Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ


Άνθρωπος και άλογο, μία ξεχωριστή σχέση που ξεκινά από τα αρχαία χρόνια
Το άλογο αποτελεί ένα από τα ομορφότερα πλάσματα του ζωικού βασιλείου......

H χρήση του αλόγου μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες, ήταν ευρύτατη στις αγροτικές εργασίες, τις μετακινήσεις, τις μεταφορές αγαθών.
Η σχέση του αλόγου με τον άνθρωπο υπήρξε μοναδική. Το άλογο είναι σύντροφος και φίλος του ανθρώπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον σήκωνε ποιο ψηλά από τους πεζούς συνανθρώπους του και του έδινε δύναμη και ταχύτητα.
Άλλαξε όμως η ζωή, άλλαξε η κοινωνία (προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;) και πολλά από αυτά τα χρήσιμα τετράποδα εγκαταλείφθηκαν απ’ τους ιδιοκτήτες τους ελεύθερα .
Το πανέμορφο άλογο της φωτογραφίας μας βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Πολύδροσο και ιδιοκτήτης του είναι ο Γιώργος ο Βέλλιος .
Τα παρακολουθούσα εδώ και καιρό πότε στο ένα οικόπεδο πότε στο άλλο.
Αν και λίγο πολύ κατάλαβα τη γινόταν, βλέποντας τον κυρ- Ηλία να το μεταφέρει στο διπλανό οικόπεδο, δεν κρατήθηκα και τον ρώτησα.
΄΄Περιμένω δυό ‘βδομάδες μου είπε να πάρω σειρά. Το άλογο το παίρνουν οι ιδιοκτήτες το προσέχουν, βάζοντας νερό και ότι άλλο, προκειμένου να φάει τα χορτάρια. Εκεί που φθάσανε δεν τα κόβει το χλοοκοπτικό΄΄.

Πράγματι διαπιστώσαμε και θα διαπιστώσετε και σεις, βλέποντας της φωτογραφίες. την περιβαντολλογική προσφορά του όμορφου αυτού αλόγου.







1 σχόλιο:

  1. Έτσι κι αλλιώς , γενικά όλα τα ζώα , εκτός των "δίποδων",
    έχουν Περιβαλλοντική προσφορά .
    Μόνον αυτά σέβονται την φύση και αρκούνται σε όσα τους προσφέρει αυτή!!!!!
    ΧΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή