Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

O Αντώνης Νικοπολίδης δημιούργησε την πρώτη ομάδα προσφύγων.

Ορέστης Τσάρκος
Ο Αντώνης Νικοπολίδης (Άρτα, 14 Ιανουαρίου 1971) πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής , που θα εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στην ομάδα των προσφύγων που δημιουργήθηκε ,.....
αγωνίστηκε τόσο με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού, ενώ υπήρξε αρχηγός και στους δύο συλλόγους, κατακτώντας αρκετούς τίτλους και με τις δύο ομάδες. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η ....
κατάκτηση του Euro 2004 με την εθνική Ελλάδας. Μεγάλωσε στη Βίγλα, ένα παραθαλάσσιο χωρίο της Άρτας και πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ΑΕ Βίγλας, με την οποία αγωνίστηκε στις διοργανώσεις της τοπικής ΕΠΣ Άρτας.


Ξεκίνησε ως επιθετικός και καθιερώθηκε  ως τερματοφύλακας. 
Οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα και θέλουν να ενταχθούν σε μια συγκροτημένη ποδοσφαιρική ομάδα θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μέσω του συλλόγου Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων.



Μια ομάδα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Οργάνωσης Γη με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Πειραιά και τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά, υπό την αιγίδα της UEFA η οποία ενθάρρυνε και το υποστηρίζει το εγχείρημα, στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων για την κοινωνική όσμωση μέσω του ποδοσφαίρου.
Η Οργάνωση Γη ανέλαβε τις πρωτοβουλίες και έκανε τις ενέργειες ώστε να ενημερωθούν για την κίνηση, οι πρόσφυγες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας σε Ελαιώνα, Σκαραμαγκά, Σχιστό, Ελληνικό, όπως και σε διαμερίσματα όπου κατοικούν στο λεκανοπέδιο, με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας και την φροντίδα Δήμων και ΜΚΟ. 


Το ενδιαφέρον συμμετοχής ήταν μεγάλο και ύστερα από προπαρασκευή τριών μηνών και προπονήσεις στο γήπεδο της οδού Αμοργού, στα Καμίνια, ολοκληρώθηκε η επιλογή των 25 προσφύγων (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν) που θα αποτελέσουν την Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων, η οποία θα φέρει τη διεθνή ονομασία Hope Refugees Football Club . Η Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων θα ενταχθεί, σε πρώτη φάση, σε πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ομάδων με μελλοντικό στόχο να αποκτήσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε πρωτάθλημα τοπικής κατηγορίας.
Για τον Πέτρο Κόκκαλη, με τη σημαντική παραγοντική πείρα λόγω της ενασχόλησής του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο σκοπός είναι σαφής: «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία και να διευκολύνουμε εκείνους που ενδιαφέρονται, να γίνουν μέλη μιας οργανωμένης προσπάθειας στο χώρο του ποδοσφαίρου, που είναι στην πραγματικότητα, μία παγκόσμια γλώσσα, την οποία όλοι καταλαβαίνουν και δέχονται. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα θα αφήσει το σημάδι της στο ποδόσφαιρο, με ότι πρεσβεύει και εκπροσωπεί και με ότι θα παρουσιάσει και θα επικοινωνεί. Ξεκινάμε τώρα, αλλά, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία μακρά και ευχάριστη διαδρομή».


Ο Αντώνης Νικοπολίδης, εκτιμά ότι «υπάρχει διάθεση και χαρά για το παιχνίδι κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Το επίπεδο είναι αξιόλογο και εκτιμώ ότι θα δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα, που θα λειτουργήσει ως όχημα φιλίας με την τοπική κοινωνία. Τα παιδιά που ήλθαν κοντά μας για να παίξουν ποδόσφαιρο, αισθάνονται όμορφα και το δείχνουν και έτσι αποζημιωνόμαστε όλοι, γιατί άλλωστε αυτός είναι ο τελικός στόχος μας: να προσφέρουμε αναδεικνύοντας την ομορφιά του παιχνιδιού που μας ενώνει».


Καθήκοντα προπονητή θα ασκεί ο Μοχάμεντ Αφάς, που έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από την πατρίδα του (Συρία) ο οποίος μεταγράφηκε σε ομάδα του εξωτερικού (το 1993 στην Προοδευτική) και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα από το 2011. Ο Αφάς, που ως τεχνικός κατάκτησε το πρωτάθλημα Συρίας και το Κύπελλο Ασίας με την Αλ Ιτιχάντ, θα έχει συνεργάτη τον Ανδρέα Σαμπάνη, με προϋπηρεσία ως παίκτης και προπονητής σε πειραϊκές ομάδες.
«Αναμφισβήτητα βλέπουμε θετικά στοιχεία από τους παίκτες που ήλθαν κοντά μας, ώστε να συγκροτήσουμε την ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη συνεργασία, στην ποδοσφαιρική σκέψη, μα κυρίως στη ψυχολογία τους, ώστε να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο γήπεδο και κυρίως να το ευχαριστιούνται», υπογράμμισε ο Αφάς μιλώντας για το εγχείρημα.

ΠΗΓΕΣ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, YOUTUBE


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου