Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ολοι κυνηγούν τα Pokemon Go [εικόνες]

Η νέα παγκόσμια μανία των χρηστών smart phones, τα Pokemon Go δεν θα μπορούσε να λείψει και από την Ελλάδα......

Στη χώρα μας έκανε την επίσημη εμφάνισή του πριν από μια εβδομάδα. Και στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, μαζεύονται καθημερινά νέοι – και όχι μόνο – για να πιάσουν το Pokemons.
Άνθρωποι μετατρέπονται κυριολεκτικά σε ζόμπι, παίζουν σαν υπνωτισμένοι, δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, που βρίσκονται και που πατούν.
Βρίσκονται στην υβριδική εικονική πραγματικότητα του νέου αυτού παιγνιδιού, εύκολου να το περάσεις στο κινητό σου και μαζί, να περάσεις ένα βήμα πιο μέσα στο Μάτριξ που ήδη ήσουνα.
Το Pokémon Go απαιτεί από το χρήστη να δώσει άδεια σε διάφορα στοιχεία της ιδιωτικής ζωής: τις υπηρεσίες, την τοποθεσία, τη χρήση της κάμερας και των δεδομένων, τη ζώνη ώρας, και ούτω καθεξής. Δεν είναι έκπληξη που ο κόσμος ήδη αμφισβητεί το τι θα κάνει ο δημιουργός του Pokémon της Nintendo με αυτά τα δεδομένα.
Ήδη έχουν αρχίσει οι σκηνές απείρου κάλους. Ο εθισμός είναι ΆΜΕΣΟΣ, δεν χρειάζεται να παίξεις πολύ για να “κολλήσεις” και η επαφή με την πραγματικότητα πάει περίπατο. Γιατί η ίδια η προσοχή είναι αυτή που θυσιάζεται πρώτη στο βωμό του κυνηγητού των τεράτων του παιγνιδιού.Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

1 σχόλιο: