Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση Προέδρου Δωρικής Αδελφότητας με την Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κα Αντωνία Τριχοπούλου.


Μετά την πρόσφατη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της Δωρικής Αδελφότητας, ξεκινά ένας γύρος επαφών και δράσεων στο πλαίσιο της διερεύνησης και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Δωρίδας, .....
μεταξύ αυτών, του αγροδιατροφικού τομέα, όπως εξάλλου έχει προκύψει και από τη συνεργασία της ΔΑ με τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Γιάννης Μπαλατσούρας είχε την τιμή να συναντηθεί και να συζητήσει με την Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, κα Αντωνία Τριχοπούλου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η καταγραφή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων Δωρίδας, η επιστημονική τεκμηρίωση των χαρακτηριστικών τους και η κατοχύρωση με σχετικά πνευματικά δικαιώματα, η προώθηση καινοτόμων προϊόντων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο υπό την κατοχύρωση ενός brand name που θα «στεγάσει» τα τοπικά προϊόντα με ένα ενιαίο σήμα ΠΟΠ.

Συμφωνήθηκε ότι ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στην επιτραπέζια ελιά.

Επίσης σημαντικό είναι κάθε προσπάθεια στον Αγροδιατροφικό Τομέα να είναι άμεσα συνυφασμένη με την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφόρο παραγωγή. Σε αυτή την προσπάθεια η Δωρική Αδελφότητα προσβλέπει στην συνεργασία και καθοδήγηση της Ομότιμης Καθηγήτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου