Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ο ρεαλισμός του ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας στο 20ο συνέδριο.
 "Κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό όσοι ισχυρίζονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η υιοθέτηση ενός πιο υποτιμημένου νομίσματος μπορεί να αποτελέσει κρίκο βελτίωσης της ζωής του λαού μέσω της ώθησης που θα δώσει στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη" .

Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, οφείλει να το σέβεται για την ιστορία του, τους κοινωνικούς και δημοκρατικούς....
αγώνες του, για τη σαφήνεια του λόγου του, για τον ρεαλισμό του. Χαρακτηριστικό δείγμα ρεαλισμού του ΚΚΕ είναι όσα είπε ο γενικός γραμματέας του, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής στο 20ό συνέδριο του κόμματος, για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να είναι θετική εξέλιξη για το ΚΚΕ εφόσον συνδυάζεται με την αλλαγή του κοινωνικού συστήματος, δηλαδή με το πέρασμα στον σοσιαλισμό. Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εξόδου από το κοινό νόμισμα, το ΚΚΕ τη θεωρεί απερίφραστα δυσμενή εξέλιξη για τα λαϊκά συμφέροντα.
Η Κ.Ε. του κόμματος μέσω του γενικού γραμματέα δεν τσιγκουνεύτηκε στην περιγραφή της κατάστασης που θα προκύψει από μια πιθανή αποχώρηση από την ευρωζώνη, είτε με εσωτερική είτε με εξωτερική επιλογή. «Κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό όσοι ισχυρίζονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η υιοθέτηση ενός πιο υποτιμημένου νομίσματος μπορεί να αποτελέσει κρίκο βελτίωσης της ζωής του λαού μέσω της ώθησης που θα δώσει στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Εκτίμησε επίσης ότι μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα δημιουργήσει πρόβλημα στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, θα οδηγήσει σε «πιθανή τεχνητή έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων κ.ά.», σε φοροληστεία και θα τεθεί επί τάπητος ζήτημα επιβίωσης του λαού.

Αναμφίβολα οι εκτιμήσεις αυτές του ΚΚΕ, όσο τραγικές κι αν ακούγονται, δεν συνιστούν κινδυνολογία. Είναι μια ωμή, ρεαλιστική αποτίμηση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης εξέλιξης την οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους και να προετοιμάζονται. Πολιτική σημαίνει προβλέπω και προβλέπω σημαίνει παίρνω τα μέτρα μου.
Είναι αλήθεια πως η πρόταση του ΚΚΕ περί σοσιαλισμού δεν αφορά κάτι που θα συμβεί αύριο ή στο άμεσο μέλλον. Εξίσου αλήθεια είναι πως το ΚΚΕ είναι εντελώς αντίθετο με την πολιτική των μνημονίων. Και είναι αξιοπρόσεκτο ότι ανάμεσα στην πολιτική των μνημονίων και στην υλοποίηση της δικής του πρότασης, εκείνο που απεύχεται ως χειρότερη εκδοχή είναι η έξοδος από το ευρώ και η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.


efsyn.gr 5/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου