσα εισόδημα έπεσε κατά 54, 3 % από το 2010.
·        Οι άμεσα ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ μειώθηκαν κατά 57,2 %.
·        Έχουν διακοπεί περίπου 1400 παροχές της ΔΕΗ, ενώ οι ρυθμίσεις στην εξόφληση των λογαριασμών της έφτασαν τις 850 περίπου.
·        Έκλεισαν πάνω από 130 επιχειρήσεις.
·        Μεγάλος αριθμός χωραφιών παραμένουν ακαλλιέργητα.
·        Μειώθηκε σημαντικά η κτηνοτροφία.
·        Μειώνεται σταθερά ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία, μαζί και το ενδιαφέρον για σπουδές. Το 2010 συμπληρώθηκαν 81 μηχανογραφικά, το 2013  58 και 43 το 2015.
·        Ο αριθμός των παιδιών που μαθαίνουν ξένη γλώσσα μειώθηκε αισθητά.
Σε αυτές τις συνθήκες, ο λαός της περιοχής αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Πως η ανάπτυξη που χρόνια τώρα υπόσχεστε δεν άλλαξε την πορεία, γιατί οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Υπάρχουν, λοιπόν, τα στοιχεία πως οι πολιτικές που ακολούθησαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις οδήγησαν στην ερήμωση της περιοχής και χειροτέρεψαν το βιοτικό επίπεδο του λαού.
Δεν έχουμε αυταπάτες για το πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα όσο κριτήριο χάραξης της πολιτικής είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της ολιγαρχίας του πλούτου.
Όσο κυριαρχούν και επιβάλλονται οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι όργανο υπεράσπισης των μονοπωλιακών συμφερόντων.
Όσο τα κόμματα της διαχείρισης του συστήματος, που θέλει την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής στα χέρια των λίγων,  καθορίζουν τη ζωή και το μέλλον του τόπου.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών, που θα έρθουν μόνο αν η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής περάσει στα χέρια του λαού, δεν θα σταματήσουμε να προβάλλουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, παλεύοντας για την άμεση λήψη μέτρων που θα τον ανακουφίζουν.
Σε αυτή τη βάση απαιτούμε λύσεις και καλούμε το λαό της Δ. Φθιώτιδας να αγωνιστεί μαζί μας:
·        Για την άρδευση της περιοχής και φυσικά για την ολοκλήρωση των έργων της Βίστριζας.
·        Για μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας και καλή αξιοποίηση των βοσκοτόπων, σε όφελος των μικρών κοπαδιών και της μικρής οικογενειακής επιχείρησης.
·        Για συντήρηση, επισκευή και επέκταση του  οδικού δικτύου της περιοχής, με βάρος στην αγροτική και δασική οδοποιία. Στα γεφύρια της περιοχής ( Παλιούρι, Βίστριζα, Μάρμαρα, Γαρδίκι).
·        Για επέκταση του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Μακρακώμης και ολοκλήρωση των δικτύων στις μεγάλες κωμοπόλεις.
·        Για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Πλατυστόμου και της Παλιοβράχας, χωρίς να παραχωρηθούν σε ιδιώτες.
·        Για την καλή και επαρκή στελέχωση, συντήρηση και εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας. Για σταθμό του ΕΚΑΒ, που θα καλύπτει όλες τις περιοχές του Δήμου.
·        Για να αποτραπεί η παραπέρα συγχώνευση σχολικών μονάδων. Για παιδικούς σταθμούς σε όλα τα κεφαλοχώρια.

·        Για την ολοκλήρωση όσων αναδασμών καθυστερούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου