Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών Για την εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δελφών

Οι διαδικασίες, ο τρόπος εκλογής των οργάνων του Δήμου –Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής- αποτελούν κατά την άποψή μας προσχηματικές, κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες. Αποτελούν συνέχεια του αντιδραστικού νομικού πλαισίου που διέπει την εκλογή και λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων και στο επίπεδο των οργάνων του Δήμου.....
Με το πλειοψηφικό σύστημα που ισχύει, δίνει απευθείας έξι έδρες των επιτροπών στην πρώτη παράταξη και τις εναπομείναντες τρεις σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις μαζί. Βάζει στο ίδιο τσουβάλι όλες τις διακριτές μεταξύ τους δυνάμεις της μειοψηφίας. Δίνει τη δυνατότητα στην πρώτη και τη δεύτερη παράταξη κάθε φορά να αποκλείουν από τις επιτροπές όλες τις υπόλοιπες. Αυτό το νόμο ψήφισαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτόν εφαρμόζει και η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Με την ισότητα της ψήφου των δημοτών να μένει στα αζήτητα και τη δημοκρατία στα χαρτιά.
Η θέση μας ως Λαϊκή Συσπείρωση είναι να αντιπροσωπεύονται αναλογικά όλες οι παρατάξεις στις επιτροπές του Δήμου με δικαίωμα ψήφου και λόγου. Ως εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που δίνει η συμμετοχή στις επιτροπές του Δήμου για να αποκαλύπτουμε στο λαό της περιοχής τι συζητιέται και αποφασίζεται σ’ αυτές, ώστε να μπορεί το λαϊκό κίνημα να παρεμβαίνει, να κινητοποιείται, να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του.
Με το σκεπτικό αυτό θα θέσουμε υποψηφιότητα για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους να μας ψηφίσουν, μακριά από ίντριγκες και παρασκήνιο, με μόνο γνώμονα τη συνέπεια που δείχνει η παράταξή μας μέσα στο συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό.
Για τις θέσεις στο Προεδρείο δεν θέτουμε υποψηφιότητα γιατί αυτό αποτελεί όργανο εφαρμογής και υλοποίησης των αποφάσεων – εντολών της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θέσεις και αποφάσεις που έτσι κι αλλιώς αντιπαλεύουμε και καταψηφίζουμε στις συνεδριάσεις του.

12/3/2017
Γιώργος Ιωσηφίδης
Στάθης Λεοντίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου